Már a premier előtt jöhetnek a Zsivány Egyes kritikákMár majdnem elérkezett az idő, hogy a Disney és a Lucasfilm bemutassa következő szerelemgyermeküket a Star Wars Univerzumból. Az eddigi hét film történetét megtörve, a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet lesz az első különálló Star Wars film, bemutatva ezzel az univerzum új műfaját.

Még csak nem rég fejeződtek be a film utómunkálatai, de már mindenki tűkön ülve várja, vajon Gareth Erwards, a rendező mit húz elő a tarsolyából. Egyébként a Zsivány Egyes napokban elkezdődött jegyelővételi akciója olyan jól sikerült, hogy máris a 2016-os lista csúcsára ugrott, és már most a 130 millió dolláros nyitóheti bevétel útján halad. Bár ezt a számot az elővetítések utáni sajtó visszhang még keresztül húzhatja.

rogue-one-villainpng-7b1865_1280w

Szóval kritikát írnál a filmről az embargó előtt?

A vörös szőnyeges körítés most sem marad el a premier előtt, de hogy fokozzák az érdeklődést, és egy kicsit bevonják a forgatagba a leendő univerzum tagokat (Alden Ehrenreich, mint a fiatal Han Solo, és Emilia Clarke, mint Solo eddig névtelen társa/ellenfele/szeretője/anyja/testvére/főnöke/ki tudja milye?), mindezt élőben fogják közvetíteni. Ezt a felhajtást nyilván a film megtekintése követi, miután az embargó feloldásáig mindenki bőszen hallgat, de még csak sejtelmes kacsintást vagy félmosolyt sem engedhetnek meg maguknak a szerencsés kritikusok, akik elsők között látják majd a filmet.

Ám a bizonytalanok már hallgathatnak a kritikusok intelmeire a 14-ei premier előtt is, hiszen ezt az embargót már 13-án feloldják. Nem hagynak ugyan sok időt a későn kapcsolóknak, nem mintha 13-án lenne még esélyük helyet találni a következő napok vetítéseire, de akinek megvan a jegye, és nem hipochonder mód véli magáénak az elhangzott kritikák minden szavát, akár a vetítés előtt is olvashatja már a véleményeket.

Ez a 13-ai időzítés a csend feloldására nem a rettegés jele egyébként a Disney részéről, sőt, azzal, hogy nem hagyja a kritikusokat felrobbanni az elő törni kívánkozó élménybeszámolóktól, inkább a magabiztosságukat sugallja. Már Az ébredő Erő idejében is ezt a taktikát alkalmazták, így a spoilerek kiszivárgását is megtudták akadályozni. Ugyan a film kimenetelét tekintve most nem sok spoilerről beszélhetünk, hiszen mind tudjuk, hogy az Egy új Remény előzményéről van szó, mindenki levonta a következtetéseket, hogy Jyn Erso (Felicity Jones) és bandája halált megvető bátorsággal megszerzik a Halálcsillag tervrajzait, azokat eljuttatják Leia Organa hercegnőnek, aki a Lázadók tagjaként megpróbálja továbbadni azt a seregéhez. Őt elfogják, Jynék pedig valószínűleg az életükkel fizettek tettükért. Ennek fényében igen kíváncsivá tettek, mit őriznek annyira.

Viszont ha a film rossz lenne, az embargót is csak később oldanák fel, úgyhogy mégis csak abban hiszek, hogy nem fogunk csalódni. De amíg visszaszámolunk december 15-ig, a premierig, addig nézzetek rá a Zsivány Egyes váró nyereményjátékunkra, hátha segít enyhíteni a várakozás terhét.