Suicide Squad – Öngyilkos osztag kritika – Ilyen gyönyörűen végrehajtott kamikazet rég láttunkA Dc igyekezett kiaknázni azt a lehetőségét, amely jobbá tehette volna a Marvelnél. Történetesen a remek szuperbűnözőinek mélységeit és összetettségeit, na meg az általuk képviselt műfaji frissességet. Az Öngyilkos osztag végre akcióba lendült, kár hogy a kamikaze küldetésük során a közönséget is bevonták, így a részükről hagyva, hogy velük együtt pusztuljanak el.

 

Kétségkívül monopolhelyzetben van a képregény-adaptációk világában a Marvel, de nem azért mert ők ismerték fel az ebben rejlő könnyedén megszerezhető dollármilliárdok lehetőségét, hanem mert elképesztő tudatossággal, egy jól bejáratott receptúra alapján, minőségi romlás nélkül, folyamatosan bővíteni tudták  a filmes univerzumukat, ezzel életben tartva az aranytojást tojó tyúkjukat. A Warner bár igyekszik kutyafuttában a közel nyolc évnyi lemaradását behozni, eddig sem Amerika Kapitány, sem Vasember nem csinált ettől a páncéljába. A nagy rohanásuk ugyanis a minőség rovására ment, az univerzum építésük döcögős, verítékező elstartolása, a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalával, melyben a DC köpönyeges igazságosztóit végre közös vászonra kezdték  gyűjteni, a fanokban és a kritikusokban egyaránt bizonytalanságot ébresztett. Az Öngyilkos osztagon éppen ezért sok múlott a stúdió részéről: bebizonyítani, hogy a felemás minőség csak kezdeti nehézség volt, így a csalódott rajongókat meggyőzve, az Igazság ligája jó kezekben van.

SUICIDE SQUAD

Osztag, pozícióba! Jönnek a lincselő rajongók!

A Suicide Squaddal erre minden esélyük meg is volt, hiszen az előzetesei egyedi stílust és ígéretes koncepciót kínált a legveszélyesebb bűnözők hőssé avanzsálásával, amely ráadásul a Marvel számára is feladhatta volna a leckét, az adu ászuknak számító összetett negatív figuráikkal. Mert míg a színesebb és vidámabb világképű Bosszúállók tagjainak világmentési kísérletei évről évre a felejthető, felszínes galád ellenfelek rákfenéjétől szenved, addig a komorabb, villámokkal és esővel tarkított DC galaxisa csak úgy roskadozik a sokrétű antagonistáktól, akik fölött gyakorta nehéz ítélkezni az eldeformált komplex személyiségük mögött meghúzódó okok miatt. Tehát a Warner által öngyilkos küldetésre szerződtetett Rick Flagg vezette titkos alakulatnak közel sem a halállal vagy a lehetetlennel kellett szembenéznie, mégsem képesek teljesíteni a vállalásukat. Az Öngyilkos osztag ugyanis ahhoz képest, hogy az eddig bemutatott három filmmel szemben egy rikító és merész hangnemről árulkodott, egy színtelen és teljesen kommersz szuperhősmozi vált belőle, amely ráadásul fájóan ostoba is.

SUICIDE SQUAD

Mindez azért teljesen felfoghatatlan, mert az a David Ayer követte el ezt a retinába égő borzalmat, aki még a Szabotázs illetve a Harag papírmasé karaktereit vagy értelmet mellőző cselekményét is játszi könnyedséggel takarta ki az atmoszféra teremtő különleges képességével. A Suicide Squad: Öngyilkos osztagban már végképp nincs mibe kapaszkodnunk, mondjuk átgondolt, megírt forgatókönyv nélkül nem meglepő. Hasonlóan a Warner-DC szövetségének rohamtempót diktáló univerzum építésének kényszeréhez, úgy a film első 20 perce is szélsebesen kapkod. Miután a szupergonoszok csillivili rövidke beköszönő videóiban esélyünk sem marad arra, hogy leolvassuk a neonszínekben pompázó sziluettjeik mellé kiírt bűnlajstromaikat-no problem, főhőseink úton útfélen úgyis azt hangoztatják mennyire veszélyesek-, máris a romokban heverő Midway városában találjuk magunkat, ahol egy emberi testbe költözött boszorkány világpusztító fegyvert épít. Mert ehhez szottyant kedve, meg aztán az emberek sem hajtottak fejet előtte, na, nem mintha próbálta volna kérni tőlük. Így aztán antihőseink több mint két órás kalandja kimerül abban, hogy eljussanak a kaotikus állapotokkal felvértezett utcákon át a fegyverig, majd kiiktassák azt.

SUICIDE SQUAD

Akkor is végig fogod nézni!

Sebaj! Az összeverbuvált hősök kalandjai úgysem a csalafinta, csavaros, jól kidolgozott történetükről ismertek, hanem az egyenkénti karakterek motivációiról, a társulatban betöltött szerepükről, meg persze az egymás közötti interakcióikról. Ayernek viszont fogalma sincs, miként irányítson ennyi izgalmas alakot a vásznon, inkább véletlenszerűen adagolja (mit adagolja, dobálja) őket. Így fordulhat elő, hogy akad olyan, akit a harc kellős közepén vezet be, és olyan is, akitől néhány perc elteltével teljesen fölöslegesen búcsút vesz. Mert hiába a képregény-világ talán legérdekesebb zsiványai, az impozáns színészgárda, ha nincs mit életre kelteniük. Hogyan is lenne, ha már a forgatókönyv beéri a felszínes motivációikkal, a csöppet sem érdekes múltidéző flashbackjeikkel, melyek rendre kínos pillanatokba torkollanak. Marad számukra a végeláthatatlan baktatás közbeni cukkolás, a női tagokra tett szexista poénok, a ’90-es években ragadt tesztoszterontól bűzlő egysorosok és a közéjük ékelt pulzáló fejű, sziklaszerű lények gyepálása.  Érzik ezt ők is, a film legtalálóbb jelenete, mikor két golyózápor között szupergenyáink megtörve, reményvesztetten betérnek a közeli elhagyatott kocsmába és isznak egy felest-ha már idáig kihúzták a maradék 45 percet is kimaxolják, lesz, ami lesz!

SUICIDE SQUAD

A te ötleted volt ez a film?

