12 dolog, amit még látnunk kell a Trónok harca vége előttAz HBO sorozatának hatodik évada a végéhez közeledik, de még hátra van két szezonnyi küzdelem ez után is. Mégis, hogyan lenne elégedett a legtöbb rajongó?

A Trónok harca az utóbbi évek legsikeresebb sorozata, az HBO remekül megragadta George R. R. Martin történetének lényegét, és habár a hatodik könyv még mindig nem jelent meg, a csatorna tovább folytatja a sztorit, ami már a végjáték felé halad. Ismerve a cselekmény előzményét elmondhatjuk, hogy a legtöbb rajongó a váratlan fordulatok és a szereplőkkel szembeni kiszámíthatatlanság miatt kedvelték meg a sorozatot, na persze a remekül felépített világ sem megvetendő. De mégis, mi az, amivel a legtöbben elégedettek lennének? Mindenkinek az igényét kielégíteni lehetetlen, de a ScreenRant listája nyomán összeszedtünk néhány dolgot, amikkel elégedettek lennénk a sorozat lezárása során, hiszen még marad két évad ezeket bemutatni. Aki lemaradt a hatodik évad eseményeivel, annak spoileres lehet az írás.

Daenerys megérkezik Királyvárba

Game-of-Thrones-Daenerys-Targaryen-Emilia-Clarke

Az első évad óta várjuk, hogy az egykori kolduskirálynő mikor száll hajóra (vagy sárkányra?) és teszi be a lábát a jogosan őt illető trónterembe, Királyvár hatalmas csarnokában. A sorozat eleje óta szurkolnak neki a rajongók, és szépen lassan a Sárkányok Anyja egy hatalmas sereget toborzott maga mellé, a sárkányai évről évre hatalmasabbak, nehéz elképzelni olyan sereget, aki az útjába állhatna. Ahogy haladtunk a történetben kiderült, hogy már a hajók miatt sem kell aggódnia….már csak egy jó stratéga kell mellé, és nekivághatnak Westeros meghódításának és a jogos trón megszerzésének.

A Kutya és a Hegy küzdelme

The-Hound-in-Game-of-Thrones1

Sandor és Gregor Clegane mindig is harcban álltak egymással, és bár testvérekről van szó, egy hatalmas küzdelem mindig éleződött közöttük. Mint tudjuk, hogy a Hegy régi személye teljesen megszűnt, de Sandor is megváltozott az idők során, mégis kettejük küzdelme tehetne pontot egy évek óta húzódó feszültség végére. Erőben Gregorhoz fogható talán egész Westeroson nem létezik, de a Kutya is képes meglepetéseket okozni sőt, ő az eszét is többet használja. Vajon melyikük maradna életben?

Arya és Sansa találkozása

Sansa-Stark-Sophie-Turner-Arya-Stark-Maisie-Williams-Game-of-Thrones

Azt szinte biztosan kijelenthetjük, hogy a sorozat vége előtt az összes életben maradt Stark találkozni fog, hiszen az utóbbi néhány szezonban teljesen megkapták a főszerepet a Trónok harcában. Amikor először megismertük a nővéreket, akkor hatalmas különbségek voltak közöttük, az úri hölgynek készülő Sansa szinte nem akarta elhinni, hogy Lábalatti Arya a húga, akit inkább mindig a kardok és a küzdelem vonzott. Mivel már alig maradtak életben a Stark-házból, hatalmas öröm lenne kettejük találkozása, hiszen a történet során mindketten rengeteget változtak, de egy valamire mindketten büszkék voltak: származásukra.

Lady Brienne és Tormund együtt

Tormund-and-Brienne-in-Game-of-Thrones

A Trónok harca nem az a sorozat, ami a humorral próbálja oldani a feszültséget, mégis az internet új kedvenc párja lett Brienne és Tormund az első találkozásuk után. A nemesi származású lovagnak mindennél fontosabb a becsület, ellenben a vadak élén álló Tormunddal, aki egész életében fosztogatásból élt, de pont ez az ellentét teszi őket nagyon szimpatikussá. Ahogy azt a sorozatban láttuk is, Tormund hatalmas vágyakozással tekint Westeros legnagyobb női lovagjára, de vajon az írók meglépik azt, hogy kettejük között több is legyen puszta vágyakozásnál?

