Érdekes infók a Vikingek új évadárólA vikingek története mindig is szerette az időugrások nyújtotta lehetőségeket, Michael Hirst gyakran használta ezt, hogy végrehajtsa drámai kötelezettségét a műsornak. Az első ilyen alkalom a 2. évadban következett be, amikor azt láthattuk hogy Bjorn majdhogynem egy éjszaka alatt vált férfivá, Ragnar-nak pedig 3 fiú gyermeke lett.

Talán az egyik legnagyobb időugrás a legutóbbi, negyedik évad végén következett be, amikor Ragnar egy vesztes csata után önként vállalt száműzetésbe vonult. Csak évekkel később tért vissza, pár perc erejéig, ezzel feltüzelve a rajongókat a folytatást illetően.

VikingsStaffel5

Most, ahogy a Vikingek ötödik etapja középpontba került, Hirst nagy vonalakban elmondott néhány információt arról , hogyan fejlődik tovább a történet. Megemlítette, hogy válaszokat kapunk majd az olyan sokakat foglalkoztató kérdésekre, mint a mi játszódik le Ragnar fejében, vagy hogy ki lopta be magát Lagertha szívébe?

Hirst elmondta:

Ragnar elvesztett egy csatát, és ez a Viking társadalomban  kivégzéssel, vagy legalábbis az uralkodó leváltásával jár. De Ragnar más volt, ő volt a leghíresebb király Skandináviában, de ez a vereség még neki is túl nagy szégyen, hogy ott maradjon.

Ragnar visszatérésének legfontosabb oka kétségtelenül a fiai voltak, és egy lezáratlan ügy Angliában, Wessexben. Ez újra összeköti Floki-val, Bjorn-el, és Lagertha-val. Mindezen esemény közzéppontba állítja Floki és Ragnar kapcsolatát, ami megromlott Athlestan meggyilkolása után.

Floki egy hatalmas változáson megy keresztül Ragnar visszatértével. Újra kell gondolnia életét és azt, hogy miért is van ő ott ahol.

Lagertha életében új érzelmek jelennek meg, melyeknek megtestesítője egy nő lesz, Astrid, valaki akiben úgy véli végre megbízhat.

 Aki látta az előzetest tudhatja, hogy Lagertha figyelmeztette Aslaug királynőt, hogy soha nem fog neki megbocsájtani, amiért elvette a férjét és ezzel minden boldogságát. Kattegat vezetését a király távozása után Aslaug vette át, Lagertha viszont úgy véli, ez így nem egy fenntartható állapot.

Összegezve a következő Vikingek évad tele van lehetőségekkel és potenciális konfliktusokkal, melyeket főleg Ragnar visszatérte okoz. Alapul véve, hogy mennyi lehetőséget adott a sorozat a karakterei fejlődésének, érdekes lesz látni hogy hogyan folytatódik mindez az 5.évadban. A sorozat sikerét mi sem mutatja jobban, minthogy a History Channel ennek mintájára már berendelt egy középkori lovagrendekre fókuszáló sorozatot is.

A Vikingek 5.évadának a forgatási munkálatait a nyáron megkezdték, így az északiak világának regéje újabb 20 résszel bővül jövőre, ráadásul az impozáns színészgárda, Travis Fimmel, Clive Standen és Katherin Winnick mellé csatlakozott a szintén történelmi vonatkzású Tudorok sztárja, Jonathan Rhys-Myers. Ezeket az infókat hallva mi már most újból harcba szállnánk a vikingek oldalán. És ti?

020815_vikings3posters00

  • Ruvik

    Vajon felül tudja múlni magát a sorozat? Tőlem a negyedik évad megérdemelten kapja a gratulációt mivel parádésan teszi alánk a lovat és jön a folytatás! Kettő dolgot várok az 5. évadtól: Ragnar haragját, és több mitológiát!

  • Ninja

    A negyedik évadnak nincs vége, ősszel folytatódik.

  • pitonarc

    Hamarossan meghal, jönnek a kígyók…