A Suicide Squad film pontosan olyan, mint maga az osztag, hazug, megbízhatatlan, nyúlszívű darab, amely nagy mellénnyel hirdette a szuperhősklisék kiforgatását a középpontba helyezett gyerekgyilkosokkal, pénzért vagy mókából ölő pszichopatákkal. Ezekkel a fülüket-farkukat behúzó kiscserkész figurákkal, akik az emberiség leghírhedtebb gyilkológépei lennének. Elviekben. Ugyanis Ayer a fordított felállás felépítésénél beérte néhány gyerekbarát káromkodással és A galaxis őrzőiben már működőképesnek bizonyult soundtrack válogatás összehányásával. A kétpercenként változó divatos slágerek között hulló töltényhüvelyek töménytelen száma közben még a remény is felcsillan, hogy az alaposan megtépázott, csak külsőségekből gazdálkodó antihőseink sötét renoméja helyreáll. A legdühítőbb az egészben, a belőle fakadó, végső soron klisékbe és unalomig ismételt karakterfejlődésbe torkolló cselekményvezetés. A közönséget rendesen rászedi, hiszen a záró képkockára tudatosul bennünk, hogy a kilónyi bohócsmink alatt vagy a csatorna rémének visszataszító pikkelye mögött érző és „tiszta” lelkű valódi hősök állnak, akik félelmet nem ismerve fognak össze a jó ügy érdekében. Meg persze egymásért, mert a kirekesztettekből összeszokó csapat a nagy ütközet előtt a valódi családdá kovácsolódás kínos kérdéskörét is feszegetni kezdik, mindezt büszkén hangoztatva is, ezzel fájdalmas könnyeket csalva a szemünkbe.

SUICIDE SQUAD

Az Öngyilkos osztagot megvuduztam.

Fura mód a színészek közül akadnak még így is olyanok, akiknek sikerül mentenie a menthetetlent. Will Smith rutinból megoldja a tőle nem is olyan szokatlan Deadshot figuráját, az osztag első emberévé váló mesterlövész a hátán cipeli bajtársait, miközben még minimális azonosulásra is képes nézőjét késztetni. Margot Robbie (bűnös)élvezettel kelti életre a hírhedt bohóc párját, Harley Quinnt, a szépség mögött rejlő romlottságával, ha a légüres szkript engedné a film fénypontjává válhatna. Így viszont csak random módon hülyeségeket összehordó skizofrén szexbomba benyomását kelti, köszönhetően a már említett lyukacsos és felszínesebbik oldaláról megfogott eredettörténetének. Bumeráng Kapitány, Jai Courtney tolmácsolásában a legnagyobb meglepetés, aki a megállás nélkül söröző-neki van igaza, ezt másképp nem lehet kibírni-, gyáva tolvajként képes a poénokkal pontosan eltalálnia a közönséget. Mégis kit érdekelnek ők, hiszen a nagy sztár, a rajongók oldalát kíváncsiságként furdaló, minden idők egyik legjobb gonoszaként aposztrofált Joker harmadik megelevenedésére volt kíváncsi az egész világ. Elárulhatom, ha az előzetest láttad, akkor Jared Leto összes megmozdulását tüzetesen szemügyre vehetted. Az eddigi legfeleslegesebb téveszmés bohóc a DC történetében, akinek mellékszála rendre megtöri a történet folyamát, mindezt teljesen fölöslegesen beleerőltetve, ugyanis ha kivágnánk belőle, a csupasz történet akkor sem sérülne, sőt feszesebbé húzhatta volna. A vigyoráról híres szociopata jelentéktelen kerülőpályára kerül, Harleyval való beteges kapcsolata, melyben képtelen eldönteni, hogy szeretné, vagy halálba kínozná őt, megmarad a felszínesség mezsgyéjén. Leto számára tehát sok esély nem maradt a hosszas kibontakozásra, ezekben a szekvenciákban kizárólag a képi hangulatra és a mesterien művi rendezői beállításokra támaszkodhatott, ezért korántsem vált olyan agyafúrttá és kiszámíthatatlanná, mint Heath Ledger Jokere vagy olyan veszélyessé és őrültté mint Jack Nicholsoné ’89-ben. A tőle megszokott, jól bejáratott drogos karakterét kapjuk, amely inkább tudható be a forgatókönyv és a rendezés hibájának, mint magának a színésznek. A helyzeten kimondottan ront az értékelhetetlen szinkron, Rick Flagg (Joel Kinnaman) folyton hörgő, mélyre torzított hangja maga a vicc, mintha egy 20 évvel ezelőtti akciófilmből vágták volna hozzá.

SUICIDE SQUAD

A hangok mit mondanak a fejében? Azt, hogy nézzem meg újra az Öngyilkos osztagot. Nem akarom, nem akarom, kérem segítsen!

Oda se neki, majd a monumentális látvány és a rosszarcúakra jellemző különböző kreatív harcok és ezek kombinálása majd szépít az összképen. Ja várjunk, ez sincs. Az akciójelenetek, ahogy a hangulat is jellegtelenek, a látványvilág a szürkés tónusával és az ezt kiegészítő köddel masszaszerű unalmas egyveleget alkot (főleg a vetélytársak monumentalitásához vagy a tőlük megszokott pompás minőség tükrében). Ahogy maga a gonoszok gonosza is csak van, mert kellett, akit lenyomhatnak hőseink. Amíg az Öngyilkos osztag tagjainak akad is egy-egy összetákolt motivációja, neki már nem jutott belőle, csak a CGI, nem csoda, hogy a kilétét és a cselekményt mindeddig homály fedte a készítők részéről. Mert csak egy kopár látványelemről beszélünk, aki összvissz néhány percet szerepel.

A Suicide Squad – Öngyilkos osztaggal a Warner-DC párosa harmadszorra is csalódást okoz, de ezúttal a teljes ötlettelenség, a Marveltől megszokott előre tervezés hiánya, a kapkodás az eddigi, sőt a képregény-adaptációk legrosszabbjaként aposztrofálható. A füzetek lapjairól rendelkezésükre álló remek karakterekből felszínesen és kínosan ható bazári majmokat kreáltak. A forgatókönyv mindezt képtelen eltakarni annyira nyúlfarknyi, hogy a történet kimerül az üres kóricálásokban. A Marvelnek egy ideig még biztosan nem kell attól félnie, hogy a formulájukat a vetélytárs képes lesz leutánozni, ugyanakkor egy haszna mégiscsak volt mindennek a rettenetnek: A konkurencia univerzumépítése során felhasználhatja a forgatókönyvíró képzésükön, mint „hogyan ne írj szkriptet” tanagyagként. David Ayernek mintha fogalma sem lett volna arról, mit kezdjen ezzel a darabbal, így végül egy kezdés és vég nélküli maszlag lett belőle, amely még annyit sem képes kipréselni magából, hogy legalább egy tisztességes akció váljék belőle. Ez a filmnek titulált mozgóképek véletlenszerűen egymásra dobált sora, A Warner háza táján uralkodó nem túl meggyőző teljesítményéről most már elhiteti velünk, hogy nem csak kezdeti problémákról volt szó. Az Öngyilkos osztagukkal sikerült egy eddig még nem látott kamikaze akciót végrehajtaniuk, melyet látva előre rettegünk a Wonder Womannel és az Igazság Ligájával kapcsolatban.

