HÉTPECSÉTES TITKOK, AMELYEK KISZIVÁROGHATTAK A DC UNIVERSE TERVEIRŐLAlig néhány hete, hogy eljött a nap, amikor a DC Entertainment az egy milliomodik Youtube feliratkozóját ünnepelhette. Természetesen nem fukarkodtak örömük kinyilvánítását illetően: meghirdettek egy egész napos élő DCAA (DC All Acces) közvetítést, amely szeptember 2-án, pénteken került adásba. Az egyértelmű volt, hogy a show központi témái a képregények és a videojátékok lesznek, de természetesen megkezdődtek a találgatások a jövőbeni TV-s, illetve filmes témákkal kapcsolatban is. Az egy pillanatig sem volt titok, hogy az adásra rengeteg meglepetéssel készül a kiadó, azt azonban senki sem tudta pontosan, hogy ezek milyen témákat érintenek majd.

Aztán egyszer csak jött a váratlan fordulat: röviddel a teljes napon át tartó livestream előtt egy Reddit felhasználó közzé tett egy – első ránézésre – hihetetlennek tűnő bejegyzést. A Reddit olyan közösségi oldal, amelyen a regisztrált felhasználók érdekes híreket, cikkeket oszthatnak meg egymással egy minimalista felületen. Itt jelent meg az a post, amely azt állította, hogy kiszivárgott a DCEU (DC Extend Universe) jó néhány olyan terve, amelyet vélhetően a szeptember 2-i adásban terveztek bejelenteni (vagy még egyelőre ott sem!). Az állítás persze nagyon hamar eltűnt a Redditről, ami több dolgot is jelenthet: elképzelhető, hogy a hír egyszerűen kacsa volt, másrészről viszont az is szóba került, hogy lehet, csak azt próbálták megakadályozni, hogy idő előtt jusson el a rajongókhoz a tervezett meglepetések jelentős része.

Most persze mindenki azt találgatja, hogy igaz állítások szivárogtak-e ki, vagy csak egyszerű pletykákból összetákolt információkupacot tett közkinccsé a titokzatos Reddit felhasználó? Minden esetre eddig senki nem erősítette meg a hírek hitelességét, mi pedig most abban próbálunk segíteni, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy a leleplezett tervek igazak lehetnek-e, vagy sem?

Az acélember 2.

Alig egy hónapja látott napvilágot az a hír, miszerint – valamikor a jövőben – új résszel érkezik Az acélember. Nyilvánosságra került az is, hogy a folytatás egyik főhőse ki más is lenne, mint maga Superman.

A kiszivárgott hírekben az állt, hogy már pontos dátuma is van a premiernek, amely leghamarabb 2020-ban érkezhet, valamint azt is leírta a bejegyzés szerkesztője, hogy az új rész címe NEM fogja tartalmazni Superman nevét. Azt is megtudhattuk, hogy a címben fellelhető „Villain” (azaz gazember) kifejezés Brainiacre utal, akit – a képregények világából – Superman egyik főellenségeként ismerhetünk. A további szereplők felsorolásában megjelent még egy „főgonosz”, aki nem más, mint Lex Luthor (Jesse Eisenberg), valamint tudomást szerezhettünk néhány lehetséges mellékszereplő kilétéről is, mint például Supergirl és/vagy Superboy. Amit még rebesgetnek, hogy a DC igyekszik maga mellé állítani néhány új filmrendezőt, mint például J.J. Abrams, vagy Duncan Jones.

Az acélember

Rengeteg apró részlet az Igazság ligájáról

Mielőtt tovább folytatnánk a – jövőt illető – spekulatív projektek taglalását, beszéljünk egy olyan dologról, ami már fix. Azt pontosan tudjuk, hogy Zack Snyder filmrendező feszített tempóban dolgozik az Igazság ligájának kiadásán, amely 2017 novemberében lesz aktuális. Már kapott is a „nagyérdemű” némi ízelítőt a közelgő remekműből, amikor a készítők közzétettek egy csoportképet a történet legendás csapatáról.

