Mel Gibson: A Passió – jön a folytatás!

Dexter | jún 11 - 15:57 | Hírek | 4 hozzászólás


612 millió dolláros bevétel a 30 milliós büdzséből. 2004-es megjelenése óta szólnak a pletykák Mel Gibson Passiójának folytatásáról. Azonban ellentétben képregény adaptációkkal vagy eredeti anyagokkal, Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása már igen régóta kőbe van vésve. Szóval, miközben könnyen nevetünk az ötleten, hogy egy olyan film folytatását tervezik, amelyben a címszereplő elhíresülten hosszan szenvedve hal meg, addig kicsit több van a történetben, amit még ki lehet hozni belőle. És Mel Gibson pontosan erre készül.

Randall Wallace Oscar-díjra jelölt forgatókönyv író elismerte, hogy dolgozik a forgatókönyvön. Wallace Krisztus feltámadását kívánja elbeszélni, ott folytatván, ahol az előző film 12 éve (vagy durván 2000 éve) abbamaradt.

Mindig is szerettem volna elmondani ezt a történetet”, mondja. “A Passió a kezdet, és rengeteg mesélni való van még.

christ_passion_movie_cross

A történet szerint Krisztus 3 nappal a halála után feltámadt. Ezután nyolc különböző embernek jelent meg. Úgy hiszik, hogy ezek a látogatások és utolsó utasítások adtak végső formát az Új Testamentum  létrehozásánál.

Azonban a dolgok furcsa fordulatot vesznek, ha arról kérdezősködünk, hogy vajon a folytatás mennyi pénz hoz majd a kasszába.

Az evangélikus közösség szerint a Passió Hollywood valaha volt legnagyobb alkotása,”, mondja Wallace, “és folyamatosan azt mondogatták nekünk, hogy egy folytatás még annál is nagyobb lenne. Túl korai a pénzről beszélni. Ez egy hatalmas és szent téma.

the-passion-of-the-christ-featured-kathy

A pénz mindenképp fontos tényező lesz a szereposztásnál is. Marad-e Jim Caviezel Jézus Krisztus szerepében? Láthatjuk-e viszont Monica Belucci-t Mária Magdolnaként? Ha a gyártók megmaradnak az eredeti szereposztásnál, az a 12+ év bizony többnek fog tűnni, mint pár eltelt óra a film szerint.

Kíváncsian várjuk, hogy a film a várakozásnak eleget tesz-e. Te mit gondolsz? Várjuk a véleményed kommentben!

 • farkasfi

  Nagyon remélem, hogy tényleg sikerül leforgatni a filmet, nekem hatalmas kedvencem a Passió (a többi Mel Gibson által rendezett filmhez hasonlóan). Másrészt Gibson karrierjére is ráférne, hogy rendezőként is sikerüljön visszatérnie. Én drukkolok neki!

  • lxdc

   A Hacksaw Ridge-el idén visszatér elvileg. 🙂

   • farkasfi

    Tényleg, azt is ő rendezi! Efölött a tény fölött valahogy sikerült elsiklanom. És eléggé érdekes filmnek ígérkezik. Mindenesetre kösz hogy felhívtad rá a figyelmemet!

    • lxdc

     Nincs mit. Hát ja, nincs elég hírverése, remélem beindul a marketing gépezet hamarosan, elvileg még idén kijön, nem csúszik ’17-re.
     Meg színészként a Blood Father-el jön idén ugye, az egy ígéretes akciónak néz ki.
     Én tőle, mint rendezőtől igazán azt a bizonyos viking filmet várom, ami sosem készül el. 🙂