Ezt figyeld!:
 • • A Marvelhez hasonló stáblista utáni jelenetet. Semmitmondó, de legalább ezt sikerült lekoppintaniuk a konkurenstől!
 • • Flash és Batman cameo szerepét. Igen felbukkannak. Teljesen fölöslegesen!
 • • A kocsmás jelenetet, remekül összefoglalja az Öngyilkos osztagot
 • • Jared Leto túljátszott és teljesen fölösleges Jokerét!
 • • A boszit, aki táncolva épít fegyvert, közben ellenfeleivel keménykedik. Érthetetlen, de ha idáig eljutottunk már úgyis mindegy!
30
százalék
 • BeniMan

  Szóval a Szellemirtok egy vicces és jópofa vígjáték és nyugodtan hivjuk az új csapatot. 60 százalék a film. Az Osztag pedig 30 százalék és a porba van tiporva…
  Már bocs de ezek után most utoljára kattintottam erre az oldalra.
  Ez semmi más mint elfogult fröcsögés ami ismétli a rottenen megjelent irások állitásait néhol szórol szóra átvéve!!! Legyünk őszinték ezt a kritikát vagy nem is tudom minek nevezzem már a film előtt összedobtad… Innentől nincs miről beszélni.
  Kívánok sok sok Szellemirtók szinvonalú filmet úgy látszik itt erre vagytok vevők…

  • Köller Kristóf

   Először szerintem nézd meg mind a kettő filmet, mielőtt megvéded vagy ellenzed valamelyik írásunkat. 1. a Szellemírtók nem tetszett, először olvasd el a kritikát, ne csak a pontozást meg az összegzést. 2. A Szellemirtók legalább néhány eredeti ötletet feltudott vonultatni, míg az Öngyilkos osztag semmit nem váltbe, még a könnyed szórakoztatás részét sem. Nem elfogult fröcsögésről van szó, hiszen a film pozitív oldalát is kiemeltem. 😉 Nem tudom miért jönnek azzal az olvasók több médiumnál, hogy megtekintés előtt lett összerakva a kritika. Elárulok neked egy elképesztő titkot. De erről psszt! Képzeld, szerda 10 órakor volt a sajtóvetítése a WestEndben. És képzeld ott voltam, mivel egy filmes oldal vagyunk így kapunk meghívókat. Hihetetlen tudom, meg nem tűnik valószínűnek, de esküszöm így történt. 😀

   • BeniMan

    Megnéztem a filmet, mind a kettőt köszi. Ahogy mind a két kritikát el is olvastam. Ezután vettem a bátorságot hogy kommenteljek. Amúgy olvasom a külföldi oldalon megjelent kritikákat amik pl. a Rottenen is megjelentek és amelyek közül több meglátása szófordulata kísértetiesen visszaköszön. Szóval ahogy látom ezeket Te is olvasod. Ezért írtam hogy bizony bizony a kritika már a film előtt megvolt…
    Nem jó film az Osztag szó se róla. Az értékítélettel van a gond. A hányós szarós fingós vigjáték az egekig magasztalva ( igen olvastam a kritikád mégegyszer mondom) ez meg kb az év legszarabb filmjének van kikiálltva??? Most komolyan?? És mondom a film nem jó vannsk hibái de messze nem olyan mocsok szar mint amilyennek itt beállítjátok…

    • Köller Kristóf

     Külföldi kritikákat sosem olvasok 😉 Na ne újságírók szerte a világban van hogy ugyan azt a kifejezést használjak? Ugyan azt a hibát emelik ki? Ez nagyon gyanús 😀 Lehet olvastad ezek szerint a kritikákat, de úgy néz ki értelmezni nem sikerült akkor.

     • BeniMan

      Nem a meglátások vagy ugyannak a hibának a kiemelését irtam. Hanem gondolatmenetek, mondtaok egy az egyben átemelését.

     • Lord Dog

      🙁

     • Köller Kristóf

      Mi lett egy az egyben átemelve és honnan? Áruld már el nekem? Mert most már nagyon kíváncsi vagyok. 😀 Egyetlen külföldi cikket sem olvastam róla. Az hogy egy kritikában hangsúlyozom, ugyan azt a hibát emelem ki? Miért mit emeljek ki? ha nem a hibákat meg a pozitív dolgokat. Akkor el ne olvass más magyar kritikát, mert valószínűleg még majd kiderül, hogy ők is loptak, bár gondolom majd én loptam tőlük. 😀

     • Pontosan

      Hiába, úgysem fogja fel.

     • Köller Kristóf

      Igazad lehet, csak néha bosszantó a hasonló hozzászólás. 🙂

    • Lord Dog

     te ien fotyatekos lehecc nem?

  • Darabos Vince

   Konkrétan minden valamire való oldal lehúzta ezt a filmet, biztos nem alaptalanul. (Egyébként szerintem te is összedobtad a véleményed a Szellemirtókról filmnézés nélkül) 😉

   • Köller Kristóf

    A Szellemirtókkal sajnos ez volt a baj, hogy gyűlölet kampány indult ellene, így már megtekintés előtt lehúzták, utálták és keltették a negatív visszhangját. 🙂

  • Caleb

   Ízlések és pofonok, mondják. De hirtelen nekem is a szellemírtós kritika jutott eszembe. Az 60 mert “nem is annyira rossz”, ez meg 30 mert ” nem lett olyan jó mint a trailerekből gondoltuk”. Azért ez nem objektív. Erről ennyit.

   • Köller Kristóf

    Nem azért lett rossz, mert a trailerek szintjét nem hozta, a kritikában ki van fejtve mi a baj vele. 🙂

    • Caleb

     Lehet hogy nem lett jó, de akkor is a 30-at kicsit túlzásnak érzem. Annyit egy Seagal kaliberű filmnek szoktak adni.

 • Lord Dog

  Javasolnám az okostóniknak, hogy nézzék meg a filmet. BvSnél is jött a huhogás h höjjjháááde ez naaagyon jó lett hüe kritikusfattyak belöeöeöeöeöeöee. Aztán elkullogtatok a moziba vagy az 1000 danos internetszájkaratemester szinthez hűen letorrenteztétek. Rájöttetek hogy az egy macskapisa aztán csak lapítottatok mint szar a fűben…. Megelőlegezem ide is ezt a forgatókönyvet.

 • Tibor Wayne

  Mindjárt indítok egy petíciót hogy állítsák le ezt az oldalt.

  • Köller Kristóf

   Pont javasolni akartam. 😀

   • Tibor Wayne

    Egyébként komolyan gondoltam -_-

    • Köller Kristóf

     Vicces, hogy mindenkinél kiverte a biztosítékot a sok negatív kritika. 😀 Ezek csak cikkek, nem kell elolvasni őket vagy komolyan venni, a végső eredményt egy filmről, úgyis a néző vonja el, ők számítanak.