A Reddit bejegyzésben megerősítést kaptunk afelől, hogy a történetben Steppenwolf lesz az antagonista, aki szintén a „sötét oldal” elitjéhez tartozik. A post azt is részletezte, hogy ebben a filmben is viszontláthatjuk Lex Luthort (Jesse Eisenberg), aki – miután kiszabadult a börtönből – segít Steppenwolfnak eljutni a Földre, fontos technológiai-, és egyéb, számára igen hasznos – információkért cserébe. További állítások szerint Lex még mindig nem tett le arról a tervéről, hogy megutáltassa a nyilvánossággal a szuperhősöket, de hozzátette a bejegyzés írója, hogy ez továbbra sem fog neki sikerülni.

Ami Supermant illeti, a kiszivárgott jelentés megerősíti, hogy Henry Cavill visszatér a halálból, és újra magára ölti a kék-piros ruhát. Szintén izgalmas állításnak tűnik, hogy lesz egy jelenet, amelyben megjelenik Joker (Jared Leto) és Harley Quinn (Margot Robbie), hogy elkövessék az évszázad bűntényét, amely persze csak egy csali Batman számára. Nem számítanak rá, hogy a csalijuk túl jól sikerül, és megjelenik az Igazság ligájának minden tagja a helyszínen.

Ha mindez tényleg így történne, akkor azt hiszem, toronymagasan nyerné a film e részlete a „Legviccesebb szuperhős-jelenetért” járó Oscar szobrocskát… már ha létezne ilyen kategória.

Az igazság ligája

A Zöld Lámpás színre lép

A Zöld lámpás kivételesen egy olyan DC szuperhős, aki a gonosz ellen harcol. Lássuk be, az első két pont után (ahol jóformán csak gonoszokról írtunk), nem is ártana, ha végre a jó oldal képviselői is megjelennének. A közelmúltban többször is szóba került, hogy találkozhatunk vele valahol, valamikor. Na, de hogy hol? És mikor? A kiszivárgott jelentés ezt is leleplezte azzal az állításával, amely kifejti, a Zöld Lámpás tényleg (és nem csak feltételezhetően) megjelenik az új Igazság ligája filmben. Lássunk néhány pontot, amely azt igazolhatja, hogy a hír tényleg igaz…

Először is, ha Steppenwolf tényleg megtalálja a módját, hogy visszatérjen bolygónkra, akkor nem árt, ha a „jó oldal” kap egy kis erősítést. Továbbá, a DC már több alkalommal azt nyilatkozta, hogy szeretnék meglepni a rajongókat egy új „Zöld lámpás filmmel”. Az konkrétan nem derül ki, hogy hősünk vajon egy egész estés szuper-mozit fog kapni, vagy csak egy jelentősebb jelenetet egy másik – várva-várt – történetben, az viszont biztos, hogy ez épp egy rendkívül hosszú távú terve a kiadónak. A film – az első becslések szerint – 2020-ra készülhet el, bár ez még nem végleges dátum. Mindent összevetve, miért is ne találhatnánk szembe magunkat a Zöld lámpással mondjuk az Igazság ligája vetítésén, ha egyszer olyan kimagasló karakterek már biztos ott lesznek, mint például Aquaman (Jason Momoa), Villám (Ezra Miller), vagy épp Cyborg (Ray Fisher)?

003

Lesz Darkseid vagy nem lesz Darkseid…?

Darkseid a gonoszok gonosza, a főellenségek legnagyobbika, Superman, és az egész Igazság ligájának legádázabb ellensége. A DC rajongók többsége azt gondolhatja, hogy Steppenwolf jelenléte az Igazság ligájában automatikusan magával vonja Darkseid közbelépését a film második részében. Ezen feltételezésekre alapozhatott a Reddit bejegyzés írója, amikor azt állította, hogy Darkseid – az új film végén – végső csapást mér a ligára. Egy valami azonban kimaradt a számításból: a hírek szerint könnyen előfordulhat, hogy az Igazság ligája 2-t –amely várhatóan 2019-ben kerül a mozikba – Doug Liman fogja rendezni. Ebben az esetben még az is lehet, hogy Darkseid – ha csak ideiglenesen is –, de felkerül egy magas polc tetejére, az ott sorakozó, rég elfeledett plüssfigurák közé, és csak távolról szemlélheti az eseményeket.

