Az Egy új Reményből megmaradt jelenetekkel spékelték fel a Zsivány EgyestVégre vége van a várakozásnak, ami a Zsivány Egyes érkezését előzte meg. Míg a film elég jól megállja a helyét önálló darabként is a Skywalker Sagán kívül is, elég sok szálon kapcsolódik az Egy új reményhez. Hogy pontosabbak legyünk, még néhány eddig fel nem használt jelenetét is betették az új filmbe.

Gareth Edwards, a film rendezője nemrég a Radio Times-nak adott interjújában beszélt a filmről és ezekről a szinte már antik felvételekről. A felvételeket akkor fedezték fel, amikor néhány emberével átnézték a Skywalker Ranch archívumát, és úgy döntöttek, hogy még használhatóak lesznek az akkor még készülő filmben.

Megtaláltuk a leírásokat és az addig fel nem használt felvételeket az Egy új reményből. Ott volt egy pilóta fényképe meg a szöveg, amit sosem használtak fel. Az ILM (Indrustial Light and Magic) technológiájának köszönhetően kitudtuk őket vágni és a saját pilótafülkéinkbe ültetni őket. Ez pont olyan dolog, amire azt mondanád „ugyan hány ember fogja felfedezni?”. Tudod, mire gondolok? Olyan dolog, amikor nagyon nagy erőfeszítést teszel egy apróságért. Az AL-i premieren hatalmas tapsvihar volt a filmnek ennél a részénél. Akkor voltam a legboldogabb.

A felvételek, amiket a Zsivány Egyesben használtak, a Halálcsillag elleni támadás eredeti verziójából származtak. Ezzel nem csak kontextusba helyezték, de ezek az apróságok tették igazán az univerzum részévé a filmet.

Edwards említette, hogy az ILM hozta össze a dolgot, de nem csak így segítették a Zsivány megszületését. A speciális effektek legendás stúdiója teremtette meg az elhunyt Peter Cushing korábbi karakterét, Tarkin Nagymoffot is, aki a CGI technológia segítségével kerülhetett bele a filmbe. Ez ugyan picit megosztja a rajongókat, de Tarkin szerepe a Halálcsillag történetben nagyon fontos, és ez nem elhanyagolandó.

Senki nem számított viszont arra, hogy a Zsivány Egyes elérheti Az ébredő Erő sikereit a mozipénztáraknál, de az első hétvége eredményei szerint elmondhatjuk, hogy a Disney és a Lucasfilm is nagyot fognak kaszálni.

30 évvel ezelőtti felvételek kerülte bele a legújabb Star Wars filmbe