Itt a vége – KritikaAz egész csak egy átlagos partinak indul (na jó, annyira nem átlagos, tele sztárokkal), ami aztán egyik pillanatról a másikra apokalipszisbe csap át. És nem a sok piától. Akit nem a megnyíló föld nyel magába, azt az égbe szippantják föl furcsa kék fények, és még az internet is megszakad… ez tényleg a világ vége.  

Rogenék kompániája (James Franco, Jay Baruchel, Craig Robinson, Jonah Hill és Danny McBride) azért egy érdekes jelenség, mert ők hatan, mintegy kis zárt közösséget alkotva, állandóan feltűnnek egymás filmjeiben valamilyen formációban (Ananász Expressz, Trópusi Vihar, Király!, Egyszer fent… inkább lent), ezt a vizet pedig a saját malmára is hajtja az Itt a vége. Mivel ugyebár mindenki saját magát alakítja a filmben, ez elég alapot szolgáltat arra, hogy egészen röhejes módokon oltsák be egymás munkásságát. Nem mondom, hogy látni kell az összes korábbi filmjüket, hogy nevetni tudjunk a poénokon, de nagyrészt ezekre alapulnak a beszólások. Ritkán átmegy alpáriba a humor, de azért arra nem kell számítani, hogy percekig röhögnek azon, ahogy finganak.

Az különösen tetszett, hogy Jay Baruchel a Trópusi vihar óta még mindig csak „a srác a színes RTV címlapról”, legalábbis megint ő az, akinek senki nem tudja a nevét. De most komolyan, tegye föl a kezét az, aki imdb nélkül tudja, hogy hívják. Szerintem az sem nagy spoiler, hogy Danny McBride ismét a nagyarcú bunkó, ezen nem pont egy ilyen apróság fog változtatni, mint a világvége.
Seth Rogen és James Franco, a két dugifüvezős arc pedig mintha csak az Ananász Expresszből szálltak volna ki.

Bár az előzeteseket rendre leszinkronizálták, valamilyen furcsa anomália következtében mégsem vetítik Magyarországon, csak angolul, felirattal. Nem vagyok a magyar hang híve, de a Trópusi Vihar legendás szinkronja után ennél is valami hasonlót vártam, és szerintem ki lehetne hozni belőle egy hasonlót. De talán majd a DVD-n (?).

Ez a film igazából olyan, amilyennek egy vígjátéknak lennie kell. Bot egyszerűségű sztori, és karakterek, de ez a szimpla szituáció(6 pali összezárva) olyan helyzetkomikumokat szül, amitől még az emberiség kipusztulása is 107 perc humorrá változik. Erre rátesz egy lapáttal a cameok, és az utalgatások, belsős poénok hada.

Akik közeli ismerősök a kapcsolódó filmekkel, azoknak egy remek szórakozást ígér az Itt a vége, akit pedig eddig elkerültek a hatos brigád filmjei, azok garantáltan rákapnak.

Itt a vége – magyar szinkronos filmklip #1 (6E)

Ezt figyeld!:
  • • Hogy mi minden történik Franco csapatával!
  • • Az ötletelést az Ananász Expressz 2-n!
  • • Emma Watson felbukkanását!
75
százalék
=Itt a vége – Kritika Rating: 75 out of 100