Egyszerre készül a Batman vs. Superman és az Igazság Ligája film?



Az tény, hogy az egyenlőre Batman vs. Superman címen futó, következő Acélember film, nem csak Superman történetét viszi tovább, de felvezeti az Igazság Ligája filmet is. Az is tény, hogy nem ez lenne az első eset, hogy egy franchise több filmjét egyszerre forgatják le. Anno a Mátrix filmek második és harmadik részét is egy időben készítették el, épp úgy, ahogy nemrég a Hobbit-trilógia mindhárom filmjének képkockáit is egyszerre rögzítették. Egyesek tudni vélik, hogy most a Warner is ezt a stratégiát alkalmazza, és állításukat igen meggyőző érvekkel tudják alátámasztani!

A legfrissebb hírek szerint, tehát egyszerre fogják leforgatni az Acélember 2-t és az Igazság Ligája filmet. Először légből kapottnak tűnhet a hír, de ha végignézzük az érveket, melyek többsége tény, akkor beláthatjuk, hogy a hír valószínűleg igaz, sőt ez talán nem is lenne rossz húzás a Warner részéről. Lássuk tehát, mi minden utal arra, hogy egy időben fogják felvenni a két filmet!

Mint már tudjuk, az Acélember 2-ben Superman (Henry Cavill) mellett Batman lesz a másik főszereplő. A denevérember szerepét Ben Affleck kapta meg. A filmben ott lesz még többek között Amy Adams és Laurence Fishburne is. Mind sokat foglalkoztatott, népszerű színészek. Ben Affleck nagyon elfoglalt színész és rendező, Amy Adams szintén rendkívül elfoglalt színésznő. Fishburne-nek is rengeteg új filmje fog kijönni a következő években, és Henry Cavill is nagyon népszerű mostanában. Tehát ésszerű döntés lenne a Warner részéről egy időben elkészíteni a két filmet, nehogy úgy alakuljanak a dolgok, hogy valamely színészt, elfoglaltsága miatt, le kelljen cserélni az épülő franchise későbbi filmjében. A fent említett színészek mellett, Joaquin Phoenix is részese lehet a DC filmes univerzumának, ugyanis (a legfrissebb hírek állítása szerint) tárgyalásokat folytatnak vele Lex Luthor szerepére. Aki ugye nem csak Superman nemezise, de magának az egész Igazság Ligájának is nagy ellenfele. Tehát valószínűleg vele is több filmre terveznek. Phoenix viszont szintén egy rendkívül népszerű és elfoglalt színész. Továbbá már hivatalos, hogy a Szikla, Dwayne Johnson is leszerződött a Warner egyik képregényfilmjébe. Állítása szerint egy gonosz karaktert fog alakítani, de a legújabb infók szerint ez a kijelentés csak elterelés volt, és a Szikla valójában a John Stewart-féle Zöld Lámpást szerepére írt alá.

Újabb rendkívül népszerű és sokat foglalkoztatott színész a stábban. Valamint egy újabb szuperhős az Acélember 2-ben. Ahol már így van három, hiszen hivatalos: Batman és Superman mellett Csodanő is feltűnik a filmben. Igaz, elvileg csak egy rövid cameo erejéig. Ám ennek ellenére a Csodanőt megformáló Gal Gadot komolyan edz, hogy hiteles legyen az amazon királynő szerepében. Egy néhány perces cameo miatt ez annyira talán még nem lenne fontos, hacsak nem azért teszi mindezt, mert ugyanakkor hamarosan forgatni az Igazság Ligája mozit is, amelyben ugye főszereplő lesz. Tehát akkor eddig négy DC-s szuperhősről beszélhetünk, Superman, Batman, Csodanő, és Zöld Lámpás. Az a Zöld Lámpás, akinek a karakterével kapcsolatban korábban Denzel Washington-t is szóba hozták. Tehát nem lehet véletlen, hogy ennyiszer előkerül John Stewart karaktrere. És akkor még nem beszéltünk a legújabb hírről, miszerint az egykori LOST sorozat Sawyer-e, Josh Holloway tárgyalásokat folytat a Warner-rel, valamely DC-s projekt kapcsán. Állítólag Aquaman karaktere lehet az övé.

