Túl lehet élni a Reszkessetek, betörők! csapdáit?A tudományos vizsgálat alapján Kevin McCallister brutális módon végezte volna ki az életére törő betörőket, ha a valós életben állítja fel a közel sem mókás csapdáit így valószínűleg elmegyógyintézetre kárhoztatták volna tettéért, nem pedig dicséretben a szülei és a hatóságok részéről.

Karácsonykor kötelező TV program a Reszkessetek, betörők! képernyőre kerülése, így tényleg kijelenthetjük, hogy Kevin nélkül nincs karácsony. De felnőtt fejjel minél többször megnézzük, annál több hitetlenséggel és fenntartásokkal fogadjuk a kis Kevin igencsak szadista hajlamokat mutató trükkjeit és kelepcéit. Az Enyveskezű Banditákként elhíresült – legalábbis a saját elképzelésük alapján -, Harry (Joe Pesci) és Marv (Daniel Stern) kétbalkezes betörőkként kiakarják fosztani Chicago egyik külvárosi otthonát, ám a kezdetben könnyűnek tűnő akciójuk végül könyörtelen fájdalmakkal járó életveszélyes csapdákkal tarkított túlélő próbává válik.

A Vsauce3 név alatt tevékenykedő YouTuber csapat jóvoltából most megtudhatjuk, hogy a Kevin által felállított szórakoztatónak tűnő kreatív kis meglepetések a két balfék számára a valóságban pontosan milyen sérülésekkel és anatómiai veszélyekkel járna. A családias McCallister otthon csatatérré változásából Jake Rooper kivizsgálja, hogy a felforrósított kilincs, a lépcsőről ledobott festékes dobozok és a feszítővassal mellkasba vágás mégis milyen -kellemetlen- élményeket kínál a valóságban. A kísérlet eredményeiből világosan kirajzolódik, hogy hihetetlenül pusztító és fájdalmas lenne bármelyiket is kibírni, nemhogy egymás után legalább 3-at, azt már még a szerencsések sem bírnák ki élve. Ez megerősíti azt a gyanúnkat, melyet sokáig csak sejtettünk: Kevin McCallister egy hidegvérű gyilkos.

Íme a tudományos magyarázattal ellátott csapdákról készült videó: