Közös projektben Jack Nicholson és Kristen WiigCsupán néhány héttel azután, hogy Jack Nicholson régi barátja, Peter Fonda a hollywoodi legenda visszavonulására utalt, a színész megcáfolta a hírt. Jack Nicholson ugyanis leszerződött az Oscar-gála Legjobb idegennyelvű film kategóriájának egyik idei jelöltje, a Toni Erdmann angol nyelvű változatába, amiben Kristen Wiig is szerepet kapott.

A Paramount Pictures tudhatja magáénak az eredetileg német film feldolgozásának jogát, és bár egyelőre sem a forgatókönyvírót, sem a rendezőt nem találták meg, az már biztos, hogy nagy tehetségek fogják producelni a remake-et. Adam McKay és Will Ferrell dolgoznak majd a Gloria Sanchez Productions-beli partnerükkel, Jessica Elbaummal. Emellett a folyamatból kiveszi a részét az eredeti Toni Erdmann író-rendezője Maren Ade, valamint Jonas Dornbach és Janine Jackowski is, akik az eredeti projektet producelték.

A Toni Erdmann középpontjában egy édesapa áll, aki drasztikus módszerekre folyamodik annak érdekében, hogy ismét felvegye a kapcsolatot keményen dolgozó lányával. Megalkotja a Toni Erdmann nevű alteregót, és lánya cégénél a vezérigazgató életmód-tanácsadójává válik.