Így kezdett az Outcast – Élőhalottak helyett nyakatekertekRobert Kirkman neve már önmagában garancia lehet, hiszen nem másról beszélünk, mint arról, aki megrajzolta, majd sorozat formájában is elhozta nekünk a foszladozó zombikat, és immáron 6 véres, végtagban hiányos évadot tudhat magáénak a The Walking Dead-el.

Mindezen felbuzdulva, legújabb – Outcast címen futó – képregényét gondolta vászonra vinni, ugyanezen címmel, várhatóan szintén nagy sikerrel. A sorozat pilotját 2016. május 23-án láthatta a nagyközönség Amerikában, itthon pedig nagy média felvezetést követően június 6-án adta le a FOX csatorna. Figyelem, erősen spoileres tartalom következik!

outcast1280jpg-349df5_1280w

Főhősünk Kyle Barnes antiszociális, mindentől és mindenkitől elzártan él és próbálja feldolgozni azokat a traumákat, amik gyerekkorában érték. Az első rész elég erősen indul: végignézzük, ahogy egy édes, ártatlan kisfiú a fejével ver szét egy csótányt a falon, majd megeszi azt, ha pedig ez nem lenne elég, mindezek után a saját ujjait is nekiáll elfogyasztani. A néző a kezdeti sokkból felocsúdva hamar rájöhet, itt valamilyen megszállottsággal, démoni erővel lesz dolga a szereplőknek. A történet végig több szálon halad; időnként ugrunk pár évtizedet az időben. Megismerjük a főszereplő gyermekkorát, ez által megtudjuk, hogy korábban is volt már dolga az ördöggel: édesanyja démontól megszállva terrorizálta kisfiúként.

maxresdefault-4

S bár szabadulna a múltjától, ismét az ördöghöz vezeti az útja. Vonakodva, de csatlakozik Anderson atyához, aki az ördögűzésekre szakosodott és a már említett – nyakát kitekerő és fekete vért a plafonra hányó – ártatlan kisgyermeket próbálja megmenteni a sátántól. Megmentő párosunk látogatásai során hamar kiderül, hogy sötétebb erők vannak jelen, mint azt korábban gondolták. A harc során kiderül, hogy nem csak a papnak volt már dolga főszereplőnkkel, de a gyermekben rejtőző sátán is nevén szólítja Kyle-t. Ahogy zajlanak az események, sorra derül fény újabb és újabb részletekre a múltból, ezzel is segítve szereplőnk megismerését és megértését.

Outcast-Reverend-Anderson-Ryan-Barnes

Az első epizód végére természetesen mindannyian fellélegezhetünk, kis hősünk megmenekül, a sátán elmenekül, a gyermekként szörnyűségeket megélt főszereplőnk pedig rájön, valami féle természetfeletti képességgel lett megáldva, hiszen vérével győzi le a gonoszt.

Outcast – Comic-Con Trailer

Mondhatnánk ezek után, hogy egy hagyományos ördögűzős sztorival van dolgunk, azonban a történet ennél komplexebb, Kirkman ízléséhez híven pedig véres-fröcsögős. Bár ebben a sorozatban a néző nem lát zombikat, nincsenek éjszaka kísértő fura lények sem, azonban mégis egy ízig-vérig horror szériát kap mindenki, aki leül a tv elé.