Szörny Rt. 2 – Teaser Trailer (Update)A Szörny Rt. 2 lesz a Pixar első előzményfilmje. Folytatás már készült a Toy Story-hoz, illetve a Verdákhoz is, előzményekkel azonban eddig még nem foglalkoztak. Most ez az idő is eljött. A Szörny Rt. 2, ugyanis Monsters University címen fog hódítani az amerikai mozikban, azaz a címből is kiderül, hogy az egyetemen fog játszódni. Az egyetemen pedig nem új szereplőket ismerünk meg, hanem egy kicsit visszamegyünk az időben és kedvenceink, Mike és Sulley egyetemei éveivel fogunk megismerkedni. A film alapját és érdekességét az szolgáltatja, hogy Mike és Sulley az egyetemen közel sem voltak olyan jó barátok, mint arra az első részből következtethetnénk. Sőt, egyenesen utálták egymást. A film pedig annak a barátságnak a kialakulásáról szól, amit mi az első részben megtapasztaltunk.

Update: Szinkronos előzetessel kiegészítve! A hivatalos magyar cím: Szörny egyetem, tette közzé a Fórum Hungary, a film hazai forgalmazója!

A eredeti szinkronhangok, Billy Crystal (Mike Wazowski), John Goodman (Sullivan) és Steve Buscemi (Randall Boggs), mind visszatérnek a folytatásban. A filmet Dan Scanlon rendezi, aki a Verdák egyik forgatókönyvírójaként tűnt fel, majd a Verdákhoz készített „Verdanimációk: Matuka meséi” című rövidfilmek rendezésével indult rendezői karrierje, amelynek eddigi csúcspontja egyértelműen a Szörny Rt. 2. A film Magyarországon 2013. június 20-án kerül mozikba, egy nappal az amerikai premier előtt, ami június 21-én esedékes.

És ami az előzetest illeti? Egészen szenzációs. Bár alig több, mint egy perc a „játékideje”, de a szokásos humor megvan, sőt, ami tényleg lenyűgöző az előzetesben, az a hangulata. Egy teaser trailernek az a feladata, hogy felkeltse az ember érdeklődését a később esedékes előzetesre, valamint magára a filmre. Nos, erre nálam nem volt szükség, eddig is tűkön ülve vártam a filmet és az előzetest, de ez várakozás most hatványozódott bennem, a teaser hatására. 

Eredeti:

Szinkronos: