„Vin Diesel egy színész”, tehát Baby Groot hangja merőben más lesz, mint a felnőtt karakteréMáris eltelt egy év azóta, hogy James Gunn, a Galaxis őrzői folytatásának rendezője bejelentette a nagy hírt, miszerint ez alkalommal is Vin Diesel kölcsönzi hangját a film egyik legelbűvölőbb szereplőjének, Groot-nak. Sokakban felmerült már a kérdés, hogy tényleg szükség van-e a világ egyik legismertebb színészének hangjára ahhoz, hogy epizódokon át egy dolgot ismételgessen: „Én vagyok Groot.” A válasz az, hogy igen! Létezik egy eltitkolt forgatókönyv, amelyet csak Vin Diesel és James Gunn ismernek. Egy forgatókönyv, amely a bűvös mondat eszenciáját írja le különböző szituációkban, vagy egy-egy érzelmekkel teli élethelyzetben. Ahhoz, hogy mindezt valaki értelmezni, majd alkalmazni tudja a karakter megszemélyesítése során, igenis szükség van profizmusra.

Ezen kívül persze az is egy kulcsfontosságú kérdés, hogy hogyan fog a színész hangja ahhoz alkalmazkodni, hogy a mély-, és határozott hangú Groot az új epizódban Baby Groot formájában debütál?

James Gunn egy korábbi Twitter bejegyzéséből kiderül, hogy ezt a kérdést teszi fel a legtöbb filmrajongó, ezért egy frappáns válasszal rövidre zárta a találgatásokat. Ezt reagálta az egyik rajongó utolsó kérdésére:

Azt nem gondolod, hogy az a srác, aki Homer Simpson-t játssza, egész életében úgy beszél, mint a karakter, ugye? Vin egy színész, aki bármilyen hangot képes kiadni magából.

A továbbiakban a rendező azt is megerősítette, hogy Groot nem fog felnőni ebben az epizódban.

 

James Gunn Twitter oldala

Tovább James Gunn Twitter-oldalára…

 

A Galaxis őrzői folytatásának első előzetesét még júliusban láthattuk a Comic-Con egyik attrakciójaként. Ez az előzetes még azóta sem került nyilvánosságra, ami abból a szempontból nem is bír nagy jelentőséggel, hogy Baby Groot hangja egyáltalán nem hallatszott ebben a videóban. Ez azt jelenti, hogy kénytelenek vagyunk addig várni, amíg a film készítői úgy nem döntenek, hogy lerántják a titokról leplet. Addig is – csak hogy ne unatkozzunk – érdemes egy másik nagy rejtélyen elgondolkodni, amely Star-Lord apjának személyével hozható összefüggésbe.

James Gunn az elmúlt időszakban többször is kijelentette, hogy a folytatásban felfedik az apa kilétét. Hozzátette, a filmben nem ugyanaz a karakter lesz az, mint aki a képregényben volt, tehát ilyen variációban kár is gondolkodni. A bemutatott előzetesben céloznak rá, hogy tulajdonképpen Star-Lord apja nem más, mint Ego, az élő bolygó, ám ez a célzás a szokottnál is árnyaltabb.

Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Vin Diesel (Groot), Bradley Cooper (Rocket Raccoon), Karen Gillan (Nebula), Michael Rooker (Yondu) és Sean Gunn (Kraglin) ugyanazt a karaktert hozzák a folytatásban is, mint amivel az első részben már megismerkedhettünk. Az újak között pedig ott van Pom Klementieff, mint Mantis, Chris Sullivan, aki Taserface karakterét személyesíti meg, Elizabeth Debicki, akit Ayesha-ként láthatunk viszont, Tommy Flanagan, mint Tulk és Nathan Fillion, mint Simon Williams.

A Galaxis őrzőit 2017. május 5-én láthatjuk viszont a mozivásznakon.