A Zsivány Egyes sötét befejezése a direktor szerint a Disney érdeme

Fecske "> Fecske | dec 22 - 20:08 | Hírek | 7 hozzászólás


Még azok is sejthetik a Zsivány Egyes végét, akik nem látták, azonban továbbra is csak spoileres hírek keringenek az első Star Wars spin-off körül. Míg aki már megtekintette, tudhatja, hogy a vége mennyire felkavaró tud lenni, hiszen a Star Wars világától meglepő fordulatot alkalmazott a Zsivány Egyes, szóval joggal merül fel a kérdés, hogy a Disney hogyan egyezett ebbe bele? A választ a rendező, Gareth Edwards fejti ki, akitől megtudjuk, hogy a Disney ha nem is határozott módon, de képes radikális fordulatokra, ha a helyzet úgy kívánja.

A Zsivány Egyes hozta el az igazi Öngyilkos osztagot ebben az évben, mely meglepő módon, a Disney-nek köszönheti érdemeit, legalábbis Gareth Edwards szerint, aki a csapatával együtt a kezdeti bizonytalanság után meglepetten értesült róla, hogy a Disney milyen távlatokig képes elmenni:

Úgy értem, nagyszerű Disney tradíció, nem de? Hogy minden egyes karakter meghaljon az összes filmjükben. Gondolom volt egy korai verzió – a legelső, melyben nem haltak volna meg a forgatókönyv szerint. Szóval próbáltuk kitalálni, hogy fejezhetjük be anélkül, hogy ez bekövetkezne. Mi úgy gondoltuk, hogy nem fogják megengedni, nem hagyják, hogy ez megtörténjen. Majd amikor mindenki elolvasta, olyan érzésük volt csupán, hogy ‘Meghaltak, nem igaz?’ Ekkor mindenki megörült, és egyértelmű volt a válasz arra, hogy ‘Ez az, megtehetjük?’ Azt gondoltuk, hogy nem engedik meg, de Kathleen Kennedy és mindenki a Disney-nél úgy volt vele, hogy ennek ‘Így van értelme.’ Valószínűleg muszáj volt nekik így dönteni, hiszen nem voltak benne ezek a figurák az Egy új reményben. Szóval ettől a ponttól kezdve meg volt a engedélyünk, én pedig arra vártam, hogy valaki jön majd, és megkér, hogy: Tudod mit, tudnál készíteni egy extra jelenetet, ahol látjuk, hogy Jyn és Cassian rendben vannak egy másik bolygón és la la la…’ Ez persze sosem érkezett el, így bármiféle jel híján, nem kellett megtennünk ezt.

A pletykák szerint közel 40%-ban változott a film az utómunkák során, melyet Tony Gilroy végzett, de ezek szerint a végét így sem befolyásolta volna, ezt a LucasFilm egyik vezető fejese is, Pablo Hidalgo is megerősítette, ezért továbbra is kérdéses, hogy Felicity Jones 2 darabra aláírt szerződése milyen filmet foglal magába ezen felül. Hírek szerint a Zsivány Egyes osztagának minden tagja egyértelműen életét vesztette, még ha minderre nem is kaptunk kézzelfogható bizonyítékot. Arról, hogy a DVD változat mennyire fog tartalmazni fel nem használt jeleneteket, azt nem tudni, így továbbra is csak sötétben tapogatózunk az első önálló Star Wars film körül.

 

 • Wittgen

  !!!SPOILER!!!

  Szerintem nem jelent semmit az, hogy a csaj 2 filmre írta alá, max azt, hogy pénzeső esetén bekerülhet egy másik Disney filmbe is, pl valami Marvelbe.
  Ez tipikusan az a film volt, amire a színészek nem folytatásosra írnak alá, és ez így is volt jó. Bár nem csak sejthető, hanem tudható is volt a film vége, mégis kicsit kellemetlenül érintett érzelmileg az utolsó 10 perc.
  Vader oltári kemény volt, nagyon csúnyán elbánt sok katonával, viszont emiatt ütős is lett a jelenet.

  • sir_grieves_13

   Emigy ha nagyon akarjak, akkor siman beletolhatjak a Han Solo filmbe is… 😀

  • Saab

   Még teljesen lehetséges lenne ,hogy a Rebels sorozat Ghost hajója lement a bolygóra a pajzs megszűnése után és felvette őket a parton de ezt csak az animációs sorozatban láthatjuk majd. Nem láttuk őket meghalni és testeket se mutattak.

   • Levente

    Ugyanerre gondoltam es erre szerintem nagy esely van

   • Constellations

    Csak a pillanatot amikor eléri őket a halálcsillag lövésének robbanása, konkrétan ott van elvágva ahogy hozzájuk ér egy mm-re.

 • Sanyi08909

  !!SPOILER!!

  Inkább Öngyilkos osztagnak hívták volna magukat mint Zsivány egyesnek! 😀

 • Constellations

  Mire nem kaptál te bizonyítékot cikk író?
  SPOILER
  SPOILER
  SPOILER!!!

  Cassian és Jyn belenézett az atomvillanásba testközelből
  A birodalmi pilóta egy ~5 négyzetméteres fülkében kapott be egy gránátot.
  A vak őrzőt és a barátját a nyílt terepen lőtték szitává.
  Saw belenézett az atomvillásba testközelből ÉS ráomlott egy hegy (meg úgy a környező pár száz négyzetkilométer).