Ezért nem játszhatott Robin Williams a Harry PotterbenA Harry Potter sorozat könyv-változata már akkor is nagy sikernek örvendett, amikor A bölcsek köve 2001-ben mozikba került, de a filmek új szintre emelték a varázsvilág népszerűségét. Mielőtt azonban ez megtörtént, beletelt némi időbe, hogy megtalálják a karakterek megfelelő megformálóit, és a csapat igencsak válogatós volt.

Kiderült, hogy Robin Williams is szerepelhetett volna a filmben a végül Robbie Coltrane által alakított Hagridként, de visszautasították, amiért nem volt brit. Janet Hirshenson szerepválogató elárulta, hogy Robin betelefonált, hogy megtudja, játszhatna-e a Harry Potter és a bölcsek kövében, de Christopher Columbus rendező kénytelen volt követni az előírásokat.

“Robin [Williams] felhívta [Chris Columbus rendezőt], mert igazán szeretett volna benne lenni a filmben, de kizárólag briteket kerestek. És ha Robinnak nemet mondott, senki másnak nem mondot volna igent, ez teljesen biztos.”

Sajnálatos, hogy Robin Williamset nem láthattuk a Harry Potter univerzumában, de a 2014-ben elhunyt színész így is mély nyomot hagyott a mozivilágban az Aladdinban, a hamarosan újraéledő Jumanji-ban és az Éjszaka a múzeumban nyújtott alakításával.

 • Adrian White

  Good Will Hunting 🙂

 • sir_grieves_13

  Ennek a cikknek nem sok letjogosultsagat latom… Eddig is tudta szinte mindenki, hogy Rowling kikotese volt a csak brit szineszek, szoval ennyi erovel barmelyik amerikai szineszrol szolhatna ez a cikk…

 • PockeTiger

  Érdekes megvilágításba helyezi a Harry Potter színdarabot, ahol Hermionét afro-amerikai színész játsza és ahol Rowling elég vehemensen állt ki a koncepció mellett, amikor a rajongók kérdőre vonták.

  • sir_grieves_13

   O egyebkent angol nemzetisegu, amennyire tudom… 😕

   • PockeTiger

    Amerikai volt. Chicagoban született.

    • sir_grieves_13

     Nicola Alexis jatszotta Hermione-t, nem? O pedig brit… De javits ki, ha tevedek… 🙂

     • PockeTiger

      Előtte Noma Dumezweni volt a castban, aki Szváziföldi. Nicolaról nem tudtam, de akkor ezek szerint változtattak rajta. Viszont a fekete színésznőhöz még mindig ragaszkodnak, ami szerintem elüt a könyvekben és a filmekben is ábrázolt karaktertől.

     • sir_grieves_13

      Egyebkent Noma Dumezweniis brit 😀 Attol, hogy nem ott szuletett meg gyerekkoraban odakoltoztek, es a Wiki britkent hivatkozik ra 🙂