Kibeszélő: Legends of Tomorrow 1. évad 7. részLegends of Tomorrow: A csillagtenger kalózai. Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban, valahol időben és térben távol, egy Waverider névre hallgató hajó legénysége egy bajbajutott cirkáló segélykérő üzenetére lett figyelmes. Rip kapitány riadóztatta a fedélzeten tartózkodó embereit, hogy segítségükre siessenek. Ám a cirkáló valójában űrkalózok csapdája volt, és a legénység felét foglyul ejtették, így egyedül az idős és bölcs mentor maradt hátra, akinek most gyermekkori fantáziája válik valóra, hogy kalandozhasson a világűrben és megmenthesse barátait. Vajon sikerülni fog neki?

…Igen. Ez egy sorozat, a legénység a főszereplőkből áll. A főszereplő fontos, nem hal meg. Váratlan fordulat? Nem éppen. Szórakoztató? Igen!

3

A hetedik epizód kissé könnyedebb vizekre evezett és maga mögött hagyta 40 percre a belső drámát, és inkább a frappáns beszólások és vad kihallások voltak többségben. Habár az utolsó 2 percbe még azért , mint valamiféle mentőcsónakba, belekapaszkodtak a Mick-Leo összetűzésbe, hogy legyen némi belső konfliktus is, ami ismét egy cliffhangerhez vezetett. Most először hallhattunk referenciát olyan sorozatokra és filmekre, mint a Star Wars vagy a Star Trek, amikor a szereplők egy-egy híresebb karakter neveivel dobálóztak.

Jó volt látni, hogy egy picit megint el tudtak szakadni a Vandal száltól, és bepillantást nyerhettünk Rip és felesége kapcsolatába, a flashback szekvenciáknak hála. Ezek szükségszerűek, hogy egy picit jobban megértsük, miért árulta el régi barátait és feletteseit Rip és gyűjtötte össze legénységét egy öngyilkos merényletre, ami megváltoztathatja az emberiség sorsát.

Az aktuális rész egy újabb egyepizódos ellenfelet hozott, az időkalózok vezérét, és a velük folytatott harc tette ki a rész döntő többségét, de ismét nem maradhatott ki az ’egymásért kockáztatjuk életünket’ pillanat, ami a héten Ray-re esett, amiért Kendra egy csókkal jutalmazta. Ez vélhetőleg újabb belső konfliktushoz fog vezetni a Kendra-Ray-Jax szerelmi háromszögben.

1

Kivételesen a zenére is felfigyeltem, amit inkább lágyabb, zongorával kísért dallamok alkottak és a visszaemlékezésekhez, belső vívódásokhoz jól illeszkedtek. Az operatőri munka továbbra is jó, kevés irritáló arcközelit kapunk – tanul az Arrow hibáiból – és persze a harc jelenetek is remekül vannak koreografálva – tanul az Arrow erősségeiből – így, ha másért nem is, az atmoszféráért még érdemes nézni.

Úgy érzem, hogy egy-két epizódon belül valami nagyon erősnek kell történnie, mert ugyan még a nézőszám nem csökken, de ha nem dobnak bele valami újszerűt, akkor bizony a sorozatot el fogják kaszálni, mert közel sem olyan szórakoztató, mint elődei, pedig itt aztán mindenféle karaktertípus megjelenik.

2

Habár kissé negatívnak tűnhet a véleményem, egyáltalán nem temetem a sorozatot és minden héten valami újat mutat, de egyáltalán nem elég grandiózus. A Flash CGI jelenetei űberelik ezt, a dráma nem elég drámai, a humor nem elég egyedi és a veszély valahogy továbbra sem elég komoly. Karakterfejlődést csak nyomokban tartalmaz, és 2-3 évadnál tovább nem lehet húzni az időutazós szálat, mivel új város és új évszám mögé bújva ugyanazt kapjuk.

Fejjel lefelé vette az operatőr, nem én vagyok a béna.

Fejjel lefelé vette az operatőr, nem én vagyok a béna.

Nektek mi a véleményetek, várható valami izgalmas fordulat az elkövetkező hónapokban? Esetleg kapunk egy ismerős ellenfelet valamelyik társsorozatból? Netán egy főbb karakter fűbe harap?

  • DarthNandious

    Nem ugy volt hogy csak 1 szezon lesz az egesz sorozat,es nem terveznek folytatast?Ehhez kepest ugy irja a cikkben,mintha kovetkezne 2.,3. szezon is….Amugy erdekes epizod volt,foleg a vege lett egy wtf.