Kritikák

80%

A fegyvertelen katona filmkritika – Nem hétköznapi, de nem is őrültség

Fecske "> Fecske | dec 26 - 09:14 | 1 hozzászólás
A szuperhősfilmek bizony virágkorukat élik, ezzel párhuzamosan viszont léteztek olyan hőseink is, akiknek történetét maga az élet írta és mégis nagyvászonra méltóak. Annak ellenére, hogy Mel Gibson keményen hangsúlyozta, mennyire nem hajlandó a képregény-adaptációk által kreált divathullám részesévé válni, a háborús életrajzi drámáját tekintve mégis nehéz lenne a mai mozinézőnek nem arra asszociálni, hogy éppen egy szuperhősfilmet néz.
45%

Assassin’s Creed filmkritika – Génjeiben van a bukás

Az év utolsó versenyzőjeként az asszaszinok kilépve a nagyvászonra messiásként igyekeznek a játékadaptációk romokban heverő zsánerét megmenteni, de végül az orvvadászok akciója olyannyira félresikerül, hogy önmaguk ellen követnek el sikeres merényletet.
70%

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet filmkritika – Ezt alaposan elzsiványkodták

A Disney számára Egy új remény múlott a Zsivány Egyes osztagának küldetésén, melyben a Lázadók leglázadóbbikai a Halálcsillag tervrajzainak megszerzése közben egy fontosabb feladattal voltak megbízva: bizonyítsák, hogy a Skywalker-család regéjén túl is van élet a messzi-messzi mozivásznakon. Bár minden tőlük telhetőt megtettek, az újbóli – ki számolja már hányadik - bolygóméretű szuperfegyver körüli hercehurca közben valami újdonsággal is szolgáljanak, de végül tettükkel nem váltak felejthetetlen hősökké.
68%

Star Wars: Az ébredő Erő filmkritika – Nem ez lett a rajongók új reménye

Az egy évvel ezelőtt kialakult hiper-hype tér ugrásból kikerülve ismét bevizsgáltuk a Disney által tavaly útjára indított Star Wars univerzum legújabb trilógiájának nyitányát, Az ébredő Erőt, amely az Egy új remény rebootjaként aposztrofálható, annak karaktereinek megfiatalításával és mérhetetlen mértékű nosztalgiával kiegészítve.
2%

The Star Wars Holiday Special filmkritika – Ehhez képest felüdülés a Sarlacc vermében kínok között lebomlani

Megtettük azt, amit az olvasóinknak ezután már nem kell: átmerészkedtünk a sötét oldalra és megnéztük a Holiday Specialt. Az erő legyen velünk ezen a kegyetlen úton!
70%

Hivatali karácsony filmkritika – Nem tudni a süti mikor üt be

Fecske "> Fecske | dec 8 - 14:01 | 2 hozzászólás
A Hivatali karácsony könnyed humorral, szerethető karakterekkel és realista karácsony felfogásával hamar magával ragad minket és invitál az évtized céges karácsonyi bulijára, ahol a szülinapos Jézustól, Tapló Télanyón át mindenki jelen van.
30%

Underworld: Vérözön filmkritika – (Vér)szívás

A Vérözön végre az Underworld-univerzum kiterjesztését tűzi ki célul, ám a korábbi részekből kivont kvintesszencia ismét csak a széria kivéreztetéséhez elegendő.
65%

Tapló Télapó 2 filmkritika – A Télapó még mindig a régi

Fecske "> Fecske | nov 24 - 15:01 | Nincs hozzászólás
A Tapló Télapó 13 évvel ezelőtti bevonulása átütő erejű volt, Billy Bob Thornton elzüllött Mikulása képes volt a Karácsony minden illúzióját szórakoztató módon hidegebb éghajlatra száműzni, a folytatása pedig egyszerre hideggel és meleggel is szolgál a nézője számára.
77%

Legendás állatok és megfigyelésük filmkritika – Ez a bőrönd Roxfortnyi varázslattal van töltve

