Íme a Zsivány Egyes egyik jelenete, melyből Bail Organa szenátor szerepére derül fényUgyan a Zsivány Egyes technikailag előzményfilm, tehát közvetlenül az eredeti trilógia előtt játszódik, ahogyan a Lázadók egy csapata ellopta a Halálcsillag tervrajzait, de nem is állhatna messzebb a Lucas- féle új trilógiától, az I-II-III. epizódtól. Mivel Gareth Edwards filmjében, a Zsivány Egyesben sokkal több az eredeti díszlet, mint Lucas filmjeiben volt, így sokkal közelebb áll a rozsdás-szögletes ’70-es évekbeli elődjeihez, mint például a Naboo és a Coruscant letisztult és kerek idomaihoz.

De nyilván ettől még az előzményfilmeket nem fogja figyelmen kívül hagyni, sőt, ellenkezőleg! Míg Az ébredő Erő inkább a jövőre koncentrált, addig most már elég magabiztosan nyúlnak a múlthoz is a készítők. Genevieve O’Reilly például újra a fiatal Mon Mothma szerepébe bújuk, legutóbb a Sith-ek bosszújában játszotta ezt a karaktert, Forest Whitaker karaktere, Saw Gerrera pedig már feltűnt a Star Wars: Klónok háborúja animációs sorozatban, de visszatér még Jommy Smith is mint Bail Organa.

 

Most már egy jelenetet is láthatunk, amiben Smith Organa szerepében épp egy lázadó megbeszélésen vesz részt. Ugyan még nem világos, hogy a film melyik részéből van a jelenet, amiben Jyn szenvedélyesen érvel amellett, hogy a Lázadók nem adhatják fel a harcot a Birodalom ellen, és szembe kell velük szállniuk. Bizonyos jelek viszont arra mutatnak, hogy ez a rész már inkább a film végső összecsapása előtt játszódik, hiszen a háttérben felfedezni Riz Ahmed alakját, mint Bodhi Rook.

Smith-ből, vagyis Bail Organaból nem sokat látni ebben a jelenetben egyelőre, de azért jó tudni, hogy ott van. Az ő karaktere fontos szerepet töltött be a Lázadók kezdeti működésében, főleg a szenátusban betöltött szerepe miatt. Mindaddig, amíg ugye – nem árulok el nagy titkot – meg nem ölték őt is az Alderaan elleni támadásban, aminek szemtanúi lehettünk az Egy új reményben. A kiterjesztett univerzumban sokszor úgy jelenik meg, mint aki inkább a békére törekszik, és nem támogatja a Lázadók kezdeményezéseit, ellentétben a heves Leila-val. Organa csak akkor keveredik bele a Birodalom ellenei harcba igazán, amikor nyilvánvalóvá válik a Halálcsillag fenyegetése. A Jyn beszédére tett reakciója, amit ebben a rövid jelenetben láthattunk, mintha pont ilyesmit sugallna.

A forgatókönyv újraírása és a jelenetek újraforgatása ellenére, vagy épp azért, a Zsivány Egyes nagyon jól néz ki az előzetesek alapján. A fenti jelenet és az előzetesek is a Lázadókra fókuszálnak, jobban megmutatják, hogy igazából miért is harcolnak, és hogy milyen is a háború igazi természete ebben a messzi-messzi galaxisban