Matt Damon is Igazság Ligája tag lesz?Miután kiderült, hogy Ben Affleck fogja eljátszani Batmant, sokan viccelődtek azzal, hogy ha Affleck lesz Batman, akkor biztos, hogy jóbarátja, Matt Damon lesz Robin. Úgy tűnik a tréfálkozók ráéreztek valamire, mert Affleck után most Damon is szóbakerült a DC Filmes Univezumával. Noha nem Robin, hanem Aquaman szerepére esélyes a népszerű színész, a legfrissebb pletykák szerint. Hangsúlyozom pletyka. Persze szívesen látnánk Damont Aquaman-ként, fizimiskájában is szinte hibátlan választás lenne, de a hírt még sem ő, sem a Warner illetékesei nem erősítették meg. Most, hogy hivatalosan is meg lett erősítve, hogy az Acélember második felvonását egy Igazság Ligája film fogja követni, számíthatunk rengeteg szuperhős-casting pletykára.

Jeff Sneider a thewrap.com főszerkesztője weboldalán közölte, hogy Matt Damon-t, nem most, az Igazság Ligája film bejelentése után hozták először szóba az atlantiszi király szerepével. Hanem már közel egy éve terjengenek ezzel kapcsolatos szóbeszédek, szóval ezeknek biztos lehet valami valóságalapjuk. Ugyanakkor nem Matt Damon az egyetlen, akit szóbahoztak az aranyszerkós szuperhőssel. Korábban pletykáltak már Josh Holloway-ről és Jason Momoa-ról is. Utóbbi valóban tárgyalásokat folytat(ott?) a Warner-rel, de azt nem tudni, hogy melyik karakter szerepéről.

Ami már biztos, hogy az Acélember folytatása, amely még mindig csak Batman vs. Superman munkacímen fut 2016. május 6-án érkezik a mozikba, és azt követi majd az Igazság Ligája film (egyesek szerint akár egy éven belül, hiszen arról is olvashattunk, hogy egyszerre, egy időben forgatják a két filmet), mindkettő Zack Snyder rendezésében. Superman (Henry Cavill), Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot) és Cyborg (Ray Fisher) szerepe már elkelt. Ha a DC-s sorozatok (Arrow, Flash) is részei a DC Filmes Univerzumának, akkor már Zöld Íjász (Stephen Amell), Flash (Grant Gustin) és esetleg Fekete Kanári (Caity Lotz) is meg van. Valamint a Szikla, Dwayne Johnson is tárgyalásokat folytat egy eddig mozivásznon még nem látott DC-s karakter szerepéért. A Szikla egy korábbi twitter bejegyzésében Black Adam-re utalt, elég erősen. Ha valóban róla van szó, akkor viszont Shazam-mal, vagyis Marvel Kapitánnyal is találkozhatunk majd.

Mit szóltok mindehhez? Jó választás lenne Matt Damon az atlantiszi szuperhős szerepére? Vagy ti valaki mást jobban el tudnátok képzelni Aquaman-ként? A fentiek mellett mely DC-s szuperhősöket látnátok szívesen a nagyvásznon? Marsi Fejvadász? Vöröstornádó? Nightwing? Vagy valaki mást?