Amerika kapitány zombik ellen?

Fecske "> Fecske | aug 29 - 20:47 | Hírek | Nincs hozzászólás


2014-ben a Marvel feje, Kevin Feige egy különleges eseményen rántotta le a leplet a Marvel 3. fázisról az Amerika kapitány: Polgárháborúval bezárólag. Az alkalmon ott járt Chris Evans és Chadwick Boseman az új Fekete párducként, ami miatt mindez érdekes, hogy a Polgárháború nagyvászonra vitele csak az után vált biztossá, hogy Robert Downey Jr. aláírt a filmre. A Russo fivérek éppen sajtókörúton vannak, ahol előkerült egy alternatív forgatókönyv ötlete, ami a harmadik Amerika kapitány története lett volna, zombikkal.

Az Entertainment Weekly kapta el a párost, akiket arról kérdeztek, mi lett volna ha Robert Downey Jr. nem jelenik meg a Kapitány harmadik filmjében. Az Ultron kora után a színész szerződése lejárt a Marvellel, melynek meghosszabbítása mindkét fél részéről csökönyösséggel zajlott. A rendező páros elárulta, hogy nem is gondoltak rá, hogy a Polgárháború történetét életre keltsék, helyette a Madbomb sztoriját vették volna alapul, melyben a kapitány egy hordányi zombival küzdene meg:

Volt egy időszak, amikor arról tárgyaltunk, hogy a harmadik felvonás a Madbomb történetét dolgozhatná fel a Kapitány mitológiájából. Nem terveztünk semmit a Polgárháborúval, és ha nem ír alá rá Downey – a nagyon korai beszélgetések alatt, mielőtt még beleegyezett volna – valaki feldobta, hogy a harmadik film a Madbomb köré épülhetne, amitől mindenki megőrült. Szinte zombivá váltak – persze nem szó szerint. A Madbomb bája az, hogy hordányi embert változtat harcossá. Ez lett volna a mentális kihívás a kapitány és társai számára.7133bab91b7bb9a54777a019ebe533f9

1976-ban jelent meg a Madbomb történetszál, mely a nevéből adódóan hasonlóan egy atombombához, a robbanási körzetben olyan rádióhullámokat bocsát ki, melyek az emberek elméjét pusztítják el. A készülék egy gazdag csoport, az Elit által kreált bomba, melyet a kapitány 200. éves évfordulóján dobnak le, hogy az anarchiába taszított ország hamvaiból ők építsenek új rendet. Az áldozatok életben maradtak, de veszélyes és erőszakos hajlamaik támadtak, melyeket nem lehetett kordában tartani. Hogyha ez megvalósul, Zémó báró lett volna aki elsüti a bombát.

A Madbomb elképzelései szerint a kapitány civilekkel való harcáról és ennek a küzdelemnek a belső lefolyásáról szólna. Őt mindig próbáljuk érdekes erkölcsi kihívások elé tenni, természetéből adódóan. Ez egy kényszerű időszak lett volna számára, hiszen ha maguk a polgárok az ellenségek, hogyan állíthatja meg őket, anélkül hogy gyilkolnia kellene?

-Folytatták a Russo fivérek.

Ahogy már ismerjük a történet végét, Robert Downey Jr. végül részt vett a Polgárháborúban, szerepel a Pókember: Hazatérésben, és a két részes Végtelen háborúban is jelen lesz, melynek forgatása idén ősszel veszi kezdetét. A szerződés megszületése után a Madbomb ötletét félredobták, majd később felhasználták az Agent Carter első évadának fináléjában. Ti mit szóltok a dologhoz, jobban jártunk a Polgárháborúval a Végtelen háború előtt, vagy kíváncsiak vagytok milyen lett volna a Kapitány zombik elleni kalandja?