     • Tibor Wayne

      Csak az a probléma, hogy rengeteg ember a negatív kritikák miatt nem nézi meg.

      Mindegy többet nem jövök fel a Cinest— TheScreen-re, ami a frissítés óta (bocsánat a szó használatért) sz@r lett.

     • Köller Kristóf

      Köszönjük, örülünk hogy eddig követtél minket, további szép napot neked. 🙂

 • Pontosan

  A sok előzetesből lehetett tudni hogy egy kalap szar lesz. Jared Leton nagyon lehetett látni hogy erőltetett nem zsigerből tolja. Na mindegy, pénzt nem adok érte az tuti. A BVS is megnéztem moziban, az annyira betette nálam a kaput hogy soha többé nem adok pénzt jegyre.

 • Andris Szabó

  Szerintem a hatalmas logikátlanságától eltekintve nem lett olyan vészesen rossz film. Persze rengeteg sebből vérzik, de nagyon is élvezhető. Pl a zenék nagyon sokat dobnak egyes jeleneteken. Az meg hogy ezek mostani pop zenék, nem értem miért csapjak ki a biztosítékot, nem feltétlen csak egyedi direkt erre készített zenét lehet felhasználni egy filmhez. Persze lehet hogy csak azért tetszett mert reg voltam mar moziban, de nekem megérte. Szorakoztato volt számomra. Jo persze, tény hogy nem ez a világ legjobb filmje, de messze nem annyira rossz mint ahogy azt a kritikában beállítod. Bar mondjuk ez az oldal mar reg elvesztette a hitelességét és azt az egyfajta érdekességét a “nagy megújulás” óta, legalábbis a kritikák terén, híreket meg mas oldalakon is lehet olvasni. De persze ez csak saját vélemény, es azzal sem kell jönni hogy akkor meg miért vagyok itt. Csak reménykedem hogy újra jo lesz ezért meg neha felnézek, ez a válasz az effajta kotekedesre.

  • Köller Kristóf

   Nem azzal volt a baj, hogy mai popzenék, hanem hogy funkciójukat tekintve, a normálistól való eltérés, a műfaj kizökkentése nem jött vele össze, mivel hiányoztak a karakterek hozzá. 🙂 Oldalon mellettem egy nagyon nagyon jó kritikus van. Sajnálom ha a régi 10 mondatból álló, gyorsan összedobott kritikák hiányoznak, bár én még a Cinestar idején is itt voltam, érdekes akkor nem volt probléma a kritikákkal. 🙂

   • Andris Szabó

    Miert lettek volna 10 mondatosak? Mindegyik hosszú es jol kidolgozott volt. En is a cinestaros időkre gondolok, akkor tényleg nem volt probléma a kritikákkal.
    A zenéről szolva pedig csak annyit, hogy nálam elertek a hatasukat, karakterekkel sem volt gondom. Bumerángos csóka tényleg nem volt semmi, meg a kroki se, illetve a piro is egyik pillanatról másikra döntött ugy hogy új család meg nemtom, de mint mondtam en is latom a hibait, de szerintem nem olyan egbe kialtoak. Lehetett sejteni hogy hangsúlyosabbak lesznek az eredetsztorik. Na mindegy nekem tetszett ☺

    • Köller Kristóf

     Mert ezelőtt 4-5 bekezdésből álltak a kritikák és bekezdésenként kb. 2-3 mondatból. 🙂 Most hosszabbak, mélyrehatóbbak lettek. Nem érzem úgy, sem a szerkesztőség hogy elvesztettük volna a hitelünket. Ugyan úgy vannak hírek, kritikák (ezek ráadásul nem kerülhetik el a szubjektivitást). Kritikákkal most sincs probléma, de ha nem hiszed nézd meg a régi kritikusaink mostani cikkeit, akkor valószínűleg nem ezt mondanád, ráadásul pont azok az írások amiken felhördültek az olvasók Szellemirtók, Suicide Squad, a volt kollégák is pontosan ezeket emelték ki belőle, nagyon hasonló pontszámokat adva rájuk. Tehát változás csak dizájnban történt, meg nevekben, de ennyi. 🙂 És hozzátenném, hogy ott a szellemirtók sokkal több százalékot kapott mint nálunk. 🙂

     • Andris Szabó

      Újfent kiemelném hogy ez személyes vélemény. Nekem az újítás ota tűnt fel a kritikák minőség béli romlása, nem tudom mi az oka, lehet nincs is igy es csak en érzem igy. A szellemirtokrol nem tudok mit mondani se a filmet nem láttam se a kritikat nem olvastam. En személy szerint nem csak ennel a kritikánál hördültem fel, mindössze nem gyakran kommentelek, plusz ertelmet sem latom oda írni minden kritika ala az esetleges negatív véleményemet. De egyébként felesleges ezen vitázni, értsünk egyet abban, hogy nem értünk egyet 🙂

 • Zsolt

  Szombat délelőtt nézzük, remélem nem lesz csalódás. A BvS-t is emésztenem kellett, és bár nem lett jó film, de utólag jobban átjött. Annyit azért elért a kritika nálam, hogy nem adunk ki a 3D-re pénzt, ha valóban nem érdemes ennél a filmnél erre áldozni, inkább 2D-ben nézzük majd.

  • Köller Kristóf

   Maga a látvány lapos és szürke, így szerintem nem érdemes a 3D-be befektetni.

   • Huskar

    Imaxben sem?

    • Köller Kristóf

     Mivel alig van benne látványelem, ráadásul ami van is vérszegény így én azt sem ajánlanám.

     • Huskar

      A Deadpoolban sem volt mégis megérte azt a mozit. 😀

     • Köller Kristóf

      De azt sem IMAXba nézte az ember mert fölösleges volt. 😀 Meg nem is volt IMAXban, ott maga a karakter elvitte a hátán a filmet.

     • Huskar

      A második mondatodat nem értem. Imaxben is adták azt a filmet. xD

     • Köller Kristóf

      Idehaza úgy tudom nem volt IMAXben az alacsony gyártási költség miatt. 😀

     • Huskar

      Már hogyne lett volna. Ott néztem….

 • Zoványi Ferenc Izsák

  Ismerőseim meg kiröhögtek mikor megmondtam előzetes alapján hogy ez nem Joker lesz csak valaki aki úgy hívja magát de semmi köze ahhoz a DC univerzumban lévő Jokerhez. Ahogy a szavakból kivettem, nem a színészi játék a rossz hanem a megírt karakter szombaton nézem de ez a második kritika amit olvasok és egyik sem túl pozitív, sajnos. De majd meglátom nekem hogy fog tetszeni logikátlanságoktól eltekintve nekem a BvS is tetszett

  • Köller Kristóf

   Remélem neked tetszeni fog, mondjuk misem nagy elvárásokkal ültünk be, de számunkra még azt sem tudta hozni.

