Szuperhősfilmek 2016-2020-ig

Fecske "> Fecske | aug 2 - 18:31 | Hírek | 6 hozzászólás


Tagadni sem lehetne hogy napjainkban kevés jobban menő vállalkozás létezik a filmvilág számára, mint a szuperhősfilmek készítése. A Christopher Nolan féle Batman trilógia bizonyította be a világnak, hogy egy szuperhősfilm is lehet olyan drámai és súllyal rendelkező, mint bármelyek másik. Ezt követően a Marvel fogta a saját képregényes alapanyagát, hogy egy színes és humoros filmes univerzumot építsen belőle, melyben minden szál összeköttetésbe van a többivel, azóta minden stúdió a saját kezei között levő franchise felemelésén dolgozik.

A következő összeállításban sorra vesszük milyen képregény adaptációk várhatóak a következő években, illetve találgatásoknak is hely marad az egyenlőre ismeretlen névvel rendelkező versenyzőknél.

Öngyilkos osztag

suicide-squad-margot-robbie-harley-quinn

 

Megjelenés: 2016. augusztus 4

Rendező: David Ayer

Szereplők: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Joel Kinnaman, Cara Delevingne, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jay Hernandez, Adam Beach, Jim Parrack, Scott Eastwood, Ike Barinholtz, Karen Fukuhara és Viola Davis.

Amit tudunk: Az Öngyilkos osztag a világ legmegáltalkodottabb bűnözőiből összekovácsolt szuperhős csapat, akik a kormány keze alatt kerülnek egyesítésre, mégpedig szabadságuk elnyerése a tét, amiért hasznos tagjává kell válniuk a társadalomnak. A film a DC első Supermant mellőző filmje az új univerzumból, amelynek egyik alapköve is lesz, így hatalmas nyomás alatt áll. Az előzetesek alapján Ayer a sötét tónust könnyed humorral párosította, így igazán ígéretes filmnek tűnik.

 

Doctor Strange

doctor-strange-trailer-poster-comic-con

 

Megjelenés: 2016. november 3.

Rendező: Scott Derrickson

Szereplők: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Michael Stuhlbarg, Benedict Wong.

Amit tudunk: A Marvel eredetileg Joaquin Phoenixet szánták főszereplőnek a hamarosan érkező filmbe, ám mikor a papírok aláírására került sor, ő visszatáncolt, hogy aztán Benedict Cumberbatch vegye át a szerepet Tilda Swinton oldalán. Ez az adaptáció fogja a misztikumot belecsempészni a Marvel filmes univerzumába Stephen Strange történetén keresztül, aki idegsebészként éli önimádó napjait, amíg egy autóbaleset menthetetlenül szétroncsolja a kezeit. Ezért kényszerül Strange egy remetéhez, Ancient Onehoz fordulni segítségért, aki felszabadítja a benne lakozó mágikus erőket. A MArvel számára ezzel kezdetét veheti a filmes multiverzum kialakítása, és a különböző dimenziókkal akár még a meglévő karaktereket alakító színészek lecserélése is könnyebbé válhat, hiszen nem igényel rebootot vagy remake-et.

 

Lego Batman Movie

lego-batman-mic-drop

Megjelenés: 2017. február 20

Rendező: Chris McKay

Szereplők: Will Arnett, Michael Cera, Zach Galifianakis, Rosario Dawson, Ralph Fiennes és Mariah Carey

Amit tudunk: A Warner Bros. első spin-offja a Lego kaland filmhez (lehet univerzumot építenek?), mely a sötét köpenyes igazságosztóról szól, a Lego kaland társrendezőjének keze alatt. Arnett Batmanje mellé Michael Cerat kapjuk Robiként, illetve Joker nélkül sem maradunk, aki Zach Galifianakis hangját kapja meg ezzel téve az egyik legígéretesebb produkcióvá.

