Silence – első előzetesen Martin Scorsese Oscar várományosa

Fecske "> Fecske | nov 24 - 08:00 | Hírek | Nincs hozzászólás


Éppen a díjátadó szezon küszöbén lépett nyilvánosság elé Martin Scorsese két évtizeden át készülő Silence című mesterműve, melyben Andrew Garfield és Adam Driver keresztény hittérítőkként kerekednek fel nyoma veszett mentoruk felkeresésére, akit Liam Neeson alakít. A főhősöknek a hitük legjaváról kell tanúbizonyságot tenniük, hogy küldetésük célt érjen.

A premier december 23-án esedékes, mely éppen még kopogtat az idei díjkiosztókon, de kétségkívül egyedi élmény lesz látványvilágban és történetmesélés szempontjából. A cselekmény alapjául szolgál Shusaku Endo 1966-os, azonos címet viselő regénye, ez a film a legendás rendező  szenvedélyes munkáinak egyike.

17. századi Japán: két jezsuita hittérítő érkezik egy országba, mely ellenszenvvel tekint vallásukra, a földesurak pedig arra kényszerítik a vallásukhoz ragaszkodó embereket, hogy tagadják meg hitüket. Foglyul ejtve saját japán keresztény tárasaik élete árán, a papoknak helyt kell állniuk az elképzelhetetlen kegyetlenségek közepette, amelyek próbára teszik hitüket.

cx3zloiucaedlkj-jpg-large