   • Zoványi Ferenc Izsák

    Én igaziból elfogult vagyok valamilyen szinten mert Joker-t nagyon szeretem és ha csak egy 5 percig is szerepel egy filmben mert egy jelentéktelen szereplő a sztorit nézve az legyen jó(Saját vélemény: Tegnap néztem meg nosztalgiából a Batman:kezdetek-et és a legvégén mikor Gordon át adja Batman-nek a Joker kártyát és csak annyit mond:Fegyveres rablás gyilkosság már abban a két szóban ráz a hideg mert ott a kártya és hozzá teszik ezeket a szavakat már érzem hogy ez egy veszélyes valaki mert ilyen bűnöket követ el és egy kártyát hagy maga után biztos nem normális, szóval érzem a fenyegetést rajta-vélemény befejezve). Joker karakterében egyet nem szerettem soha:ha meg magyarázzák miért olyan (ez az egy ami nem tetszett Nicholson karakterében ll SPOILER-A Killing Joke-ban-SPOILER vége) mert ő pont azért rémisztő mert nem tudod ki ő miért csinálja mitől lett ilyen meg elevenedik az ember legnagyobb félelme: Az ismeretlen. Ezért ha nincs jól megírva az hogy ő csak úgy csinál dolgokat (pedig valójában tervez) akkor nekem ott egy DC film elvérzett (már persze amiben benne van). Itt abban bízok hogy legalább Harley karaktere jó lett és valamelyes ellensúlyozza

    • Köller Kristóf

     Margot Robbie lopná a showt és vannak jó megmozdulásai, de önhibáján kívül, a forgatókönyv miatt nem tud rendesen kibontakozni.

     • Zoványi Ferenc Izsák

      Annyi baj legyen legalább valami van 😀

     • Köller Kristóf

      A pozitív hozzáállás sokat segít 😀

     • Zoványi Ferenc Izsák

      Én csak mindig mosolygok, te miért vagy ilyen komor? 😀

  • Köller Kristóf

   Valamiért ennek a filmnek az értékeléséből nagy hisztit csaptak a fanok, nem csak idehaza, de külföldön is. A képregény-adaptációk világa már csak ilyen, valamivel sosem lesznek elégedettek a rajongók.

 • saturnpanther

  Ezt a filmet először is meg kell néznem ahhoz, hogy eltudjam hinni azt, hogy ez a film a kritika szerint minden idők talán legrosszabb filmje. Igazából idejére sem emlékszem annak, hogy mikor láttam, olvastam utoljára ilyen 30%-os ítéletet… de ha ez tényleg így van akkor a DC filmes univerzuma komoly bajban van (Sajnos.) Talán a legnagyobb hiba onnét ered, hogy nem igazán találják el a rendezőket és talán a színészeket sem… (Batman 89-92) a 80-as évek végén Burton sötét atmoszférikus DC világa kiváló színészekkel mind a mai napig varázslatosan páratlan… (A Sötét Lovag 2005-2012) Nolan tökéletesen eltalálja a DC univerzum hangulatát, mindezt úgy, hogy egyátalán nem visszi túlzásba a látványt és persze a színész gárda itt is páratlanul kiváló… és akkor most fel lehet tenni a kérdést, hogy az új generációs DC filmek miért nem akarnak működni… talán azért mert a rendezők alkalmatlanok és nem értik azaz csak felületesen ismerik a DC képregények világát, vagy csak csupán arról van szó, hogy borzasztóan rosszak a forgatókönyvek és csak ilyen minőségű produkciókat tudnak kihozni belőle… ezen film esetében én az utóbbira tippelek.

  • Zoványi Ferenc Izsák

   Én valami olyat tudnék elképzelni hogy ülnek a Warnernél látják hogy Disney mire vitte a Marvel filmekkel (sok pénz *.*) és meg csinálják a DC-t, aztán az írókra/rendezőkre nyomást helyeznek :” gyorsan készítsétek el lányomnak új cipő kell bevételt akarok” így nem tudják rendesen összerakni a sztorit és jól felépíteni a karaktereket. Át futják a forgatókönyvet: “Oké ez egy képregény karakter, meg ez is meg az is, jó vannak benne karakterek képregényből jó lesz”. 1 év alatt akarták behozni azt amit a Marvel 8 éve épít. Személy szerint a BvS-nél láttam egy halvány remény sugarat. Nem a színészekkel vagy a rendezőkkel/írókkal van itt baj hanem hogy sürgetik őket és ez nagyon érződik hogy így nem tudnak kidolgozni egy rendes történetet. (Itt jegyezném meg zárójelben hogy viszont sorozatok terén csukott szemmel tapossa a Marvelt, nem mondom hogy a Marvel-é rossz mert nem, nagyon is jó /JJ-Daredevil hibátlan/ de DC ott üti őket mert van idejük felépíteni, kidolgozni, ott meg a Marvel csinálj azt hogy “gyorsan sűrítsük be a sok karaktert”) Persze ez mind csak magán vélemény

   • Köller Kristóf

    Sajnos ez a rohamtempó a DC-Warner részről eddig minden filmjükön tetten érhető volt, ebben az esetben is maga a forgatókönyv felszínessége okozta a problémát, ebben szerintem teljesen igazad van, és ahogy mondod, mintha nem ismernék a saját karaktereiket, így arról sincs fogalmuk miként kéne velük bánni, velük univerzumot építeni. 🙂

 • Dénes

  Én holnap megyek megnézni a filmet, de ez a 30% nagyon kevésnek tűnik. BvS sem volt a legjobb film, de egy 10/7 azért volt nekem. Majd holnap megírom, hogy én hogyan látom ezt. Végigolvasgattam a hozzászólásokat és érdekes volt látni, hogy más is észrevette, hogy valami elveszett az oldal megújulásával.

  • Köller Kristóf

   Elveszett a dizájn, meg a cikkek egy része. 🙂

   • Dénes

    Hát nem erre gondoltam.

    • Köller Kristóf

     Mire gondoltál? Csak azért kérdezem mert itt alul is többen ezzel jöttek, majd kiderült, hogy tévhit az egész. 🙂 Nem olyan minőségűek a kritikák, félremennek? A régi kollégák cikkeihez és értkeléseihez képest ugyan az maradt minden. Egy profi kritikus a kollégánk, aki nagyon jó és nem ma kezdte. Amúgy meg más változás nem történt.