 

Wolverine 3

wolverine-3-hugh-jackman-slice-600x200

Megjelenés: 2017. március 3.

Rendező: James Mangold

Szereplők: Hugh Jackman, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant és Patrick Stewart

Amit tudunk: Jackman korábban azt nyilatkozta csak abban az esetben térne vissza mára ikonikussá vált szerepébe, ha a történet méltó arra hogy elmeséljék, ezúttal pedig ő és a Wolverine rendezője dolgoznak az adamantium karmú szuperhős solo filmjén, amely jelen álláspont szerint Jakcman utolsó szereplése a karakter bőrébe bújva. Patrick Stewart X Professzora fontos szerephez jut benne, az ígéretek szerint sokkal többet kapunk a kettejük apa-fia kapcsolatából, mely remélhetőleg méltó befejezése lesz Jackman Loganjének, nem mellesleg 18-as besorolásban.

 

A galaxis őrzői 2

Guardians-of-the-Galaxy-Vol.-2

Megjelenés: 2017. május 5.

Rendező:James Gunn

Szereplők:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Kurt Russell, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Tom Flanagan, Sean Gunn, Michael Rooker, Bradley Cooper és Vin Diesel.

Amit tudunk: A filmről sokat nem tudni egyenlőre, James Gunn előzetes nyilatkozata szerint Thanos feltűnik, de határozottan nem ő lesz a központi karakter. A bonyodalom Star Lord származásának szálát bontja ki apját, Egot (Kurt Russel) beemelve a történetbe, aki egy élő bolygó lesz! És persze ott lesz Baby Groot. Az infómorzsák szerint ezúttal is sikerül egyedinek és őrültnek maradnia a mosómaciék csapatának.

 

Wonder Woman

wonder-woman-movie-2017-gal-gadot-images

Megjelenés: 2017. június 2.

Rendező: Patty Jenkins

Szereplők: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya és Lucy Davis

Amit tudunk: Gal Gadot Wonder Womanje is ott lesz az Igazság ligája filmben, de előtte még egy solo filmmel érkezik, mely az első világháború idejébe röpít minket vissza. Ez lesz az első modern szuperhősnő film, mely testhezállóan női rendező keze alatt  készül. Michelle MacLaren (Breaking bed, Trónok harca) kreatív nézeteltérések miatt dobta a filmet, melyet Pretty Jankins (A rém, illetve a Thor 2. korai esélyesei között volt) örökölt meg. Chris Pine fogja Wonder Woman szerelmét, Steve Trevort játszani, aki Diana paradicsomi szigetének partjára mosódik, és elmondja neki milyen szörnyűségeket okoz a világháború a külvilág számára.

 

Pókember: Hazatérés

spider-man-homecoming-movie-vulture-images

Megjelenés: 2017. július 7.

Rendező: Jon Watts

Szereplők: Tom Holland, Marisa Tomei, Zendaya, Tony Revolori, Robert Downey Jr., Logan Marshall Green, Angourie Rice és Michael Keaton

Amit tudunk: Kevesen gondolták volna, de mégis megszületett egy egyezmény a Sony és a Marvel között, miszerint osztoznak a falmászó jogain, aminek eredményből már ízelítőt is kaptunk a Polgárháborúban. Az eddig legfiatalabb Pókember az iskolapadba ül vissza, ezzel Peter Parker középiskolai éveire helyezve a hangsúlyt. Kezdeti pletykák szerint a Ház az erdő mélyén rendezője ülhetett volna a rendezői székbe, amit végül Jon Watts (Robotzsaru) kapott meg. A forgatókönyvön Jonathan Goldstein és John Francis Daley dolgozik, a főellenség Micheal Keaton lesz Keselyű személyében, aki most szerepel majd először a nagyvásznon. Robert Dawney Jr. is visszatér, hogy tovább szőjjék Pókemberrel való kapcsolatukat.

