Megvan mikor indul a Jurassic World 2 forgatásaSteven Spielberg klasszikusa, az 1993-as Jurassic Park elég sikeres volt, hogy két folytatás is készüljön hozzá. Az elveszett világ: Jurassic Park 1997-ben érkezett, a Jurassic Park III pedig 2001-ben került bemutatásra. Több, mint 20 évvel azt követően, hogy az eredeti film debütált a mozik képernyőin, a franchise-ot újraélesztették Colin Trevorrow Jurassic World-jével.

A sorozat negyedik fejezete hatalmas siker volt a bevétel és a vélemények szempontjából is, ennek eredményeként pedig a Universal Pictures zöld lámpát adott a Jurassic World 2-nek, bár hivatalos címét egyelőre nem jelentették be. Trevorrow a Jurassic World és folytatásának főrgatókönyvén is dolgozott, de a rendezői feladatokat átadta Juan Antonio Bayonának (Árvaház), aki most elárulta, mikor kezdenek ismét forogni a kamerák.

Jurassic World

Miközben következője projektjéről, a Szólít a szörnyről nyilatkozott, arról is lerántotta a leplet, hogy a Jurassic World 2 forgatásai 2017 márciusában kezdődnek. Ezzel megerősítette a korábbi híreket, miszerint a produkció a jövő év elején startol, emellett pedig Trevorrow-val és a Jurassic Park veteránjaival közös munkáról is szót ejtett.

“A Jurassic World folytatása egy kollaboratív filmkészítési élmény, nem csak Colin Trevorrow-val, hanem Steven-nel és Frank Marshall-lel is. Ugyanannyira az ő kisbabájuk, mint az enyém. Megosztjuk egymással a nézeteinket és közös munkával keltjük életre a történetet. Ugyanakkor úgy állok egy történet elmeséléséhez, hogy valami személyeset találjak benne. Azt hiszem, önmagamból is rengeteg lesz a filmben.”

A Jurassic World 2 szereplőgárdájába visszatér Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is, akik ismét Owen Grady és Claire Dearing karaktereit jásszák. Nemrég továbbá Toby Jones (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) és Rafe Spall (Prometheus) is csatlakoztak a szereplőgárdához, és bár az már kiderült, hogy kulcsszerepeket kaptak, több részletet egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.