     • Dénes

      Őszintén szólva nehéz megmondani vagy körülírni, hogy mi változott, de azt veszem észre, hogy egyre többször nem értek egyet a mostani kritikákkal. Mintha valami teljesen más látásmód érvényesülne, ami olykor messze esik a valóságtól. Régebben ezt nem éreztem, csak nagyon ritkán. Olykor túl soknak érzek egy százalékot, valamikor meg nagyon alacsonynak, mintha kicsit az objektivitás is elveszett volna. Most pont a Squad-ot nem láttam, majd holnap megírom, hogy szerintem milyen – mondjuk ez meg szubjektivitás. Egyébként nem állnak messze tőlem a filmek, gondolok itt arra, hogy nem egyszerű mozinézőként megyek be – filmelméletet, filmtörténetet, mozgóképet és médiát is tanultam többek között. Tanítom is ezeket.
      Visszanéztem pár kritikát.
      Holtpont remake 77% – hát nem tudom, inkább 50-60.
      Mentőexpedíció – 73% – szerintem mérföldekkel jobb a film. Inkább 85-90.
      Egyiptom istenei – 60% – inkább 50.
      Nagyfater elszabadul – 30% – mondjuk ez szarnak tűnt, de a mocskos, fingós poénok ellenére teljesen nézhető volt, magam is meglepődtem, nekem 50%.
      Zoolander 2 – 88%. Na ez érthetetlen. Szerintem ez egy nézhetetlen hányadék. Csoda, hogy erre pénzt adtak. 10% max.
      Jessica Jones-szal egyetértek.
      persze a filmeket nem egymással kell összevetni, hiba is lenne, de azért mégiscsak furcsán mutat, hogy míg a Zoolander 2 mennyin áll, addig más meg amannyin.

     • Köller Kristóf

      A felsorolt filmek mind a Cinestar korszakából vannak, nem a TheScreenéből 😀 A különböző filmeket mindig saját műfaján belül pontozzuk/pontozzák. Tehát egy vígjátékot nem pontozhatunk egy akcióhoz mérten, vagy fordítva. Más a közönség, mások az eszközök és más maga a stílus is. Az nézne ki hülyén, ha a teljesen eltérő műfajú filmek között lenne átfedés

     • Dénes

      De a felsorolt filmek 90%-nál a te neved van, vagyis te írtad őket. Ergo tök mindegy, hogy cinestar-os időkből származik még.

     • Köller Kristóf

      Annyira nem mindegy, mivel a legtöbben a Cinestaros korszakot akarják vissza arra hivatkozva ami a Cinestaros korszakban történt. Amíg az oldal piros volt mindenki megvolt elégedve a kritikákkal, egyetértés volt, de most csak azért mert megváltozott a név hirtelen ezekere hivatkoznak vissza. A szerkesztőség volt tagjai, ha itt lennének még majdnem ugyan ezeket a pontokat adták volna a cikkeik alapján, ráadásul még a stílus is és a minőség is maradt. Sőt van olyan amit a közönség utál mi közepesre értékeltünk és jött a hiszti, hogy ez annál sokkal szarabb bezzeg régen… Ja igen, aki helyettem írta volna ezen az oldalon az most máshol ugyan ezt a filmet jó filmnek titulálta, kiritikában majdnem imádta. A többiben minimális az eltérés a régi szerkesztőség és a megújult között. Ezért nem értjük a néha megtörténő felhördüléseket illetve logikátlan indokokat.

     • Dénes

      De az mégiscsak elgondolkodtató valamennyire, hogy többen megemlítik, hogy most annyira nem tetszik nekik ez az oldal – vagy nem?
      Egyébként lehet tudni, hogy miért történt ez a váltás? Meg miért lett screen meg puliwood külön?

     • Köller Kristóf

      Sajnos azaz érzésünk, hogy csak a váltás maga okozza a nemtetszéseket ezzel pedig nem tudunk mit kezdeni. Két szerkesztő távozott a Cinestartól, majd ők csinálták a puliwoodot. A TheScreenel meg még tervek vannak, újítások, új irányok stb. ezért is volt szükséges a névváltás, meg azért mert a Gamestartól elkülönülten működik tovább a oldal. Akadtak nézeteltérések is jó néhány tag között, ez is közrejátszott a kilépésükben. Illetve ha sürgősen nem történt volna egy ekkora váltás, akkor komoly gondok adódtak volna a Cinestarral az elkövetkezendő hónapokban, tehát akár tetszett az ötlet akár nem kénytelenek voltunk meglépni.

     • Dénes

      Értem.

     • Köller Kristóf

      Illetve van egy százalékolási rendszerünk, abban benne van, mi mit tartunk 20-40 vagy 90%-os filmnek. Ehhez mérten százalékolunk. Minden oldal mást tart fontosnak vagy alapvető dolognak amit néznek, így vannak jócskán eltérések ebben is.

     • Károly Nagy

      En nem Gondolom azt hogy a kritikak minosege romlott volna. Regen is rosszak voltak a Kritikak leven Tamas kollega keptelen volt Objektiven ertekelni barmilyen filmet ami kozel illetve tavol allt a szivehez. Ha pl a tema erintette a star Wars-t vagy JJ Abrams-t akkor 95% alatti kritikat nem kaphatott a film viszont a BvS(amin en jobban szorakoztam mint az SW7-en pedig nagy rajongoja vagyok) kapott ha jol emlekszem 65%-ot mig a Jungle Book(ami egy nagyon jo film lett) is csak 75%-ot. Kiemelte hogy kidolgozatlanok voltak a karakterek es a kozottuk levo parbeszedek sem mukodtek de ugyanez az SW7-valahogy nem szurta a szemet. Tovabba kiemelte hogy Bezzeg az SW7-nel egy csomoszor voltak diszletek is amihez igazitottak a CGI-t. Hiaba mondtam neki hogy a BvS-ben meg igy is tobb volt az eredeti helyszin. Tamas-t addigra teljesen elnyelte a film kore epitett marketing. Remelem azota megnezte a BvS extrak forgatasi anyagait. A Csucspont megis az volt amikor megjelentette a sajat szereplesu filmjet ami finoman szolva is egy fortelem volt es a mai napig nem ertem hogy gondolta. Utana valahogy eltunt az oldalrol es az a gyanum hogy az oldal uzemeltetoinek is feltunt hogy valami nincs rendben vele. Nemreg a PuliWood oldalra tevedtem es kivancsisagbol vegigneztem a kritikai pontszamait. Mondtam is magamban akkor maradj is itt a PuliWood-on. Egyebkent a 30%-ot en is erdekesnek tartom a Suicide Squad eseteben. Ezek szerintem a Szellemirtokon legalabb 2x ilyen jol lehet szorakozni.