J. K. Rowling 5 évvel az utolsó Hary Potter filmet követően kinyitotta a Legendás bőröndjét, amely nemcsak hogy sötétebb és vészjóslóbb elődjénél/utódjánál, de...
80%

Éjszakai ragadozók kritika- A bosszú vontatottan édes

Fecske "> Fecske | nov 15 - 17:50 | Nincs hozzászólás
Az éjszakai ragadozók felveti korunk egyik legfontosabb filmtörténeti kérdését: Amy Adams eddig miért nem kapott még Oscart? Ugyanis Adams és Gyllenhaal közös filmjében éjszakánként újabb és újabb személyre száll a cím titulusa, amely a többrétű értelmezés narratíváját kihasználva az év egyik legerősebb darabjává válik.
89%

Doctor Strange kritika – Számtalan dimenzió egyetlen jegy áráért

Fecske "> Fecske | nov 1 - 16:55 | 10 hozzászólás
Felejts el mindent, amit eddig a Marvel filmes univerzumáról igaznak gondoltál, minden amit eddig láttál, csak töredéke a nagy egésznek!
45%

A lány a vonaton kritika – Azt fogod hinni, hogy mindez Holtodiglan tart majd

Tate Taylor adaptációja a bestseller thriller regényből megcsinálta azt, amire csak nagyon kevesek lennének képesek: egy antithrillert.
80%

Westworld pilotkritika – Vadiúj a Vadnyugat

Hatalmas távlatok és bizonytalan, légies megvalósítás jellemzi a vadiúj Vadnyugatot, amelyben az ember androidokat visz táncba, ágyba, és küld a másvilágra...
65%

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei kritika – Tartalom helyett a forma

Tim Burton ablakot nyit egy új fantáziavilágra, ám ha mélységet remélve áthajolunk rajta, csak papírmasé falba és vetített háttérbe ütközünk.
70%

A hét mesterlövész kritika – A változó nyugaton minden a régi

A Denzel Washingon vezette A hét mesterlövész az őszi mozi szezon legerősebb párbajozója. Klasszikus westernként bizonyítja: van járható útja a kultfilmek leporolásának.
70%

Snowden villámkritika – Oliver Stone-t ezért biztosan nem figyelik majd meg

Oliver Stone 20 év után végre megörvendeztetett minket egy Oliver Stone filmmel, amely a JFK óta a legizgalmasabb és legfontosabb darabjává válik az életművének.
90%

Bridget Jones babát vár kritika – Váratlan fordulat a történetben, a baba csak a hab a tortán

Eseménydús, dinamikus, meglepően jó humorral felturbózott vígjátékban köszön vissza Renée Zellweger, aki 12 éves kihagyás után ismét Bridget bőrébe bújt.
90%

Stranger Things évadkritika: Amikor tótágast áll veled a világ

Üdítően „egyedi”, retróba hajló hangvételű sorozattal a Netflix szinte észrevétlenül rendezte át a sorozatrajongók prioritási listáját a nyár folyamán.
75%

Kilenc élet kritika – Christopher Walken macskákkal beszélget, akiknek tényleg kilenc életük van

Szerencsénkre Spacey nem pazarolja el a szórakoztatás oltárán mind a Kilenc életét. Csak néhányat, de neki még ezt is elnézzük.
98%

Aznap éjjel évadkritika – A sztereotípiák árnyékában

Az HBO új, saját gyártású sorozata ismét a képernyő elé szögezett minket. Az Aznap éjjel (The Night Of) sötét és lassú krimi, olyan, amelynek cselekményére az...
50%

A mestergyilkos – Feltámadás kritika – Stathamet 18 év után is imádjuk bosszú közben nézni

A mestergyilkos – Feltámadás egy vérbeli bugyuta akciózás, de Jason Statham még ezt is képes letuszkolni a torkunkon.
80%

A kis kedvencek titkos élete kritika – Csak a cukiság ad mindent lebíró akaratot

Az Illumination Entertainment a Minyonok helyett új kis kedvenceket talált számunkra. És bizony olyan cuki, hogy ebbe belehaluuunk!
30%

Suicide Squad – Öngyilkos osztag kritika – Ilyen gyönyörűen végrehajtott kamikazet rég láttunk

Az Öngyilkos osztag tehát végre akcióba lendült, kár, hogy a kamikaze tervükkel a közönséget is halálra ítélik, ezzel kínok között hagyják meghalni őket.
60%

Szellemirtók kritika – Hívd őket bátran!

