Bemutató dátumot kapott Scorsese következő filmjeRitkán szoktunk csalódni Martin Scorsese-ben, legutóbb például a Wall street farkasával is meggyőzően szerepelt a kritikusok és a közönség előtt is, DiCaprionak pedig az Oscart is elhozta. Ja nem. Következő munkája azonban kicsit komolyabb, vallásos hangvételű, Shusaku Endo japán író regényén már évek óta dolgozik, és hamarosan a forgatást is elkezdhetik végre.

Ha Scorsese neve nem lenne elegendő, akkor a szereplőgárda ráadásul nem kisebb nevekből áll, mint Andrew Garfield, Adam Driver, Ken Watanabe és Liam Neeson. A film a Paramount stúdió gondozásában kerül majd a mozikba, amelynek jelenleg egy 2015. novemberi bemutató dátumot szeretne kiharcolni a rendező, ami a jövő évi felhozatalt elnézve bátor döntésnek bizonyulhat.

Japánban az 1500-as években kezdett el terjedni a keresztény vallás, az ezt követő évszázadban kezdték annak gyakorlását üldözni, és keményen megtorolni (kínzás, halálbüntetés). Ekkor, azaz az 1600-as években játszódik Shusaku regénye egy igaz történetet mesél el, egy portugál hittérítőét, akinek nyoma veszik Japánban, három diákja ezért indul el a szigetország felé felkutatni őt.