     • Macy

      Igazából annyi változott, hogy már nem a korábbi CineStar csapat ír ide az oldalra. Ők a puliwood.hu nevű új oldalon folytatták a “megújulás” után. 🙂

 • Sándor Szabó

  Mélységesen sajnálom azokat az embereket, akik mások véleménye alapján néznek vagy nem néznek meg egy filmet. Ami alapból nem fog tetszeni mindenkinek. Olyan film ugyanis nincs. Mindenkinek más az ingerküszöbe. Azokat is sajnálom, akik képtelenek csak úgy, szórakozásból, kikapcsolódásként megnézni egy filmet. Ez a szórakoztató ipar egy terméke a sok közül. És pont. Én jövő héten nézem meg. Az Egyiptom isteneinél biztos jobb vagy kétszer. Na, az egy igazi fos volt.

  • Köller Kristóf

   Hasonló minőségre számíthatsz ettől is 😀

   • Ketch-up

    Kb hasonlò minöség mint a 97%-ra tartott Star Wars folytatàs…érthetetlen értékelés volt az is…

    • Köller Kristóf

     Hát igen volt kritikusunk jócskán túlértékelte azt a filmet. 😀

 • Wittgen

  Most néztem meg, nem érdekelnek általában a kritikák. Nos ez a 30% teljesen találó. Akartam szeretni a filmet. Akartam élvezni a filmet. Nem tudtam.
  A karalterek jók, a zene klassz. Engem oltárira nem zavartak a flashback-ek, még élveztem is a film felépítését.
  De! Sótlan, hangulatlan, CGI klisé az egész – ahogy mostanában minden -, xar effektek és hangok. Viccesnek szánt jelenetek és mondatok, amik nem azok. Szinte nulla sztori. Még Robbi karaktere is foscsi, a traileres hangulatot sem hozza. Warren meg, pfö.
  Az egyetlen jó az Katana volt, bár eléggé sovány jeleneteket kapott.
  Tényleg akartam szeretni ezt a filmet, azt akartam, hogy jó legyen, hogy sikeres legyen.
  Ezzel a Warner-DC páros el is ásta magát nálam. Talán a WW jó lesz, de már ebben is kételkedek.

  Még random akciófilmnek is nulla. Az R besorolás meg gondolom MR seggének szól a forrónaci miatt, mert másra nem tudok gondolni. Szánalmas.

  • Köller Kristóf

   Örülünk, hogy valaki egyet ért velünk. 🙂

 • Dénes

  Megnéztem. Vannak hibái a filmnek és lehetett volna jobb is, de alapvetően egy szórakoztató film lett. Nálam olyan 60-70%. Az új Jokertől nagyon nem dobtam hátast, de szerintem ezen nagyon sokat rontott a szinkron. Azzal viszont nem értek egyet, hogy felesleges volt a jelenléte, hiszen Harley-t akarja visszakapni, s ezzel is csak az ő elborult kapcsolatukat próbálták bemutatni, amihez sok flashbacket is kaptunk. Batman és Flash cameo jó volt én bírom az ilyen apróságokat is. A boszi félelmetesre sikeredett, a Kroki is klassz volt. Szerintem nagyon alulértékelte a kritika.

 • Gery

  Most néztem meg. Nekem nagyon bejött. Sokkal ütősebb és eredetibb, mint mondjuk a legutóbbi Amerika Kapitány. Nem értem ezt a mélyen lehúzó kritikát, kíváncsi lettem volna, hogy a kritikus hogyan hozott volna össze ennyi karaktert. Pont az a lényeg, hogy ezek a “gonosz” emberek ugyanúgy rendelkeznek egy háttérsztorival és a lényegesebb karakterekről meg is tudjuk, hogy mi van a háttérben. De sztem azt nem kéne elvárni egy ilyen filmtől, hogy mindenkinek az eredet történetét lehozza, ahogyan pl a Bosszúállok sem tette. Kicsit túlzásnak érzem ezt a szinte indulatból származó negatív kritikát. Próbálom keresni a kritikában a lényegi kritikát, de nekem az nem kritika, hogy az író szerint az akció jelenetek jellegtelenek (nekem nem volt az, a DC világa merőben más, mint a fényes nappal, a látványos New York-ban pusztító Bosszúállóké) illetve azt sem tudom hova tenni, hogy ez a sztori egy katyvasz stb..nekem teljese követhető volt. Persze ez az én véleményem, és lehet, hogy én nem értek hozzá, elismerem, hogy én csak egy moziba járó ember vagyok, nem szakember, de nekem tetszett és többet hozott, mint egy sima popcorn mozi.

  • Köller Kristóf

   Örülünk ha neked tetszett. 🙂 Persze ez csak egy kritika, szubjektív részben és szakmai szempontokat követ, nem mérvadó vagy nem kell halálosan komolyan venni. Telejesen azonos vélemény sosem lesz két ember között filmről, ezt el kell fogadni sajnos. Mi így láttuk a Suicide Squadot, meg még néhány kollégánk is, természetesen voltak olyanok is akiknek majdnem tetszett vagy többre értékelték. 🙂

   • Károly Nagy

    A Problema az egyebkent hogy az Imdb es a Rottentomatoes oldallal mindig kb azonos a velemenyen vagytok. Ha egy filmet ok leertekelnek akkor ti is, ha pedig egekig magasztaljak akkor ti is azt teszitek. Ritkan olvasni magyarorszagon egy olyan kritikus velemenyet aki szembe mer menni azokkal akik csak (valoszinuleg) egy kampanyt vagy marketing gepezetet erositenek a velemenyukkel. Szerintem te sem gondolod komolyan hogy a szellemirtok 2x jobb film mint a Suicide squad. Mert a szamaitokkal bizony ezt sugalljatok. Ha pedig azt mondod hogy ezt megsem kell figyelembe venni akkor minek adtok ra szazalekot? Miert nem mondjatok hogy nagyon jo, jo, kozepes vagy gyenge? Ugy erzem hogy ezekben a szazalekokban nincs szakmaisag csak hasrautesszeru szamok amiknek joreszt passzolnia kell a neves kulfoldi kritikusok atlag velemenyevel. Hiaba mondod hogy a Kritikaitokat nem kell figyelembe venni mert te is tudod nagyon jol hogy valamelyest befolyasoljatok ezzel a nezok velemenyet. illene batran es igazsagosan elbiralni minden filmet anelkul hogy csak a pozicionkat tartanank szem elott. Nem attol vagytok jo kritikusok hogy Sablon szovegekkel huzzatok le vagy magasztaljatok egekig az adott filmet hanem azzal hogy batran es eredeti modon fogalmaztok meg egy kritikat ami utan ha megnezi az ember az adott filmet rogton feltunnek ugyanazok a hibak es a pozitivumok. Eszrevehetted mar h eleg sokan kritizaljak az irasaitokat mert egyszeruen valotlansagokat fogalmaztok meg. Raadasul Ami az eggyik filmnel negativum az a masik filmnel fel sem tunik nem es ugyanez a helyzet a pozitivumokkal is. Milyen velemeny az hogy Leto jateka azert nem jo mert latszik hogy tul akarta jatszani Ledgert?! Ez egy teljesen szubjektiv velemeny es a valosagalapja pedig a ti kepzeloerotok. Ledger is nehol elegge tuljatszotta Jokert de ugy gondolom hogy ez a karakter ilyen. Joker egy elmebeteg akinek raadasul maniaja a szimpadiassag, ezt keveri a gyilkolassal. Margot Robbie es Jay Courtney-rol pedig azt mondjak hogy palyafutasuk eddigi legjobb alakitasat nyujtottak.

