Gabe Newell és J.J. Abrams együtt szeretne dolgozniA napokban zajló DICE konferencián beszéltek erről, ahol arról vitatkoztak, hogy mennyire fontos a sztorimesélés, és hogy ez milyen módon valósul meg a játékokban és a filmekben. Abrams szerint a Half-Life néma főhősének nincs elég beleszólása a történetbe, és a Portalban sem tudunk meg semmit a karakterünkről. Az előadás végén ezzel zártak: „Van egy ötletünk egy játékra, amin szeretnénk, ha a Valve dolgozna.” mondta Abrams, majd Newell hozzátette: „Meglátjuk, hogy van-e rá mód, hogy együtt dolgozhassunk veled egy Portal vagy Half-Life filmen.”
Ezután egyszerűen csak lesétáltak a színpadról, minden egyéb információ vagy magyarázat nélkül, de persze a rajongóknak már ennyi is bőven elég hogy elindulhassanak a spekuláció áradatok.  

Abrams talán legismertebb munkái az Alias és Lost filmsorozatok, valamint a Super 8, és a Star Trek reboot filmek. Olyannyira bebizonyította a filmiparnak tehetségét, hogy nemrég a Star Trek melletti másik legnagyobb sci-fi franchise, a Star Wars rendezésével is őt bízták meg, ami szintén nem kis dolog. Gabe Newell pedig nem más mint a Valve játékcég alapítója és máig is annak igazgatója, ami olyan sikerjátékokat készített az elmúlt két évtized során mint a Counter-Strike, a Half-Life vagy a Portal széria. A filmvilág és a játékvilág szerelmesei számára is örömünnep lehetne, ha ez a két kiemelkedő figura kooperálna egy film, vagy egy játék elkészítésére. Half-Life 3 J.J. Abrams-szel, nem is hangzik rosszul.