A filmnek szerves részét képezi a technológia, Keselyű és Pókember részéről is, és nem, nem eredetsztoriról van szó!

Cím nélküli Fox/Marvel film

slice_20th_century_fox_logo_01

Megjelenés: 2017. október 6.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: A rejtélyes filmről egyenlőre csak pletykák terjengenek, a spekulációk szerint a legesélyesebb a Deadpool 2. felvonása vagy a Gambit film, de elképzelhető hogy egy új hőst bemutató filmet kapunk.

 

Thor: Ragnarok

Thor-Ragnarok-Fan-Logo

Megjelenés: 2017. november 3.

Rendező: Taika Waititi

Szereplők: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Idris Elba és Anthony Hopkins

Amit tudunk: A cím leginkább az északi mitológiából ismert eseményre utal, Asgardot a pusztulás fenyegeti, a világa víz alá kerül és közel minden isten meghal. Képregény fanoknak még a Tony Stark által klónozott Thor is eszükbe juthat, aki a Ragnarok esemény alatt vesztette életét, bár ez a történet nem annyira valószínű. Akárhogy is a Marvel állítása szerint a “Norvég végső napok” várnak a Marvel filmes univerzumára. A rendező Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok) aki érdekes színt vihet a filmbe, miután háttere leginkább a komédiák világából származik. Cate Blanchett Helaként főellensége lesz Thornak, Tessa Thompson Valkűr szerepében, Karl Urban Skurgeként, valamint Jeff Goldblummal vesz érdekes fordulatot a Marvel univerzuma, hiszen a Nagymestert kelti életre, egyikét az Univerzum őseinek.

 

Cím nélküli Fox/Marvel film

Megjelenés: 2018. március 2.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: Hogyha a 2017. októberre tervezett film a Deadpool 2 vagy a Gambit lesz,  valószínűleg ez másik lesz a kettő közül. Vagy az X-force számára stoppolja a helyet, ami hirtelen fordulat lenne, tudva hogy Ryan Reynolds mennyire rajta van a következő Deadpool epizódon. Bármi is a helyzet az X-menek és Deadpool között, a Fox/Marvel párosa nagyon dolgozik rajt, hogy minél gyorsabban szélesítse ki univerzumukat.

 

Igazság ligája

994722_432032996995646_1648093818310094305_n_-_h_2016

Megjelenés: 2017. november 17.

Rendező: Zack Snyder

Szereplők: Henry Cavill, Ben Affleck, Ezra Miller, Gal Gadot, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Willem Dafoe és Amber Heard

Amit tudunk: A várva várt Igazság ligája film végre egyesíti Cavill  Supermanét, Affleck Batmanét, és Adams Lois Laneként Jason Momoa Aquamanjével, Ezra Miller Flash-ével, Gal Gadot Wonder Womanével, és Ray Fisher Cyborgjával. A főellenség Steppenwolf lesz, az Igazság hajnala egyik törölt jelentében találkozhattunk vele Lex Luthor társaságában. Az első előzetes egy sokkal könnyedebb tónusú filmet jósol, olyan színészekkel kiegészülve, mint J.K. Simmons Gordon felügyelője és Amber Heard Aquaman karaktere, Mera.

Fekete Párduc

Captain-America-Civil-War-Black-Panther-Art-Close-Up

 

Megjelenés: 2018. február 16

Rendező: Ryan Coogler

Szereplők: Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan és Danai Gurira

