Mel Gibson szerint ilyen az Igazság hajnala

Fecske "> Fecske | Sze 8 - 00:30 | Hírek | 1 hozzászólás


A Warner Bros. Batman Supermannel való összeütköztetése nem hozta a várt sikert, azonban nem is kapott túlságosan negatív kritikát még ellenzői részéről sem. Ennek következménye lett az Öngyilkos osztag újraforgatása, mely a rendkívüli negatív kritikai visszhang ellenére egész jól teljesített a kasszáknál, azóta pedig a DC meggyónta hibáit, és készek egy összehangoltabb Igazság ligája filmet készíteni. Azonban akadnak még olyanok, akik az egész szuperhős hóbortot nem tudják mire vélni, és ennek hangot is adnak, legutóbbi képviselőjük pedig Mel Gibson.

A velencei fesztiválon kapták el a színészt, aki rendezői szerepben a Hacksaw Ridge című filmjét népszerűsíti. Az egyik interjúban a nyári blockbusterekről kérdezték, ekkor pedig hirtelen a Batman Superman ellen okozta sebeit tépte fel a színész:

Egy rakás sz@r. Nem érdekel egyáltalán a téma. Tudod mi a különbség az igazi szuperhősök és a képregényes szuperhősök között? Az igazi szuperhősök nem viselnek spandexet. Szóval, nem tudom. A spandex sokba kerül.

batman-v-superman-box-office-drop

Szóval nem tetszettem Mr. Gibson.

Gibson legújabb filmje beharangozásáért mozdult ki, ami nem történt meg a 2006-os Apocalypto óta. A kampány része, hogy elmeséli miként sikerült egy szerényebb költségvetésű filmből a Batman Superman elleni összegekig feltornászni:

Az árfolyam nagyon kedvező volt akkor, fogtuk az összeget azt hiszem 72 cent körüli értéknél, és a 27 millióból 40 milliór dollárt csináltunk.

Azzal sincsen kibékülve teljesen, hogyan készülhetnek a képregényfilmek ilyen költségvetéssel, persze beismeri, hogy talán más véleménnyel lenne, ha részese lenne egynek:

Meglátom, és a fejemet kaparom. Nagyon ledöbbent. Azt hiszem sok pénz pocsékba megy, de lehet megváltozna a véleményem ha tagja lennék egyszer a zöld vásznasoknak. Nekem úgy tűnik, kevesebből is kikerül… felháborító milyen összegeket költesz egy filmre, 180 milliót vagy többet, nem tudom mennyi marad neked azután, hogy leadózod és még a vetítésekre is a felét odaadod.

Állítólag már elszalasztott egy lehetőséget, mikor a Marvel az első Thor filmben felkínálta neki Odin szerepét, amit ő visszautasított. Azóta Robert Downey Jr. nyilatkozta, hogyha Gibson rendezne egy Vasember 4 filmet, azt szívesen elvállalná. Ha a Hacksaw Ridge sikert arat – és az eddigi kritikai visszhang alapján esélyes -, nem kizárt hogy Mel Gibsont Hollywood újra kegyei közé fogadja, és talán még a Marvel Filmes Univerzumának tagjává is válhat. Azonban az garantáltnak tűnik, hogy a DC kapui jó időre bezárulnak előtte.

  • saturnpanther

    Gibson egy zseniális színész és rendező egyben… közek sincs szüksége semmilyen Marvel vagy DC univerzumra… akárcsak Tarantinonak az ő filmjei is egyediek és kiválóak… bárcsak egyre több és több lehetőséget kapna arra, hogy hatalmas történelmi drámákat és akcófilmeket rendezhessen.