A Star Wars: Az ébredő erő munkálatairól dokumentumfilm készültAkármit csinálnak a stúdiók, a DVD és a Blu-Ray eladások évről évre csökkennek, mert a fogyasztók nagyrésze nem birtokolni akarja a filmeket, hanem nézni, ezért lesz viszont egyre nagyobb sikere a streaming szolgátatóknak (Netflix, Amazon stb.) A piac, akárcsak a zeneiparban, továbbra is szenved és a túlélésért küzd, ezért a kiadók igyekeznek minél csábítóbb ajánlatokat tenni. Legfőképp olyan trükköket vetnek be, hogy mindenféle kis finomságokkal tunningolják fel a lemezeket, vagy a film egy másik verzióját is rápakolják (rendezői vagy besorolás nélküli változat), ezzel próbálják vásárlásra ösztönözni az igazi rajongókat.

A buliból a Star Wars: Az ébredő erő sem maradhat ki és a szokásos kis videókon és kivágott jelenetek kívül, egy nagyjából 120 perces dokumentumfilm is felfért a Blu-Ray kiadásra. Betekintést kaphatunk a Star Wars VII. munkálataiba az előkészületektől, egészen a premierig. (Aki Hobbit (Gyűrűk Ura) rajongó, az már biztos találkozott a koncepcióval.) A doku végigköveti J.J. Abrams minden egyes lépését, itt van hozzá egy előzetes, rajongóknak kötelező anyagnak tűnik:

Star Wars: The Force Awakens Blu-ray Documentary Teaser

Ráadásul az egész table readet felvették:

Star Wars: The Force Awakens Table Read Teaser

Itthoni is kiadják a Blu-Rayt, de nem tudom, hogy ez mennyire fog megegyezni az amerikai verzióval, kint április 1-én (Digital HD), illetve április 5-én (Blu-Ray, DVD) fog megjelenni ez a sok lemezes kiadás:

star-wars-the-force-awakens-blu-ray-combo-pack-479x600

 • DarthNandious

  Na ezt jo lenne beszerezni 🙂

 • LukeSky

  Itthon elvileg április 27-én jelenik meg. Media Markt honlapján már előrendelhető!

 • Csaba Szabó

  Szerintem ezek nem lesznek fent a magyar BR-en / DVD-n, pedig SW és LOTR “dokumentumfilmek” nekem legalább annyira tetszenek, mint maguk a filmek.

  2. videóhoz: John Williams and the London Symphony Orchestra 😀

  • Pavlics Tamás

   Már miért ne lennének? Ezek az alap specifikációk, nem régiónként változnak. Csak bizonyos nagy áruházláncok rendelkeznek más kiadás lehetőségével, de ott még ezen felül is bónusz matériákat kapnak a vásárlók, vagy különleges csomagolások képében (pl. steelbook) jelennek meg.

 • johnny500

  Anno Matrix 2 kazettás VHS kiadás?! Ott is 2 órás werk film. Nagyon jók az ilyen kiadások. Csak hát arany árban nekünk…