Pannónia Kapitány: A Kárpátok Katonája – Ilyen lenne az első magyar szuperhős?Fantasztikus ötlet, remek megvalósítással: a Pannónia Kapitány előzetese a történelemből merít, és a látottak alapján történelmet ígér.

Március 14-én debütált a Nyugat gondozásában a Pannónia Kapitány: A Kárpátok Katonája előzetese, amely a Marvel-filmek mintájára helyezi a magyar harcokat, mégpedig teszi mindezt remek módon. A hivatalos történet a következőképpen alakul:

Kemmer (Krausz Gábor), az alulról felkapaszkodott üzletember csellel átveszi a hatalmat Magyarország felett, majd totalitárius diktatúrát alakít ki. Az országban eluralkodik a káosz, így hamarosan megalakul a P.I.L.V.A.K.SZ. ellenálló mozgalom, élén Bem tábornokkal (Mészáros Tamás).
Bemnek és fiatal egyetemistákból álló csapatának az a célja, hogy megdöntsék Kemmer egyeduralmát.
Az ellenállás elveszni látszik, így Bem kénytelen felkeresni régi barátját, Pannónia Kapitányt (Kocsis Fülöp Soma), hogy együttes erővel visszavegyék az országot.

Pannónia Kapitány: A Kárpátok Katonája – Hivatalos előzetes

Az előzetes szerint hamarosan egy mozifilm formájában követhetjük nyomon a történéseket, de igazából egy YouTube sorozatnak is örülnénk a témában, hiszen nem egyedi ötletről van szó, tekintve az alapanyagot, mégis érdekes itthon látni a harcokat, remek tálalásban. A Nyugat közösségi oldalát bújva lehet, hogy hamarosan több információval gazdagodhatunk a produkcióról.

 

A bejelentés mellé karakterposztereket is kaptunk, érdemes vetni rájuk egy pillantást. Nektek hogy tetszik az ötlet? Szívesen néznétek?

 • Reload

  A CGI-t leszámítva megér egy misét. Kíváncsi vagyok rá! 😉

 • Dermedve

  Zseniális ötlet, jók a névátírások is, csak az a színészi munka..
  Azért érdekel a teljes produkció :3

 • nemfoglalt13

  Hát nem tűnik valami jónak.

 • Hades

  Hát ezt nem kéne erőltetni.

 • elektrotank

  Ha meg is nézem, azt Krausz Gábor miatt teszem, a trailer-ből az ő színészi játékat tetszik a legjobban. Másrészről, ha már magyar szuperhősről beszélünk, akkor miért nem Titánemberből forgattak a kedves készítők egy amatőr filmet? És akkor minden egyedi lett volna, ki lehetett volna találni egy teljesen egyedi lógót, sztorit stb… nem a Marvel lógót átalakítani, és egy Tél Katonája paródiát leforgatni.
  Ez így nem jó. Nem a szokásos magyar mentalitás szól belőlem, hogy az nem jó, meg ez nem jó. De ez így tényleg nem jó. Ne mást utánozzunk már… vannak magyar képregények, azokból szívesebben megnéztem volna egy teljesen egyedi kisfilmet, mint a feljebb említett Titánember. Ettől függetlenül az egész kezdeményezés nem rossz dolog, remélem a következő nem egy Avengers lesz.
  Remélem lesz jobb is 🙂

 • Edward #

  A legnagyobb ugrások mindig lépésekkel kezdődnek. Megéri próbálkozni, és büszkék is lehetnénk habár az ötlet nem egyedi de mégis egy próbálkozás, amit több híroldal lehoz. A pajzzsal valahogy nem értek egyet mert Amerika Kapitánynál fegyver is ahogy dobálja mint egy frizbit, ezt nem nagyon lehet. Egyszer kitaláltam egy szuperhőst, a neve Kerecsensólyom volt, gondoltam később szervezhetne egy törvényen kívüli magyar szuperhőscsapatot, a “Fekete sereg”-et Egy tudós az időgépével A jelenbe hozza Toldit, A Tenkes kapitányát, megjelennek más hősök is Kerecsensólyom hatására, a bázisuk meg a Balaton alatti bunkerban lett volna meg ilyenek, de végül csak az ötlet maradt a megvalósításból semmi nem lett. ilyeneket kéne összerakni, nem egy Amerika kapitány koppintást.

  • Demokratikus Koaláció SaulFIFA

   csak irigy vagy, mert ebből lett valami, a te ötletedből meg nem

   • DarthNandious

    Sztem csak siman elmondta az otletet(ami nem is rossz),nem irigy…

    • Demokratikus Koaláció SaulFIFA

     maga süket?

