Az Acélember lehet az alapja a későbbi DC szuperhős-filmeknekA Marvel zseniális felépített filmes univerzuma után minden képregény rajongó lesi, hogy mit lép válaszul a DC, aki egyelőre csak szenved kiépíteni egy hasonlót, mindenesetre már elkezdte. Az Igazság ligája mozifilmet nagyon szeretnék tető alá hozni, de e téren sem állnak túl jól, eredetfilmek közül jelenleg csak a még be sem mutatott Acélember lenne meg (esetleg még a Zöld Íjász), miután Christian Bale folyamatosan hárítja el a pletykákat, hogy visszatérne a bőregér szerepében. Robinov azt állítja, hogy Zack Snyder és Christopher Nolan megteremtette a megfelelő világot, amibe bele lehet kapcsolni további szuperhősöket is. 

„Majd meglátjátok, ahogy haladunk előre, hogy akármit bele lehet rakni ebbe a világba. Nolan Batmanje remekül megáll a saját lábán. De az a világ, amit azzal teremtettek, nagyon elszigetelt, kizárja a többi szuperhőst. Amit Zack és Chris véghezvittek ennél a filmnél, megengedi, hogy még több karaktert vezessünk be ugyanebben a világban.” magyarázta Robinov.

Csak egy személyes véleményt engedjetek meg: ugyebár most fut a Zöld Íjász sorozat is, ami nem csak, hogy sikeres, de hihetetlen jól van megírva a karakter is, tehát az bőven megfelelne egy eredetfilmnek, ami után bekerülhetne Zöld Íjász is az Igazság Ligája filmbe, ha már lusták más karakternek csinálni.

Az Acélember írója, David Goyer eként nyilatkozott ez ügyben:
„Egy dolog, amivel meg kellett birkóznunk a Batman filmek során, az az volt, hogy Chris nem szereti, ha tervezel valami mást a filmjével, például azt mondod, hogy: ’Én most csinálok egy filmet ezt folytatva’. Mindig azt mondta, hogy mindent adj bele ebbe a filmbe, és aztán ne törődj a következővel. Ezzel el is értük, hogy ne lehessen beleilleszteni a nagy egészbe. Tehát érthető, hogy a képregény fanok szeretnek crossoverekben gondolkozni, éppen ezért az Acélembernél is megpróbáltunk eszerint dolgozni.”

Robinov is kijelentette (ha eddig Nolannek magának nem hittük volna el), hogy semmi köze nincs a Sötét lovag-trilógia rendezőjének az Igazság Ligája mozihoz. Apropó, ennek kapcsán egy nagy bejelentéssel is készülnek a következő hetekben:
„Be fogunk jelenteni valamit az elkövetkezendő pár hétben, ami remélhetőleg elhelyezi a DC karaktereket és a filmeket amiket tervezünk elkészíteni.”

Ha megengedtek még egy személyes véleményt e kijelentés kapcsán, én azt mondanám, hogy az jó taktika lehetne, hogyha a Zöld Íjászhoz hasonlóan sorozatokban kezdenének gondolkozni, két oka is van, hogy miért lehetne ez egy megoldás:
– Sorozatokat mindenki szeret nézni (főleg sorozatokat)
– Egy folyamatosan haladó történetbe sokkal könnyebb kifejteni, megismertetni egy hős személyiségét/ történetét

És akkor ha szeretnének egy Igazság Ligája, vagy akármilyen filmet, csak azt kéne megoldaniuk, hogy egyszerre legyen elérhető az összes színészük, és voila. Szerintetek mi lesz ez a nagy bejelentés?