Érkezik a Harry Potter spin-offHogy az a bizonyos vas mennyire hűlt ki, az majd elválik a film megjelenésekor, mindenesetre J.K. Rowling másik művét venné alapul, méghozzá a Legendás állatok és megfigyelésük címűt, ami New Yorkban játszódik, 70 évvel a Harry Potter könyvek cselekménye előtt. Az írónő ezúttal is kiveszi a részét a filmekből, mi több, forgatókönyvíróként debütálna a több részesre tervezett szériával. Rowling hangsúlyozta, hogy a film inkább a varázslóvilág „kiterjesztése” lesz az egész világra, nem pedig egy előzménye, vagy folytatása a Harry Potter szériának.

Habár ez a történet a boszorkányok és varázslók világában játszódik, nem a Harry Potter sorozat előzménye, vagy folytatása. A varázslótársadalom törvényei, és szabályai hasonlóak lesznek a korábban látottakhoz, viszont ezúttal New Yorkban játszódik minden, 70 évvel a Harry Potterben történtek előtt.” magyarázta J.K. Rowling.

Miután a Warner Bros. megkereste az írónőt a Legendás állatok és megfigyelésük könyv szélesvászonra adaptálásának ötletével, Rowling maga vetette fel a több film ötletét, amit a stúdió nyilván tárt karokkal fogadott. Rendező, a film pontos címe és a bemutató dátuma még nem ismert.