Bronn és Tyrion ismét együtt

Bronn-Ser-Vardis-Game-of-Thrones

Bronn az a karakter, akivel nagyon mostohán bántak az utóbbi időben: sokáig fontos szerepet töltött be Tyrion csatlósa, majd barátjaként, később pedig kiírták a teljes sorozatból csak azért, hogy aztán Jamie oldalán ismét feltűnjön. Az egykori zsoldos, mára már lovag, mégis akkor működött a legjobban, amikor a világ legismertebb törpéje mellett forgatta kardját, a közös párbeszédek és csipkelődések remek hangulatot varázsoltak. Jó lenne őket ismét együtt látni, bár ahogy haladunk előre a történetben, erre egyre kevesebb esély van.

Mi történt az Öröm Tornyában (Tower of Joy)?

Howland-Reed-and-Ned-Stark-at-the-Tower-of-Joy-in-Game-of-Thrones

A legkedveltebb rajongói teória középpontja ez a bizonyos torony, ahol állítólag Jon Snow származására is magyarázatot kapunk. A hatodik évad során egy látomásban láthattuk is, amint az ifjú Ned Stark próbál feljutni abba a toronyba, ahol Lyannát, a testvérét őrzik. Az Őrült Király emberei védik a tornyot, de pontos magyarázatot eddig még nem kaptunk a miértre. A legnépszerűbb teória szerint Lyanna gyermeket szült, akinek apja Rhaegar, tehát a Stark és a Targaryen vér szülötte. Ezt a fiút Ned Stark veszi magához, és a biztonsága érdekében fattyúként neveli, és a Havas Jon nevet adja neki. Vajon tényleg igaz a mendemonda? Mi történt pontosan a toronyban?

Valami érdekesség Dornéban

Ellaria-Sand-Game-of-Thrones

Eddig egy érdekes szereplőt kaptunk Dornéból, aki gyorsan el is hagyta a sorozatot: Oberynnel a Hegy végzett, és ezóta teljesen lecsendesedtek és eltűntek ezek a szálak. Láttuk még, ahogy Jamie és Bronn megmentik Myrcellát (vagyis próbálják megmenteni) a sivatagos vidékről, de szépen lassna meg is feledkeztünk róla, hogy ez a kontinens létezik. Utoljára a Hommokígyókat láttuk, amint megölik a királyukat és bosszúszomjasan Cersei Lannister ellen szeretnének hadba vonulni, de azóta semmi információval nem szolgáltak a készítők. A könyvekben Dorne sokkal részletesebben kifejtésre kerül, valamiért az HBO sorozatában sokkal kisebb szerepet kap, de lehet, hogy a végkifejlet miatt nincs is szükség nagyobb figyelemre a homokkal borított vidék felé.

Tommen halála

Dean-Charles-Chapman-Tommen-Baratheon-Game-of-Thrones

Talán ez az, amit biztosan borítékolhatunk: az eddigi tapasztalatokból kiindulva biztosra vehetjük, hogy Tommen király meg fog halni. Egy gyenge, érzelmileg labilis uralkodó, akivel azt hitet el bárki, amit csak szeretne. A kérdés már csak az, hogy vajon mi módon távozik majd az élők sorából? Őt is megmérgezik, mint bátyját? Vagy csatában veszik el?