Amit tudunk: Rövid ízelítőt kaptunk belőle a Polgárháborúban, mely igazán impozáns első benyomást keltett, így várható volt hogy népszerűsége saját filmet szerez neki. A 42-es sztárja, Chadwick Boseman személyesíti meg az erőteljes hőst, aki egy a külvilágtól elzárt afrikai nemzetből származik, Wakandából. A Mavel szerint a film központi konfliktusa az elszigetelt nemzetnek a világgal való találkozásának súrlódása lesz. Ava DuVernay közel került ahhoz, hogy a rendezői székbe üljön, azonban a művészi hangja elveszett volna egy ilyen produkcióban, így hirtelen alkalmazták Joe Robert Colet – aki a Marvel író programjából került ki -, hogy rakja össze a szkriptet, majd Ryan Cooglert (Creed: Apolló fia) tették meg rendezőnek, illetve társ írónak. Az ő személye teszi valószínűsíthetően a Marvel eddigi legizgalmasabb filmjévé, a terve többek között, hogy a szereplőgárda 90%-ban afroamerikaiakból álljon. Már olyan színészeket szerződtettek, mint az Oscar-díjas Lupita Nyong’o (Nakia), Danai Gurira (Oyoke), valamint Micheal B. Jordan főgonoszként, Erik Killmonger személyében.

 

The Flash

the-flash-confirmed-for-suicide-squad-what-role-could-he-play-ezra-miller-as-the-flas-1076321

Megjelenés: 2018. március 16.

Rendező: Rick Famuyiva

Szereplők: Ezra Miller, Ray Fishe és Kiersey Clemons

Amit tudunk: Rövid bemutatkozást tett az Igazság hajnalában, a DC pedig Phil Lordra és Chris Millerre szabták a feladatot, hogy dolgozzanaka a Flashen, csak azért is hogy picit eltérítsék őket a Han Solo spinoffról, vegül pedig Seth Grahame-Smithre bízták a filmet, akinek ez lett volna a debütálása szuperhősfilmek terén. Azóta azonban érkezett egy rosszul teljesítő Igazság hajnala, ami után a stúdió Grahame-Smithet egy jóval tapasztaltabb rendezőre bízták, ő lett Rick Famuyiwa (Kábszer), aki Grahame-Smith forgatókönyvéből dolgozik. Egy haver filmnek ígérkezik a Flash és Cyborg között, valamint bevonja a Kábszer sztárját is Kiersey Clemonsot, aki Iris West szerepébe bújik.

Bosszúállók: Végtelen háború

avengers-infinity-war

 

Megjelenés: 2018. május 4.

Rendező: Joe és Anthony Russo

Szereplők: –

Amit tudunk: A Marvel végre a keze közé veszi a Végtelen háború sztoriját, ráadásul két részben. A főgonosz Thanos (Josh Brolin) lesz, és kétséget kizáróan az összes eddig megismert Marvel hős egyesül, hogy szembenézzen vele. A stúdió azt is hozzátette, hogy ez lesz a tetőpontja mindannak ami eddig történt. A tél katonája és a Polgárháború párosa, Joe és Anthony Russo rendezik az eredetileg két részesre tervezett adaptációt (meg nem erősített információk alapján már csak egyetlen filmről van szó), melyet az idei év vége fele kezdenek forgatni. Teljes egészében a legújabb IMAX kamerákkal forog majd, és úgy hirdetik, mint a végét annak a Bosszúállóknak, akiket eddig megismertünk, ezzel pedig mindennek, ami az első Vasember film óta épült. Nem kicsi a nyomás.

 

Cím nélküli Fox/Marvel film

Magik-and-the-X-Men-New-Mutants

 

Megjelenés: 2018. június 29.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: A 20th Century Fox még nem jelentette be a filmet, de erősen valószínűsíthető hogy az X-men spinoffról van szó, az Új mutánsokról, melyet Josh Boone ír és rendez. Simon Kinberg és Lauren Schuler Donner a producerei, Kinberg bejelentette már, hogy 2017 elejétől forog.

A Hangya és Darázs

ant-wasp-outfit

Megjelenés: 2018. július 6.

Rendező: Peyton Reed

Szereplők: Paul Rudd, Evangeline Lily és Michael Douglas

Amit tudunk: A címet és a bemutató dátumot. Ahogy a cím is elárulja, Evangeline Lily Darázsának nem csupán mellékszerep jut a filmben, így a Marvel elhozza a képregényfanok által várva várt szuperhősnőt.

