Hogyan legyünk (jó/rossz/akármilyen) szinglik?A Hogyan legyünk szinglik? című filmről, nagy vonalakban a “Csajos filmek, amiket idén látnod kell” sorozatunk második részében már olvashattatok. Most itt van, kicsit bővebben.

Alapvetően a történet nem túl eredeti, a kivitelezés azonban annál inkább. A film nincs híján jó, nem erőltetett, nem agyonrágott és használt, életszerű vagy frappáns poénokkal, amellett, hogy a maga hollywoodi módján valamit azért az agyunkba vagy a lelkünkbe is tölteni akar.

how-to-be-single-lead-xlarge

Alice (Dakota Johnson) épp egy kis szünetre vágyik a barátjával az egyetem végeztével, hogy kicsit egyedül is legyen, mielőtt tervei szerint leéli vele az egész életét. Így találkozik Robinnal (Rebel Wilson, aki személyes véleményem szerint Melissa McCarthy utódja lesz) aki megmutatja neki milyen New York szingliként. Mindkét színésznő illik a szerepre Dakota ezerszer inkább, mint A szürke ötven árnyalatában játszott karakteréhez (amiről a címén kívül nem szeretnék többet említést sem tenni).

HowtobeSingle_rb_TRAILER

Ahogy az lenni szokott Alice élete nem úgy alakul, ahogy eltervezte, viszont rengeteg vicces szituációba keveredik Robinnal (akinek már am egjelenése és minden gesztusa rendkívül szórakoztató) és elkezdi valóban felfedezni önmagát a nagyvárosban. A történet nem csupán rájuk korlátozik. Ott van pl. Alice nővére Meg, akit a szintén személyes kedvencem a Csajok bosszújából is ismert Leslie Mann játszik. Meg, egy sikeres és gazdag szülészorvos, aki szintén egyedülálló, sőt még jól is érzi magát ebben a szerepben és igyekszik testvérét is a karrierépítés útjára terelni, ahelyett, hogy újabb és újabb pasiügyekbe bonyolódjon. Csak egy dolog hiányzik az életéből, mégpedig a gyerek – akit viszont szeretne egyedül felnevelni. Szinte ki is találhatjuk, nem olyan nehéz, hogy a teherbe esés után érkezik a nagy Ő, és kavarja föl alaposan az életét. A történetben van még egy-két kevésbé jelentős karakter, akik jól kitöltik a történet hézagait, mint pl. Tom, a womenizer, Lucy, aki minden áron férjet szeretne, Josh, az expasi, Michelle az új barátnő, stb. stb. A fő csapás nyilvánvalóan azonbon a fentebb említett három nőről szól.

How To Be Single – Official Trailer – Official Warner Bros. UK

A forgatókönyv és a szereplők kiválóak, a rendezés is nagyon élvezhető szombat esti könnyed szórakozást ígér a nézőknek. Színes és izgalmas film, ami ismét a szingliséget boncolgatja, de nagy örömömre és remélem örömünkre nem a klisék mentén, hanem kicsit új, életszerűbb formában, szerethető karakterekkel, akiknek a helyébe könnyen bele képzelhetjük magunkat. Amit még láthatunk: cuki gyerekeket, jó pasikat, talán még kisállatot is, bár ebben nem vagyok biztos. Szóval majdnem az összes jó marketingfogással együtt ez egy igazi hollywoodi bomba, amit azért dobtak le, hogy nagyot robbanjon.

  • Gorthaur

    “…Rebel Wilson, aki személyes véleményem szerint Melissa McCarthy utódja lesz”
    Nem kéne egy lapon emlegetni kettejüket, ha Paul Feig rendező nem tolná a kedvencét annyira, most azt sem tudnánk ki az a Melissa McCarthy. Ezzel szemben Rebel Wilson saját erőből (és nem mellesleg tehetségével) tart ott ahol.