Paul Feig női Szellemirtók-remake-je végül győzedelmeskedik a saját maga által szabadjára engedett szellem fölött. Persze ez nem azt jelenti, hogy kultfolytatása született volna az eredetinek, de kudarcot sem vall azzal szemben.
70%

Jason Bourne kritika – Bejön a kém a hidegről?

Újra Bourne nyomába ered a mindenre elszánt CIA, a szenvtelen rendőrség, a vonzó nő, a kegyetlen orgyilkos és a szőrös szívű kritikus!
75%

Star Trek: Mindenen túl kritika – A végtelenbe és tovább

Az Enterprise újabb küldetése során elképesztő akciók közepette, nosztalgikus hangulattal vértezi fel magát az eddig fintorgó rajongók kedvéért. De még ezúttal sem jut el az univerzum azon szegletébe, ahol film még nem járt.
71%

Életem NAGY szerelme – kritika – Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni

Laurent Tirard legújabb filmjével ha nem is esünk NAGY szerelembe, egy randifilmnek kiváló, mely pozitív mederbe tereli a kiszemeltünkkel való találkozót is.
50%

Jégkorszak – A nagy bumm kritika – A jéghegynyi franchise elolvadt

Mannyék a Jégkorszak szériát a kihalás szélére sodorják újabb kalandjukkal, ezzel a végleges kipusztulásuk előtt kizárólag a biztos bevétel hatalmas jéghegyét megcélozva.
50%

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból kritika – A teknőcök a Zöld Íjásszal erősítenek

A teknőcök visszatérnek, hogy ismét megmentsék szeretett városukat egy Zúzót is elhalványító fenyegetéstől, s közben napvilágra kerülnek! Vigyázzon rájuk/velük a Zöld Íjász!
65%

Neon démon kritika – Valami teljesen más

Fecske "> Fecske | jún 25 - 16:00 | Nincs hozzászólás
A Neon démon képes egyszerre irtózatos és lehengerlő élményt nyújtani, ugyanis bárki bármire is számít tőle, garantáltan nem azt fogja kapni.
60%

A Függetlenség napja – Feltámadás kritika – Már megint egy ufókkal teli július 4-e

20 év után visszatértek a jól ismert űrlények, hogy ismét lezúzzanak néhány igen értékes emlékművet, így az amerikaiak kénytelenek újból felvenni a Bosszúállók formációt, ezzel másodszorra is megpróbálva a csáposok nyálas seggét szétrúgni.
70%

Központi hírszerzés kritika – Ezt a haveRockkal látnod kell

Dwayne Johnson hülyét csinál magából, hogy ezzel Kevin Harttól ellopja a showt. És ezt aki megpróbálja tőle elvenni, annak kitépi a légcsövét!
60%

Mielőtt megismertelek kritika – Ide egy papírzsepi is elég lesz

Emilia Clarke ezúttal mesebeli hercegnőként tér vissza, hogy ismét átélhessük a múltidéző romantika túlzott báját.
85%

Szenilla nyomában kritika – Vajon mit tenne Szenilla?

Szenilla vagyok! Baj van a rövid távú mnemóriámmal! Megmutatom, honnan jöttem! Gyere utánam!
62%

Szemfényvesztők 2 kritika – Amikor az ingujjból kiesik a kártya

A Négy Lovas 1 hónapon belül már másodjára tér vissza, de ezúttal nem a világunkat akarják elpusztítani, hanem unalomba akarnak üldözni az ismerős trükkjeikkel.