Darkesid

Lehet, hogy kapunk egy Tini Titánok filmet is

Igen, jól olvassátok! Ez az első alkalom, hogy bárki ilyesmit állítana. Ez azért nagydolog, mert a Tini Titánok bár egy sokak által kedvelt képregény és rajzfilmsorozat, eddig még soha senki nem próbálkozott annak megfilmesítésével. Hogy is lehetne egy (terjedelem szempontjából) ekkora sztorit összefoglalni másfél – két órában? Bár túl sok részlet nem derül ki a Reddit bejegyzésből, annyit mégis megtudhatunk, hogy a film érkezni fog, a főellenség pedig Deathstroke lesz, akit Joe Manganiello alakít majd. A bejegyzés egy rossz hírt is feltételez, miszerint Cyborg nem jelenik majd meg a filmben, helyette viszont érkezik Nightwing. Egyelőre tehát ennyi.

Tini Titánok

Aquaman és… egy vendég?

Rengeteg olyan – nem megerősített – információt hallhattunk mostanság, amely James Wan, maláj származású ausztrál filmrendező Aquaman filmjére vonatkozik. Ilyen például az, hogy Black Manta marad a fő gazember. Vele kapcsolatban annyi derült ki a bejegyzésből, hogy karaktere amolyan Darth Veder típusú szörnyeteg lesz, akinek már a puszta megjelenése- és hangja is félelmet kelt.

A következő állítás picit hihetetlen: Aqualad szerepet kap a filmben! Azt mondják, hogy a film csúcspontja Aquaman (Jason Momoa) és Aqualad összecsapása lesz Black Manta seregével. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ez reális állítás-e vagy sem!

Aquaman

Flash – A Villám: ki lesz a fő gazember?

Eddig biztosnak tűnt, hogy Ezra Miller első önálló „Flash – A Villám” mozijában kizárólag a zsiványok csapata jelenik majd meg, mint elsődleges főellenség. Ezzel szemben viszont a Reddit bejegyzésben megemlítik Captain Coldot, mint lehetséges főgonoszt. Ha lehet hinni az állításnak, nemcsak, hogy találkozunk vele, de ráadásul ugyanazt a sima, mechanikus ruhát fogja viselni, mint amit a képregényben.

Flash

Végül, de nem utolsó sorban: Ki-kicsoda?

Egy viszonylag hosszú felsorolást tartalmaz a bejegyzés azzal kapcsolatban, hogy mely színészek pályáznak egy-egy nagy szerepre. Mivel nem tudhatjuk pontosan, hogy melyik hír igaz, és melyik nem, így kiválogattunk nektek néhány izgalmasabbnak tűnő személyt a listáról, akikkel végül vagy találkozunk, vagy nem. Szerintetek lehet benne valami?

Luke Evans, walesi színész jelenhet meg Sinestro szerepében, a Zöld lámpás filmben.

Rob Lowe-t felkérték, hogy játsza el az egyik főgonoszt a Flash – A Villám mozifilmben.

Misha Collins, Channing Tatum, Milo Ventimiglia, Steven Yeun, és Jake Gyllenhaal mind kaptak felkérést egy-egy DCEU filmbe.

Emily Blunt, Rosamund Pike, Alexandria Daddario, és Jessica Chastain szntén felkérést kapott a kiadótól.

Elképzelhető, hogy az Öngyilkos osztag 2 teljesen új szereplőkkel kerül majd a mozivásznakra, és valószínűleg nem David Ayer rendezi majd a folytatást, amely akár 2021-re is elcsúszhat.

 

Nagyjából ez minden. Ti mit gondoltok ezekről a hírekről? Igazak lehetnek, vagy sem?

 • darken Dark

  Oooo-oooh, Alexandria Daddario ő lehetett volna a tökéletes Csodanő.. .:P 😀
  Ha már ezt elpuskázták, jó lenne, ha Donna Troy-WonderGirl lenne, vagy Zatanna 😀

 • nem október 2, esetleg szeptember 22 akar lenni az a szept 2??

 • annihil_5

  Captain Cold és “sima, mechanikus ruha”? Az véletlenül nem Mr. Freeze?
  Cold ilyen göncben szokott flangálni: https://shelfhalffull.files.wordpress.com/2015/06/captain-cold.jpg