A legemlékezetesebb pillanatok felelevenítésével ünnepeljük a Star Trek 50. szülinapjátA Star Trek öt (hamarosan hat) élőszereplős televíziós sorozattal, 13 filmmel, rengeteg kiállítással, számtalan kiegészítő könyvvel és egyéb médiával az elmúlt fél évszázadban az amerikai popkultúra egyik legimádottabb brandjévé vált – és szeptember 8-án az eredeti sorozat első epizódja ötven éves lett.

A premier óta eltelt ötven év alatt rengeteg dolog változott, köztük a kapitányok, a csapatok, a látványvilág, a technológia is. Az eredeti szereplőgárda helyett immár más színészekre asszociálunk Kirk kapitány, Mr. Spock és a többi karakter nevének hallatán. De a Star Trek mindvégig sokak kedvence maradt, most pedig egy hivatalos videóval ünnepelhetjük a sorozat születésnapját.

kirk-wrath-of-khan-spocks-funeral

A Paramount Pictures stúdió a jubileum alkalmából közzétett egy rövid összeállítást, amiben felelevenítik a filmek és a sorozatok legemlékezetesebb jeleneteit és idézeteit. Láthatjuk az eredeti Kirket, Spockot, McCoy-t, Uhurát, kapunk egy kicsit Picardból is, és megjelennek az aktuális szereplőgárda tagjai is, köztük a nemrég elhunyt Anton Yelchin-nel.

A videó gyors és élvezhető barangolás a Star Trek történelmében, bár néhányan kifogásolták a Deep Space Nine, a Voyager és az Enterprise, valamint az animációs sorozat hiányát.