A hírt még sem Holloway (aki már egyszer lehetett volna képregényhős, mert állítólag az X-Men: Az ellenállás vége filmben felajánlották neki Gambit szerepét, de nem vállalta el, mert a karakter személyisége túlságosan hasonlított a LOST sorozat Sawyer-ére…), sem a Warner illetékesei nem kommentálták. Mint ahogy azt a Warner-től már megszokhattuk. Sokan ezt is jelnek vélik. Azért megy ez az állandó titkolózás és mellébeszélés, mert valami nagyobb dolog folyik a háttérben. Például, készül az első Igazság Ligája film! Persze Holloway tényleg erősen pletyka szagú, hiszen most indult a CBS csatorna Intelligence című sorozata melynek ő a főszereplője, így nem biztos, hogy nélkülözni tudnák őt, ha elmenne „Aquamankedni”. De, aztán ki tudja? Az mondjuk biztos, hogy Aquaman karaktere egészen más, mint Gambité vagy Sawyeré. Annyi szent, hogy nem lehet véletlen, hogy ennyi hírmorzsa, pletyka, féligazság lát napvilágot a Batman vs. Superman-nel kapcsolatban. Pár hónapja arról is lehetett olvasni, hogy Nigthwing is ott lesz a filmben, és keresik rá a megfelelő színészt. Egyes információk szerint már meg is találták Adam Driwer személyében.

Mindez, a sok szuperhős feltűnése, arra enged következtetni, hogy nem is a Batman vs. Superman-re castingolnak, hanem valójában az Igazság Ligája filmre. És akkor még nem beszéltünk Zöld Íjászról (akinek érik a behozatala a DC filmes univerzumba, hiszen már feltűntek a sorozatban szupererejű, természetfeletti lények), Flash-ről (aki szintén megkapja a saját felvezető sorozatát, hogy aztán együtt bandázhasson Superman-ékkel), Cyborg-ról (akiről mostanában többen is lenyilatkozták, hogy szívesen eljátszanák… miért pont most?), se Hal Jordan-ről és Sinestro-ról. Ugyanis arról is szóltak a hírek, hogy a DC a Hal Jordan féle Zöld Lámpással is kezdeni akar valamit az elkövetkező projektek valamelyikében. Továbbá arról is lehetett olvasni, hogy Mark Strong még visszatérhet Sinestro-ként. A hab a tortán, hogy állítólag, több főellenség is feltűnhet az Acélember folytatásában, hiszen Jason Momoa (a Trónok harca sorozat Khal Drogo-ja) is tárgyalásokat folytat a Warnerrel egy DC-s gonosztevő megformálása kapcsán. Aki, Momoa fizimiskájából kiindulva, akár egy jelentősebb főgonosz is lehet, akivel majd csak az Igazság Ligájában találkozhatunk. 

Egy szó mint, száz: rengeteg szuperhőst szóba hoztak az Acélember 2-vel kapcsolatban, sokan félnek is, hogy ezt nem fogja elbírni a film, és hogy így az nem is lesz igazi Superman film (pedig a készítők állítják, hogy az bizony egy kimondott Superman film lesz, ahol az acélember a főszereplő, a történet őróla, az ő világáról szól), de az aggódok megnyugodhatnak! Bennfentesek állítják, hogy a sok felmerült karakter valójában az Acélember 2-vel egy időben forgatásra kerülő Igazság Ligájában fognak szerepelni. A filmek egyidejű elkészítése, amúgy mid a rajongók, mind a Warner Brothers szempontjából jó döntés lenne, hiszen a fanoknak nem kellene éveket várni az Igazság Ligája filmre (miután azt jól megalapozták és felvezették a Batman vs. Superman-ben), és a Warnernek meg hatalmas bevételt hozna, ha sikerülne meglovagolniuk a nagy népszerűséghullámot, azzal, hogy a második Acélember után, rövid időn belül a mozikba kerül az Igazság Ligája.

Ami biztos, hogy a Batman vs. Superman film 2015-ben érkezik, egészen pontosan július 15-én, Zack Snyder rendezésében. Az Igazság Ligája filmnek még hivatalosan rendezője sincs, de ha a fenti hírek igazak, akkor valószínűleg rövid időn belül bejelentésre kerül a direktor személye.

Ti mit szóltok mindehhez? Örülnétek neki, ha igaznak bizonyulnának a hírek, miszerint jóval előbb jöhet az Igazság Ligája mozi, mint vártuk? Vagy tartotok tőle, hogy ez a „kapkodás” rosszul fog elsülni?