Csajos filmek, amelyeket idén látnod kell – nem csak csajoknak – 1. részHollywood továbbra is felmérések és piackutatások alapján pozícionálja a filmeket a közönség számára, nemek tekintetében is. Még manapság is; a férfiaknak lényegesen több tartalom készül célzottan, mint nőknek. A gyártók természetesen a saját érdekeiket tartják szem előtt, ezért igyekeznek minél több réteg igényeit kiszolgálni, ezek az igények pedig igen lassan és kiszámíthatatlanul változnak. Ne felejtsük el azonban, hogy a kifejezetten nőket „célzó” alkotásokat nem csak ez a csoport, de a másik nem képviselői is szívesen (vagy kevésbé szívesen) „fogyasztják”, ugyanis a moziba járás, mint olyan, társas időtöltés, amelyet szívesen csinálnak együtt a különböző nemek képviselői. Lássuk összeállításunk első részét, amelyben öt alkotást boncolgatunk!

 

Bridget Jones babát vár (szeptember 16.)

Bridget Jones babát vár – magyar nyelvű előzetes

A Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! folytatása újabb izgalmakat tartogat az immáron negyvenes éveit megkezdő Bridgetről, aki hozza a jól megszokott, nagyon szerethető, ám kissé ügyetlen, néha már-már kínos figuráját. Ebben a részben a Mark Darcyval  (Colin Firth) való szakítása után igyekszik a TV-s producer karrierjére koncentrálni, így ismerkedik meg az amerikai Jack-kel (Patrick Dempsey), akivel szépen is alakulnak a dolgai.  Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy terhes – az újdonsült leendő anyuka, pedig nem tudja, hogy melyik nagy Ő- től is van a gyerek.

A Bridget Jones sorozat egyébként szinte alapműnek számít. Ez volt az a film, amely teljesen új látőszögből tekintett a szingliségre, és egész másképpen, mint mondjuk a Szex és New York (Sex and the City). Ugyanakkor hagy némi kivetni valót maga után. A frappáns humor és a szórakoztató történetvezetés mellett sok kritikát kapott azzal kapcsolatban, hogy a női (szingli) karaktert nevetségesnek állítja be, és főhősnőnk állandó céltáblája a gúnyos megjegyzéseknek, miszerint harmincas éveiben jár, és még mindig nincs pasija. Persze minden éremnek van másik oldala; más vélemények szerint éppen ennek a jelenségnek mutat görbetükröt a film.

 

Mielőtt megismertelek (június 2.)

Me Before You Official Trailer #1 (2016) – Emilia Clarke, Sam Claflin Movie HD

Klasszikus romantikus dráma, amely biztosan fuldokló sírást eredményez a mozivászon előtt, habár fenn áll a veszély az ilyen típusú történetneknél, hogy épp a visszájára fordul és nem váltja ki azt a hatást, amit várnánk tőle. Rendezés függő. Emilia Clarke Lou Clark bőrébe bújik, aki éppen munkahelyet vált, hogy segítsen a családjának boldogulni. Will Traynornak (Sam Claffin) kezd dolgozni, aki egy balesett következtében kerekesszékbe kényszerült, tehetős bankár, cinikus és elkeseredett szemlélettel a külvilág irányában.  Lou, vidám attitűdjével megmutatja Willnek, hogy miért érdemes azok után is, amiken keresztül ment még mindig élnie. A többit szinte már tudjuk is; persze egymásba szeretnek, s kapcsoaltuk úgy alakul, ahogy egyikük sem gondolta korábban.

 

Alice Tükörországban (június 2.)

Alice Tükörországban – magyar előzetes #1

Alice ezúttal egy tükrön keresztül kerül Csodaországba, ahol találkozik a már jól ismert Fehér királynővel (Anne Hathaway), a Fehér Nyúllal, az ikrekkel, és a kedvenc macskánkkal. Barátai elmondják neki, hogy a Kalapos (Johnny Depp) depressziós, mert korábban elveszítette a családját. Alice igyekszik segíteni, ezért ellopja a „Chronosphere-t” az Időtől (Sacha Baron Cohen), hogy visszautazzon az időben. A múltban viszont számolnia kell a fiatal Kalapossal és ősi ellenségével a Vörös Királynővel (Helena Bonham Carter).

Aki kedveli a fantasy műfaját és az Alice történetét, annak bizonyára érdemes várnia ezt a filmet, amelyben a női főhős egy kissé esetlen, de tenni akaró és úgy tűnik, hogy hatékonyan és kompetensen tenni tudó karakter, akire barátai biztosan számíthatnak.

 

Bad Moms (július 29.)

Bad Moms | Official Trailer | STX Entertainment

A fiatal anyuka, Amy (Mila Kunis) sikeres karrierrel és szép családi élettel rendelkezik és próbálja mindezt kézben tartani. Ahogyan azonban ez lenni szokott, kimerült, túlhajszolt és kiégett az anyaságtól, ezért elege lesz és csatlakozik két másik túlhajszolt anyukához (Kristen Bell és Kathryn Hahn), hogy elszakadjanka a mindennapoktól és a felelősségeiktől. Féktelen bulizásba kezdenek ezzel megkérdőjelezve a „tökéletes anya” fogalmát, ami különösen az amerikai társadalomban ki tudja verni a biztosítékot. A filmet a Másnaposok női verziójaként is emlegetik, amely némileg előrevetíti, hogy mit is várjunk ettől a filmtől. Nem sok mély tartalmat, annyi biztos.

 

A lány a vonaton (október 7.)

A lány a vonaton – magyar előzetes #1

Paula Hawkins azonos című (Lány a vonaton) könyvéből idén film is készül. Ez igazi csemege a krimi kedvelőknek. A történet a főhősnő körül forog, aki épp túl van egy csúnya váláson, melynek következtében gondjai vannak a munkahelyén, és problémái adódnak az alkohollal is. Az életét katasztrófaként megélő nő egyetlen vigasza a vonat ablakából egy házaspár kukkolása, akik az ő régi életétől nem messze laknak. Aztán hirtelen meglátja a lapokban a házaspár női tagjának fotóját, „eltűnt” szalagcím alatt. Közben ex-férje és annak új felesége zaklatással vádolják. A történetben rengeteg a fordulat, nagyon izgalmasnak ígérkezik a film is. A karakterei jól kidolgozottak és életszerűen viselkednek. Érdekessége a szavahihetetlen, deviánsnak bélyegzett női főszereplő tevékenysége, és a cselekmény mozgatásában betöltött nem kicsi szerepe. Nagyon várjuk.

A sorozat első részét olvashattátok, amelynek még lesz folytatása, hiszen több néznivalóval is szolgál Hollywood.

  • BlueHipotézis

    Mindegyiket megnézném, csak egy kivételével az Alice Tükörországban azt ki fogom hagyni.