     • DarthNandious

      Nem tudom mire velni kerdeset,de tessek nyugodtan tegezni. Foleg mivel en olvasni szoktam a kommenteket,nem hallani.

     • Edward #

      A nevéből is látszik a szellemi színvonal (DK) nem érdemes az ilyenekkel vitázni.

     • DarthNandious

      Gyere puliwoodra.hu -ra az az igazi cinestar utodja 🙂

  • Péter Kádas

   ez már majdnem egy Legends of Tomorrow koppintás 😀

   • István Szentesi

    vagy egy ”Bill és Ted Oltári Kalandja” 😀 😀

 • Péter Kádas

  nem egy 200 millió dolcsis cucc, azért azt vegyük figyelembe, egy mozijegy árát biztos kifizetem érte.Bár én inkább egy Nyugat+Zombik fanfilmet várok

 • Tamás Jenei

  Ez most komoly? Ennyire gagyik lennénk?

  • DarthNandious

   Nem,nem kell komolyan venni,csak szorakozni egyet rajta es kesz. Felteve ha jo lesz a vegkifejlet.

   • Tamás Jenei

    Úgy értem, hogy ez megint egy nagy bevételű amerikai film utánzása vagy kiparodizálása, ráadásul gagyi módon. Volt már erre példa és az sem sült el jól. Inkább egyedi ötleteket kellene megvalósítani. Bár kérdés ebből lesz-e valami.

    • DarthNandious

     Hat mondjuk sztem is maradhatna ennyi az egesz,egy trailer,es igy meg szorakoztato…de masfel oran at(minimum) nezni,nem biztos mar hogy annyira szorakoztato.

 • Pavlics Tamás

  Az a baj ezzel, hogyha a kezdeményezést pozitívan is fogom fel (most tök mindegy, hogy kész film, vagy csak egy előzetes), paródiának és tisztelgésnek is gyenge, mert elfelejt önálló lenni. Paródiaként miért volt jó a Csupasz pisztoly vagy az Űrgolyhók? Mert önálló karaktereket hozott létre és történetet, annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele, mely filmeket gúnyolja ki, ellenben a Horrorra akadva széria jobbára az aktuális sikerfilmek kulcsjeleneteit figurázta ki és hajította egymásra. Arról nem is beszélve, hogy az előbbi két klasszikusban színészek játszottak, jó ritmus és humorérzékkel, ezek meg kellenének egy jó komédiázáshoz, hogy a néző ne felvont szemöldökkel reagáljon elsőre… vagy másodjára. A tisztelgés részével pedig az a probléma, hogy semmi eredeti nincs benne, egyszerűen veszi a klasszikus Marvel toposzokat és a magyar történelemmel és kultúrával vegyíti, pontosabban azokkal helyettesíti. Ez kb. olyan, mint amikor nem is olyan rég minden filmcímet és karaktert magyarosítottunk mém formájában. Ez is az, csak hosszabb és drágább. Ha ezek nem lennének, akkor az ember simán elnézné a szembetűnő olcsóságot is, de így csak még inkább negatívba fordul az egész, függetlenül attól, hogy érezhetően lelkesedéssel csinálták.

  • Szerintem soha nem akart tisztelgés lenni (azért nem olyan klasszikus filmekről beszélünk, mint a Csupasz pisztoly vagy Űrgolyhók, amik valóban nagy előd előtt tudtak tisztelegni, kiparodizálva azt), inkább paródia, ami szinte biztos, hogy nem mozifilmként akar majd tovább élni. Inkább arról van szó, hogy pénzt és energiát áldoztak arra, hogy nemzeti ünnepünkön előálljanak egy kis hangulatos videóval, ami eddig még nem volt. Animátorok, színészek, rendező dolgozott rajta, hogy legyen egy kis ilyen poén, tavaly például a Petőfi Rádió csinált hasonlót “Petőfivel”, a tévécsatornát promózva.

   • Hades

    Az a baj, hogy ez így nem poénos. Végigfeszengtem ezt a 3 percet, vártam, hogy mikor fordul át komolykodásból, de aztán semmi.

   • Pavlics Tamás

    De ahogy fentebb írtam, akármelyik is, sehogy sem működik, paródiaként sem, mert másol, nem pedig kifiguráz. Ha mégis, akkor azt se jól teszi, mert sem nem elég vicces, sem pedig elég kifinomult (utóbbiban segítenének a valamire való színészek). Attól pedig, hogy pénzt és energiát – no meg nem kevés lelkesedést feccöltek bele – nem menti fel a kínos mivolta alól az egészet. Hasonló szkeccsek vannak külföldön a különböző talkshowkban, azok mégis működnek.