A Fal leomlása

Jon-Snow-Recruits-Wildings

A Fal az ismert világ legősibb maradványa, ez tartott távol az Éjkirályt és előhalott hordát attól, hogy betegyék a lábukat a világba. Emberek jöttek és mentek, haltak meg a védelmében, de a Fal még mindig áll. De vajon meddig? Képesek lesznek a holtak áttörni rajta? Abban biztosak lehetünk, hogy erre sor kerül, akkor egy hatalmas küzdelmet láthatunk majd, ahol nem csak az Éjjeli Őrség, hanem egész Westeros a védelmére kel. És ahhoz, hogy a végkifejlet, vagyis a Mások elleni küzdelem kibontakozzon, látnunk kell, ahogy a fal leomlik, és a biztonságot jelentő utolsó védelem is semmivé válik.

Walder Frey elnyeri méltó büntetését

Walder-Frey-David-Bradley-Game-of-Thrones

Kevés gyűlöltebb karakter van a sorozatban, mint Walder Frey. A megannyi utóddal rendelkező öregúr volt az, akinek a Trónok harca legvéresebb epizódját is köszönhetjük a Vörös nász képében, és ő az, aki mindenben a saját hasznát lesi. Vajon képes lesz valamelyik Stark eltenni láb alól? Mielőtt véget érne a sorozat látnunk kell, ahogy a Freyek feje megkapja méltó büntetését, hiszen ő vetett véget a legnagyobb kibontakozó háborúnak.

Gendry visszatérése

Gendry-Game-of-Thrones

Gendry a történet egyik legfontosabb szereplője, aki a bikát jelképező sisakjával együtt eltűnt az ismeretlenbe. Utoljára akkor láttuk, amikor Ser Davos segítségével elhajózik, és azóta senki semmit sem tud Robert Baratheon fattyú fiáról. Ő az utolsó, akinek az ereiben Baratheon vér csörgedezik, ezáltal pedig jogos követelése lehet a trónra, mivel Stannis és Shireen is halottak. Rejtély, hogy a készítők számolnak-e a visszatérésével, vagy őt teljesen kiírták a sorozatból, mindenesetre érdekes fordulat lenne, ha ismét feltűnne.

A sárkányok és a Mások küzdelme

White-Walkers-on-Horses

A tűz és jég dala, a sárkányok és a Mások küzdelme. A Trónok harca nem csak a politikáról, a háborúról és a Vastrónról szól, sokkal inkább felépíti, előkészíti a tűz és a jég küzdelmét. Daenerys sárkányai egyre hatalmasabbak, és talán ők lesznek az egyedüliek, akik felvehetik a harcot a Másokkal szemben, főleg akkor, ha a Fal is megadja magát. A valaha volt leglátványosabb és legkeményebb küzdelem lehet ez, de abban biztosak lehetünk, hogy előbb vagy utóbb sor kerül rá. Vajon ez lesz majd a végső ütközet? A tűz és jég dala, a táz és jég csatája.

Mi az, amit ti mindenképp szeretnétek még látni a sorozat vége előtt? Mivel lennétek maradéktalanul elégedettek?

 • Batthew

  Érdekes, hogy a 12 pontból 3 teljes mértékben, 2 pedig félig-meddig megvalósult egyetlen epizód alatt (a mai évadzáróban).

 • andrej

  R.R.Martin egy nagy rohadék, így könyvet írni, hogy egyik lapról a másikra egyszercsak meghal az addig főszereplőnek tartott karakter. WTF?? Majd egy másik. Majd.. bakker, meg se lehet számolni 😀 Szemét trollja.. 😀 Az HBO meg látta, hogy újszerű, monumentális, vitát, felhördülést keltő.. és hát eladható.. 😀
  Még mindig nem bocsátottam meg nekik, hogy nem a könyvet adták ki hamarabb, a sorozat spoilerezi el a történetet..
  Rászoktam az HBO-s sorozatokra. A Drót már amúgy is megvolt, az baromi jó, a TH-t ugye nem kell bemutatni, de most az HBO GO-n a True Detective első évadát is előfizu nélkül nézhetővé tették, azt is letoltam maratonban, és meglepően jó: http://bit.ly/crimemania
  Ezt az új “Aznap éjjel”-t is nézhetővé tették, nem rossz, nem rossz..