Elhunyt 61 éves korában Miguel Ferrer a Twin Peaks és a Robotzsaru sztárjaHollywoodot tegnap ismét hatalmas veszteség érte: egy újabb nagy alakja távozott el az élők sorából, Miguel Ferrer képében. A karakterszínész legismertebb szerepei a Twin Peaks, a Bostoni halottkémek és az utóbbi időből az NCIS: Los Angeles sorozatok voltak. Ferrer már jó ideje torokrákkal küzdött, de végül csütörtökön feladta a küzdelmet. 61 éves volt – írja a Variety. Halálhíre kollégáit is megrázta, akik tweetekben tisztelegtek a néhai színész emléke előtt, unokatestvére George Clooney egy nyilatkozatban fejezte ki mély fájdalmát és a veszteség mértékét.

Miguel Ferrer 1955. február 7-én született Santa Monica-ban híres színészek, Jose Ferrer és Rosemary Clooney gyermekeként. Unokatestvérével George Clooney-val nagyon közel álltak egymáshoz, amely a színész korai halála miatt a People.com oldalnak adott nyilatkozatából is érződik. Ebben az Amerikai Egyesült Államok új elnökének, Donald Trumpnak a beiktatását egy halvány eseményként említi meg családtagja elvesztése mellett:

A mai nap a történelemben nagy változásokat jelent a világ számára. Elveszve mindenki számára, ez ugyan az a nap, melyen Miguel Ferrer elvesztette a harcot a torokrákkal szemben. De nem veszett el a családjával szemeben, Miguel világosabbá és viccesebbé tette a világot, távozása olyan mély űrt hagyott, hogy a ma eseményei elhalványulnak mellette. Szeretünk Miguel, hiányozni fogsz.

Miguel Ferrer az 1987-ben bemutatott Robotzsaru című filmben

Miguel Ferrer a ’80-as években kezdte a színészi karrierjét olyan TV-sorozatokban való vendégszereplésekkel, mint a Hill Street Blues (1984), a Magnum (1981) valamint a TJ Hooker (1985). Mellette több kis költségvetésű, de emlékezetes egész estés produkcióban is felbukkant, többek között a Star Trek 3.: Spock nyomában (1984) valamint az 1987-ben bemutatott Robotzsaruban. 1990-ben csatlakozott a kritikusok által 3 Golden Globa-díjjal jutalmazott, azóta kultsorozattá vált Twin Peaks stábjához Albert Rosenfeld FBI ügynökként, akinek a szerepét az idén megújuló, új évaddal május 21-én jelentkező folytatásban még magára tudott ölteni. A ’90-es években folyamatosan hallatott magáról és olyan világsztárok oldalán bukkant fel, mint Bridget Fonda és Gabriel Byrne A bérgyilkosnő című filmben, majd megkapta a sokáig töretlen sikernek örvendő, 2001-ben útjának indított bűnügyi sorozat, a Bostoni halottkémek főszerepét, Dr. Garret Macy képében.

Miguel Ferrer a kultsorozattá vált Twin Peaks-ben.

A 2000-es években Ferrer is csatlakozott a képregény adaptációk felívelő világához és a DC Comics animációs meséjében, a Young Justice-ban Vandal Savage hangját kölcsönözte, majd a Marvel Studios franchise-ának hatalmas sikereket elkönyvelő folytatásában, a Vasember 3-ban Rodriguez alelnökként bukkant fel, olyan sztárokkal a nagyvásznon, mint Robert Downey Jr. vagy Ben Kingsley. A legtöbb rajongónak mégis a CBS sorozatának, az NCIS: Los Angeles Owen Grangereként hiányozhat majd a legjobban, melyben 5 évadon keresztül, több mint 105 epizódot játszhatott végig. A sorozat stábját is megrázta Ferrer halálhíre, R. Scott Gemmill, a produkció showrunnere az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

Ma az NCIS: Los Angeles elvesztette szeretett családtagját. Miguel hatalmas tehetség volt, aki erős drámai jelenléttel bírt a képernyőn a humorával és a hatalmas szívével. Nagyon fog hiányozni.

Miguel Ferrer és Kevin Costner az 1990-ben bemutatott Revans című krimiben
  • KiB

    :(((((((((((((