  • Informer

   “kíváncsi lettem volna, hogy a kritikus hogyan hozott volna össze ennyi karaktert”

   sehogy, mert nem rendező, nem ez a dolga.

   “mindenkinek az eredet történetét lehozza, ahogyan pl a Bosszúállok sem tette.”

   Bosszúállók előtt voltak eredetfilmek.

   “DC világa merőben más, mint a fényes nappal, a látványos New York-ban pusztító Bosszúállóké”

   Bosszúállóké sem rég nem ilyen már.

 • Zoványi Ferenc Izsák

  NO, sikeresen megnéztem szerintem nem annyira rossz, a történet fel van vezetve rendesen és a karakterek bemutatása pont annyi amennyi kell csak nagyon rohan, illetve a végén érződik az hogy össze lett csapva nagyon de összességében nekem egy 60-65%-ot ért. Nem mondom hogy kedvenc lesz de talán 2 évente megnézem majd….talán, mert Joker-t lerombolták nem lett vészes de kevésis meg nem is az a Joker amit meg szokott mindenki a filmekből/mesékből/képregényekből. Hiányzott belőle az a plusz ami azzá teszi aki, se egy humoros beszólás se egy vicc, semmi, viszont Harley meg Deadshot nagyon nagy volt ők ketten elvitték volna a filmet egy jó sztorival simán

 • Huskar

  A film 8/10. Ez a “kritika” végére rakott pontszám pedig egy vicc. Erről
  ódákat lehet zengeni, de nem fogom koptatni a billentyűzetemet. Van
  jobb dolgom is. Akiket érdekel nyugodtan üljenek be rá!

 • Hans Jedenberger

  voltam olyan szorgalmas és megnéztem az oldalon az összes filmnek az értékelését és csak a Nagyfater elszabadul volt 30% meg valami Vissza hozzád című film volt 25%-os, minden más több volt mint 30%. Szóval komolyan azt akarjátok nekünk bemesélni, hogy ez volt az utóbbi évek legrosszabb filmje?? EZ??? peersze, szarabbnál szarabb történetű filmeknek meg nyalják a seggüket, de ez mert DC film és azt most annyira divat szidni, mint Pokemon GO-t játszani (nincs bajom a játékkal). Nem az a gond ha kritizáljátok, hanem hogy ennyire? nem a filmekben csalódok, hanem a kritikusokban

 • Máté Gerhát

  ja csak a marvelnek lehet stáblistás utáni jelenet? nem is tudtam..Flash és Batmannak felesleges cameo? stan leenek minek cameo? egyáltalán nem voltak azok se feleslegesek.Joker is nagyon tetszett és a boszi táncolva épít fegyvert.. Szoval cövekeljen le és úgy maradva építse, mert ha “táncol”, mozog jobra balra az már rossz. Most csalódtam ebbe a kritikába ..

 • BlueHipotézis

  Végre valami pozitív kritikákat is lehet olvasni máshonnan:
  http://blog.premierek.hu/2016/08/04/suicide-squad-ongyilkos-osztag-kritika/

 • Németh Zsolt

  ismét be lett bizonyítva, hogy bizony MARVEL fan ne írjon kritikát a DC filmjeiről mert az nem szubjektív

 • Kesza

  Azert annyira nem lett olyan rossz a film 30%-nal azert jobb de a dc ezt a filmet is elkurta ez az igazsag

  • Szerintem annyira nem lett elrontva, mint a Batman vs Superman.

 • Ati Suciati

  Nagy film , de ez rossz példányt ! Végül figyelte HD streaming ennek movie.don’t gond , mert van egy megoldás .
  meg lehet nézni a teljes filmet HD
  Itt az a hely , ahol néztem , és ne felejtsük el , hogy ossza meg : >>> swemovientv.blogspot.com

 • Ati Suciati
 • SPOILER

  Nekem tetszett, de lehetett volna jobb is. A megvalósítással nem volt baj, csupán néhány karaktertelen színész vágta tönkre. Gondolok itt Jared Letora, aki elég gyengén alakította Jokert. Nála még Jack Nicholson is jobb volt a Tim Burton-féle Batman-filmben. A másik Jai Courtney. A Starz Spartacus című sorozatában is elég erőtlen volt, és a tavalyi Terminátor 5-ben sem volt túl meggyőző a színészi teljesítménye, ahogyan itt sem. Én a film kezdetétől fogva nem tudtam őt komolyan venni, és ezt tetézték az erőltetett poénjai. Nagyjából ennyi negatívumot tudok felhozni a film kapcsán.
  Jöjjenek a pozitívumok. Kezdeném a mű legkiemelkedőbb színészével, Margot Robbie-val. Nem találok rá szavakat. Elképesztően dögös és karakteres volt, és pazarul alakított. Teljesen el voltam alélva tőle, levett a lábamról. Egy díjat mindenképpen megérdemel, még ha nem is Oscart, de valami kisebbet. Óriási volt, le a kalappal előtte. Mellette Will Smith alakított nagyot. A Gothamben játszódó jelenetek nagyon klasszak voltak, jól ábrázolták a fiktív várost. Batman feltűnése is remek volt, pedig Ben Afflecket tartom az egyik legbénább Denevérembernek. Ezzel az új jelmezével egészen komolynak tűnt, sokkal menőbben nézett ki, mint a BvS-ben. A Varázslónő elég hátborzongató lett, igazi horroros hangulatot teremtett. Hangulatról még annyit, hogy a filmben többször is elered az eső, amit én nagyon szeretek a képregényfilmekben. A Daredevilben is igazán látványos volt a harc az esőben, adott neki egyfajta hangulatot. A stáblista utáni jelenet pedig kiváló ötlet volt, volt benne utalás a Justice League-re. Legalábbis, mintha én Aquamant láttam volna a papírok között, amiket Bruce Wayne lapozgatott.
  Összességében élvezhető volt, a Batman vs Supermannél sokkal jobban tetszett.
  10/7.5

 • Commander BB Shockwave

  Erre 30%ot adtok, az Assassin’s Creedre és aR63olt Szellemirtókra meg 60%ot? Pffft. Eddig se voltatok hitelesek, ex-Cinestar, de most még kevésbbé.

=Suicide Squad – Öngyilkos osztag kritika – Ilyen gyönyörűen végrehajtott kamikazet rég láttunk Rating: 30 out of 100