 

Animációs Spider-Man film

spider-man-animated-movie-2018-logo

Megjelenés: 2108. Július 20.

Rendező: Bob Persichetti

Szereplők: –

Amit tudunk: Phil Lord és Chris Miller dolgoztak korábban a projekten, illetve a produceri feladatot is ellátták, de mióta kezük közé került a fiatal Han Solo történetét feldolgozó film rendezői titulusa, nem valószínű hogy továbbra is érdekeltek Pókember animációs kalandjában. Ez a film független lesz az élőszereplős univerzumtól, ami Avi Arad, Matt Tolmach és Amy Pascal producerek, illetve Bob Persichetti rendezői munkája lesz.

Aquaman

Jason-Momoa-Comic-Con-2016-Justice-League-Trailer

Megjelenés: 2018. július 27.

Rendező: James Wan

Szereplők: Jason Momoa, Amber Heard

Amit tudunk: Első feltűnése szintén az Igazság hajnalában történt meg, amit az Igazság ligájában való részvétel követ majd. A Démonok között és a Halálos iramban 7 rendezője, James Wan keze alatt készül a film, miután különálló vázlatokat kértek be különböző íróktól, majd Wan és Geoff Johns (a DC filmek fejese) összeült hogy letisztázzák a sztorit, majd Will Beall (Gengszterosztag) kezébe adták a munkát.

 

Cím nélküli DC film

DC_Comics_On_Screen_2014_Gotham

Megjelenés: 2018. október 5.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: Semmit nem tudni erről a filmről, találgatások szerint talán egy Öngyilkos osztaghoz vagy a Batman Superman ellenhez hasonló mozi készülhet. A Warner és Zack Snyder is rendkívül lelkes Affleck Batmanjét illetően, melyhez a színész már el is készítette a forgatókönyvet, ezért biztosra vehetjük érkezését a jövőben. Az viszont, hogy egy Öngyilkos osztag második felvonását vagy egy önálló Batmant láthatunk-e előbb, azt egyenlőre nem tudni.

Marvel Kapitány

Captain_Marvel

Megjelenés: 2019. március 8.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: A Marvel első szuperhősnő központú filmje, mely egyben a Marvel legerőteljesebb karakterének történetét dolgozza fel. A Marvel Kapitány középpontjában Carol Danvers és földhözragadt élete áll, aki erejét kozmikus erőknek köszönheti. Joss Whedon eredetileg a Bosszúállók: Ultron kora végén akarta bemutatni, de a Marvel nem szerette volna teljes formában képernyőre vinni, amíg nem mesélték el az eredettörténetét. Meg LeFauve (Inside Out) és Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) dolgoznak a forgatókönyvön és az Oscar-díjas Brie Larson kapta a címszerepet.

Shazam

GalleryComics_1920x1080_20150415_Shazam-75-years-Cvr_5514a922b56b11.86310376

Megjelenés: 2019. április 5.

Rendező: –

Szereplők: Dwayne Johnson

Amit tudunk: Mindössze annyit tudni, hogy Dwayne Johnson szuperhős debütálása lesz, aki a gonosz Black Adam bőrébe bújik.

 

Cím nélküli Bosszúállók

avengers-infinity-war

Megjelenés: 2019. május 3.

Rendező: Joe és Anthony Russo

Szereplők: –

Amit tudunk: A gigászi Végtelen háború lezárása, mely egyben a Marvel harmadik fázisának záró darabja is, így egy hatalmas dobásnak ígérkezik.

 

Igazság Ligája 2. rész

994722_432032996995646_1648093818310094305_n_-_h_2016

Megjelenés: 2019. június 4.

Rendező: Zack Snyder (?)