    • Bidi92

     Nagyon szépen borítékolod, de én kimondom, ez nagyjából egy vizsga film szint. Van benne egy “poén”, hogy nagyon nehéz megtalálni aztán a kontra, mégsem annyira, ott én akartam bocsánatot kérni. Teljesen egyetértek veled.

  • Áron Sós

   De egyetértek veled. Főképp a színész dolognál, egyszerűen rém gyengék a színészek , főképp a Kapitány gyenge de nagyon, én nem is illik hozzá ez a Petőfi stílus… Simán mehetett volna egy Görgey alkató,fizimiskájú karakter aki mondjuk ,azért lépett le mert Kossuth nevű vezetővel összebalhézott anno. Ehelyett kapunk egy Petőfi alkatú személyt….mire föl ?

 • atee13

  Meg kellett néznem a dátumot, hogy április egy van e.

 • Hosel

  Ha már ennyire másolni akarták az Amerika kapitányt, akkor azt ne ilyen gagyin tették volna…

 • Huskar

  Mint amatőr film, azt mondom oké. De hogy ez tényleg moziba fog kerülni, ráadásául valódi színészekkel, akik valami hihetetlen szarul játszanak…

 • István Szentesi

  Halva született ötlet

 • Wittgen

  Jó kis paródia, csak kár, hogy teljesen amatőr a képi világ és a színészi játék.

  • Huskar

   Nem nem. Ezek az emberek valóban a színészetből élnek!

 • matyesz98

  Én személy szerint támogatnám egy magyar képregény/szuperhős univerzum létrehozását, de miért kell koppintás szagúnak lennie?

 • Jerome Valeska

  Azért lehetnénk egy kicsit egyedibbek is. Mármint értem, hogy ez jajj de menő, de azt nem, hogy miért kellett minden második mondatba beleerőltetni egy Magyar történelmi személyt vagy helyszínt. Ha egy amerikai filmet nézünk, akkor nem érezzük azt, hogy ez annyira amerikai. Bár meg lehet állapítani a nemzetiséget, nem erőltetik ezeket a történelmi dolgokat. Hát képzeljük már el az Amerika Kapitányt úgy, hogy a SHIELD új igazgatója egy George Washington nevű személy lenne. Ugyan olyan komolyan vehetetlen ez is. Pedig szerintem simán lehetne kis költségvetésből jó magyar szuperhősös filmet csinálni, ami anélkül lenne magyar, hogy beleerőltetnénk ezeket a baromságokat. Ami mondjuk a magyarság érzését mutatja be, vagy arra keresi a választ, miért is jó egy nemzethez tartozni. Akár még nagy siker is lehetne egy ilyen, de EZ így csak egy vicc.

 • Gábor Tóth

  Nem is tudom, hol kezdjem… Úgy veszem észre, a hozzászólók egy része nem hallott még erről a “szuperhősről”, pedig a képregénypiacon jó ideje lehet találkozni vele (a Youtube-on még nem is olyan régen láttam a Táltosember, alias Shaman egy kalandját-ellenfele Daida Laci bácsi, akit Haumann “Hókuszpók” Péter alakított nagyon jól). Ne értsen senki félre, az európai képregényeket mindig is többre értékeltem, mint az amerikaiakat (kivéve Batmant, ő minden csicsás erő nélkül többre vitte, mint bárki más…), hisz ott van XIII, Largo Winch, Fantom, Tintin, sőt, maguk a törpök, akik papíron nagyobb májerek, mint a képernyőn! Nekünk, magyaroknak meg mi van? Korcsmáros Pál, Zorád Ernő, Fazekas Attila, meg a Rejtő Jenő feldolgozások. Tényleg, az első magyar szuperhősre senki nem emlékszik-konkrétan Botondra gondolok, aki egy ütéssel betörte Bizánc kapuját…

 • Tiborovics

  Harcsaember (így hívják ugye?) szerintem jobb ötlet lett volna, de mindegy.

 • Jajj. Kerülgettem ezt a videót itt három napja, mert nem akartam kínosan érezni magamat. Hát most megnéztem. És kínosan érzem magamat.

 • Benjago

  Erre már inkább nem is mondok semmit… Ja, hogy ez tényleg egy “film” lesz? Miért? MIért!?

 • Arnybiro

  Most ezrek fognak halálra kövezni, ezt biztosra veszem, de számomra érdekesnek tűnik.

  A másik dolog meg, hogy mindenki siránkozik hogy nincs semmi magyar film. Erre itt egy próbálkozás és mindenki húzza a pofáját. Akkor mégis mi a tökömet akartok? Lehet hogy nem eredeti ötlet, lehet hogy elsőre gagyinak hat, de a kurva életbe, akkor is egy próbálkozás, amiért mindenki sír! Rohadtul nem értem az összes ilyen idiótát, akinek semmi sem jó.