Szereplők: Henry Cavill, Ben Affleck és Amy Adams

Amit tudunk: A Warner a kezdetektől két részre bontva tervezi az Igazság ligáját, az igazság viszont, hogy a Batman Superman ellen kétes fogadtatása óta minden a levegőben lóg a stúdió háza terén. Annyi bizonyos, hogy Zack Snyder és az egész stúdió jelenleg az első részre fókuszál teljes erőbedobással.

 

Cím nélküli DC film

DC_Comics_On_Screen_2014_Gotham

Megjelenés: 2019. november 1.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: Hasonlóan a 2018. októberi DC filmhez, nem tudni mire számíthatunk, ha az Öngyilkos osztagot vagy az önálló Batman filmet lőnék el, akkor lehetséges hogy a kettő közül a másik marad. Persze az is megeshet, hogy valami mást kapunk, de ha mégis Batman vagy az Öngyilkos osztag van terítéken, jó kérdés melyik következhet először.

 

Cyborg

justice-league-movie-image-batman-17

Megjelenés: 2020. április 3.

Rendező: –

Szereplők: Ray Fisher

Amit tudunk: Először az Igazság hajnalában tűnt fel, következőkben az Igazság ligája tagja lesz.

 

Green Lanterns Corp.

maxresdefault-2

Megjelenés: 2020. június 19.

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: A Ryan Reynolds féle Zöld lámpás rebootja lesz, mely a pletykák szerint az Igazság ligája két része közötti időben játszódik, eszerint a Zöld lámpás fogja figyelmeztetni a ligát, hogy Darkseid közeledik,akinek célja elpusztítani a bolygót. A cím azt sejteti, hogy Hal Jordan nem egyedül fog feltűnni a filmben, két másik lámpás kíséri majd, az egyik közülük valószínűsíthetően már  Tyrese Gibson.

 

Gambit

gambitbanner

Megjelenés: –

Rendező: Doug Liman

Szereplők: Channing Tatum

Amit tudunk: Tatum nagyon ragaszkodik a kezdetek óta a népszerű X-men karakterhez. Mióta a 20th Century Fox zöld utat adott a filmnek 2015-re lett tervezve a forgatás, ami 2016-ra tolódott, majd a rendező Rupert Wyatt hirtelen kiszállt a produkcióból személyes okok miatt. Doug Liman áll most a film élén, a producer szerint pedig egy rablás és egy szexi thriller mixe lesz. Az eredeti 2016. októberi premier óta annyit tudni, hogy szeretnék még 2017 tavaszán elkezdeni a forgatást, ha Tatum is rendelkezésre áll majd.

 

Inhumans

inhumans-logo-undated-slice

Megjelenés: –

Rendező: –

Szereplők: –

Amit tudunk: A Marvel univerzumának egyik szélsőséges csoportja, az Inhumans tucatnyi új karakterrel gazdagíthatja szuperhősök világát. A képregényes eredetük a Skrullok és Kreek közötti háború mögött fekszik. Első megjelenésük a Shield ügynökeiben volt látható.

 

 

 • Sebastiantroy

  Mintha kicsit soká jönne az animációs Pókember, 2108. Csak éljük meg 😛

  • Septimus a 30-ezer éves ember

   Én biztos megvárom,100 év nekem ide vagy oda mit sem számít 🙂

   • Huskar

    Én sajnos a premier napra már beígérkeztem a naptáram szerint. 🙁

 • Janosh

  Jó kis összefoglaló, szerencsére bőven el leszünk látva képregényfilmekkel. Csak jó/jobb legyen a minőség. Még egy-két Amerika kapitány, Vasember filmet is megnéznék 1-2 helyett, de ez van.

 • Zsolt

  Nagyon jó az összefoglaló, hasznos. Rettenetesen várjuk a filmeket, ha rajtam fog múlni, mindet moziban nézzük meg! 🙂

 • Botond Bakay

  És jön a Hihetetlen család 2 is. 🙂